30 / 04 / 2024

izmirde kazı çalışmalarına ara mı verildi

izmirde kazı çalışmalarına ara mı verildi

İzmir Büyükşehir Belediyesi Altyapı Koordinasyon Merkezi (AYKOME)’nin Genel Kurul toplantısında alınan karar gereğince, acil ve zorunlu haller dışında Aralık, Ocak ve Şubat aylarında yeni kazı izni verilmeyeceği açıklandı.

Adana Büyükşehir'den Ceyhan'daki kazı çalışmalarına destek!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Ceyhan İlçesi’nde arkeolojik kazı çalışmalarına destek verdiği Tatarlı Höyük’de incelemelerde bulundu.

İTO'dan Smyrna restorasyon çalışmalarına 100 bin TL destek!

İzmir Ticaret Odası, Bayraklı'daki Smyrna kazı ve restorasyon çalışmalarına 100 bin lira destek verecek. Bayraklı'daki kazı alanında Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile İzmir Ticaret Odası arasında sponsorluk protokolü imza töreni düzenlendi.

Malatya Miralay Şah Ali Bey Camii'nin temel kazı çalışmaları başladı!

Malatya'nın Battalgazi ilçesine bağlı Alacakapı Mahallesi’ne yapılacak olan Miralay Şah Ali Bey Camii’nin temel kazı çalışmalarına başlandı. Caminin kısa sürede bitirilerek, ibadete açılacağı kaydedildi.

Konya Cihanbeyli'de asfaltlama çalışmalarına başlandı!

Konya ’nın Cihanbeyli İlçe Belediyesi, alt yapı ve asfaltlama çalışmalarına başladı. TaşpınarAltınekin yolunda yapılan çalışmada, tahrip olan yol kazılıp, 7 metre genişletilerek satıh asfalt ile kaplanacak.

Akçaray tramvay projesinde üst yapı kazı çalışmaları başladı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Sekapark-Otogar arasında hizmet verecek Akçaray tramvay projesinin ana hattında üst yapı için kazı çalışmalarına başlandı.

TOKİ Gölyaka 2. Etap Konutları için kazı çalışmaları başlatıldı!

Düzce Gölyaka Yazıpınar mahallesi TOKİ konutlarının bina oturum alanlarının kazı çalışmaları başlatıldı. Alanda yapılan kazı çalışmalarından sonra şantiye kurulup Konutların hızla yapımına başlanacağı belirtildi.

Takkeli Dağ'daki kazı çalışmalarına ay sonunda ara verilecek!

Konya'nın merkez Selçuklu ilçesi sınırlarında bulunan Hititler, Helenistik, Roma, Bizans, Selçuklu, Karamanoğulları ve Osmanlı'ya kadar birçok medeniyetin izlerini taşıyan Takkeli Dağ'daki kazı çalışmalarına ay sonunda ara verilecek.

Rhodiapolis Antik Kenti'nde kazı çalışmaları sona erdi!

Antalya'nın Kumluca ilçesinde 2006'da kazı çalışmalarına başlanılan Rhodiapolis Antik Kenti'nde, bu yıl tekrar başlayan kazı çalışmaları sona erdi.

Malatya'da jeolojik ve jeoteknik kazı çalışmalarına başladı!

Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin, şehir merkezi Battalgazi ve Yeşilyurt ilçe sınırları içerisinde sürdürülen jeolojik harita çalışmalarının yanı sıra, ilçelerde de imar planı hazırlama çalışmaları kapsamında jeolojik ve jeoteknik kazı çalışmalarına başla

Malatya'da jeolojik ve jeoteknik kazı çalışmalarına başlandı!

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından, Battalgazi ve Yeşilyurt ilçe sınırları içerisinde sürdürülen Jeolojik harita çalışmalarının yanısıra, ilçelerde de imar planı hazırlama çalışmaları kapsamında jeolojik ve jeoteknik kazı çalışmalarına başlandı.

Bitlis Kalesi'ndeki kazı çalışmaları 11. kez başladı!

Bitlis Kalesi'nde 2004 yılında başlayan kazı çalışmaları bu yıl da devam ediyor. Kalenin tarihi yapısına zarar vermeden yaklaşık 11 yıldır devam eden kazı çalışmalarında Osmanlı döneminden eserlere rastlanıyor.

Erzincan Altıntepe Kalesi'ndeki kazı çalışmaları başladı!

Erzincan'ın Üzümlü ilçesinde, Urartular döneminde inşa edilen Altıntepe Kalesi'nde bu yılki kazı çalışmalarına başlandı.

Kocaeli'de bayram boyunca kazı çalışmasına izin yok!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ilçe belediyeleri ile Büyükşehir sınırlarında alt yapı çalışmaları yapan kamu kurum ve kuruluşlarından 16-19 Temmuz 2015 tarihleri arasında acil arıza kazıları hariç kazı çalışmaları yapılmaması istendi.

izmirde kazı çalışmalarına ara mı verildi Haberi

izmirde kazı çalışmalarına ara mı verildi


Kazılara “kış molası” Büyükşehir Belediyesi, yağış miktarının en yüksek olduğu Aralık, Ocak ve Şubat aylarında “acil durumlar dışında” kazı izni vermeyecek.


İzmir Büyükşehir Belediyesi Altyapı Koordinasyon Merkezi (AYKOME)’nin Genel Kurul toplantısında alınan karar gereğince, acil ve zorunlu haller dışında Aralık, Ocak ve Şubat aylarında yeni kazı izni verilmeyeceği açıklandı.


“İzmir Büyükşehir Belediyesi Alt Yapı Koordinasyon Merkezi kuruluş, görev, çalışma ve usulleri uygulama yönetmeliği”nde yer alan “Aylık ortalama yağış miktarının en yüksek olduğu Aralık, Ocak, Şubat aylarında Genel Kurul kararı ile çalışma yasağı getirilebilir” hükmü gereğince alınan karar doğrultusunda, söz konusu 3 ay boyunca acil arızalar, branşman (servis) bağlantıları ve zorunlu haller dışında bölgesel ve büyük ölçekli alt yapı çalışması yapılmasına izin verilmeyeceği duyuruldu.



İzmir Büyükşehir...