04 / 05 / 2024

izmirde neden sel oldu 

izmirde neden sel oldu 

Mimar ve Mühendisler Grubu İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi İnşaat Mühendisi Ethem Tatar, İzmir'de yaşanan sel felaketinin nedeninin yanlış yapılaşma olduğunu belirtti. 

Sel ve taşkınlara yanlış şehirleşme neden oluyor, iklim değişikliği günah keçisi ilan ediliyor!

Kuvvetli yağışlar Türkiye'nin pek çok kentinde taşkınlara neden oldu. Durumu değerlendiren Ankara Üniversitesi'nden iklim bilimci Prof. Dr. İhsan Çiçek, yanlış şehirleşmeye dikkat çekiyor.

Sel felaketi zeytinyağı piyasasını nasıl etkiliyor? Fiyatlar neden yükseliyor?

Gaziantep ve Şanlıurfa'daki sel felaketi, zeytinyağı piyasasında fiyatların tırmanmasına yol açtı. Üreticiler, azalan ürün verimine karşı koyarken azalan zeytin stokları sebebiyle fiyatlar kabarıyor ve bu durum tüketicileri kaygılandırıyor.

Uzmandan son dakika uyarısı: Alibeyköy tehdit altında! Baraj suları can ve mal kaybına neden olabilir!

Libya'da yaşanan sel felaketi, İstanbul'daki barajların dayanıklılığını gündeme getirdi. İSKİ Planlama ve Yatırım Dairesi Başkanı Yasemin Taşçı, Alibeyköy'ün tehdit altında olduğunu söyleyerek, baraj sularının can ve mal kaybına neden olabileceğini söyledi.

Piyasa uzmanı Selçuk Geçer bombayı patlattı! Dolar neden yükseliyor?

Ülke ekonomisini yüksek seviyede etkileyen ve son zamanlar yaşanan dalgalanma ile piyasayı panik havasına sokan dolar, euro ve altın fiyatları, vatandaşında gerilmesine sebep oldu. Uzman isim Selçuk Geçer son yaşanan gelişmelerle alakalı uyarılarda bulundu. 

Konut sigortası neden yaptırılmalı?

Konutları sigortalamak her geçen gün daha da önemli hale geliyor. Ülkemizde sel, deprem, yangın gibi afetler oldukça fazla yaşanıyor. Peki konut sigortası neden önemli? 

Giresun'da sel afeti 2.2 milyar TL'lik hasara neden oldu!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, geçen yıl Giresun’da meydana gelen sel afetinin bilançosunu duyurdu. Kent genelinde 2.2 milyar TL'lik hasar meydana geldiğini belirtti.

Sel baskınlarını önlemek doğru şehir planlamasıyla mümkün!

İklim değişiklikleri nedeniyle yaşanan aşırı yağışlar, şehirleşme oranının artmasına neden oluyor. Sel baskınlarını önlemek doğru şehir planlamasıyla mümkün olabilir. 

Selçuk Avcı: İstanbul'daki binaların yüzde 99'u kaçak!

Balance Güneşli projesine imza atan Mimar Selçuk Avcı İstanbul'da her bölgeye çok katlı bina yapılmasının doğru olmadığını belirterek, "İstanbul normal bir şehir değil her yerde yüksek bina var. Neden? Rant satıldığı için" şeklinde tepki gösterdi.

Kaş'ta sel meydana geldi!

ANTALYA’nın Kaş İlçesi’nde aşırı yağmur sabaha karşı Gendive Deresi’nin taşmasına neden oldu. İlçe merkezindeki evleri su basarken, araçlar sel sularının getirdiği molozların altında kaldı.

Ankara'da sağanak su baskınına neden oldu!

Ankara'da dün etkili olan sağanak yağış su baskınlarına yol açtı. Başkentte öğleden sonra başlayan sağanak yağış trafikte aksamalara da neden oldu. Sel nedeniyle 70 Gün Alt Geçidi trafiğe kapandı...

Balıkesir Gönen'de sel sularına kapılan bir kadın kayboldu!

Balıkesir ve çevresinde etkili olan şiddetli yağış sele neden oldu. Gönen ilçesinde sel sularına kapılan 55 yaşındaki bir kadın kayboldu. Arama kurtarma çalışmalarına sabaha kadar ara verildi.

Kayseri'deki şiddetli yağış sel baskınlarına neden oldu!

Bünyan'da akşam saatlerinde etkisini gösteren yağmur sele neden oldu. Sel nedeniyle ilçenin merkezinden geçen Bük Deresi taştı. Derenin taşmasıyla birlikte dere kenarında bulunan 4 ahır, 3 dükkan ve çok sayıda evi su bastı.

Paraguay'daki sel felaketi nedeniyle 300 kişi evini terk etti!

Güney Amerika ülkesi Paraguay'da meydana gelen aşırı yağışlar Paraguay Nehri'nin taşmasına neden olurken, başkent Asuncion ve çevresinde yaklaşık 300 bin kişi sel felaketi nedeniyle evini terk etti.

izmirde neden sel oldu  Haberi

izmirde neden sel oldu 

İzmir geçtiğimiz günlerden itibaren sel felaketiyle mücadele ediyor. Milliyet'te yer alan habere göre; Mimar ve Mühendisler Grubu İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi İnşaat Mühendisi Ethem Tatar, İzmir’deki sel baskınlarının sebebinin yanlış yapılaşma olduğunu dile getirdi. Çevre Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Helil İnay Kınay da, kentteki yeşil alanların azalmasının sele sebep olduğunu ifade etti. Uzmanlar yaşanan felaketin diğer nedenlerini şu şekilde anlattı: 

Suya akacak yer yok 

“İzmir’de binalar bitişik nizam sistemiyle inşa ediliyor. Yağan yağmur, toprak bulamadığı için yollardan akarak, kotu düşük olan binalara, iş yerlerine yöneliyor. Şehrin yapılaşması blok nizam olsaydı, bu kadar sıkıntı yaşanmayacaktı. Bu yapılaşmada, binaların arasının altışar metre açık olması gerekiyor. Yağan yağmur da bu aradaki açık mesafeden akıyor. Yeşil alanların kaybı ve ormansızlaşma gibi...