06 / 05 / 2024

izmirde nerelere ağaç dikilecek

izmirde nerelere ağaç dikilecek

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kültürpark’ ın 10 katı büyüklüğündeki bir alana 582 bin ağaç dikecek. Büyük şehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yeşil seferberliğini Buca ilçesinden başlattı....

2023'ün en pahalı uçak ve otobüs rotaları peş peşe açıklandı!

Bu senenin uçak ve otobüs bileti fiyatlarının ilk beş ayındaki karnesini açıkladı. Peki, en pahalı ve en ucuz uçuş nerelere yapıldı? İşte detaylar...

Hacı adayları dikkat! Hac kontenjanları açıklandı! Peki bu sene kaç kişi hacca gidecek?

Hacı adayları dikkat! Hac kontenjanları bugün açıklandı. Peki 2023 senisi için hac kayıt başvurları nasıl yapılacak? Nerelere müracaat edilecek? 2023 senesi hac kontenjanı bugün belli oldu. Hacca gitmek isteyenler işte tüm merak edilen soruların cevabı.

TOKİ'den kiradan ucuza ev sahibi olma fırsatı! Sıfırdan başlayacak projeler açıklandı

Konut krizinin iyice derinleştiği bugünlerde hükümet soruna çare olması için peş peşe projeler açıklıyor. Konut finansmanı kapsamında kaynak ayrılan TOKİ, yeni lokasyonlarda yeni evler inşa edecek. Peki TOKİ'nin inşa edeceği yeni evler nerelere yapılacak?

Bungalov ev nerelere inşa edilir?

Son yıllarda trend haline gelen bungalov evlerin nerelerde inşa edilebileceği sıklıkla araştırılan konulardan biri oluyor. Peki bungalov ev nerelere yapılabilir? İşte detaylar...

B1 Marmaray Halkalı-Gebze metro hattı ne zaman açılacak?

İstanbullular için yeni bir metro hattı daha yapılıyor. Peki Marmaray Halkalı-Gebze metro hattı ne zaman bitecek, açılacak, nerelere gidecek? İşte tüm bu soruların cevapları...

TOKİ nerelere karakol inşa edecek?

Doğu ve Güneydoğu ile sınır illerimizdeki karakol ve hizmet binalarının TOKİ tarafından yaptırılmasına ilişkin protokol ile Jandarma için 118, Kara Kuvvetleri Komutanlığı için de 44 tesis inşa edilecek.

Finans merkeziyle fiyatlar uçuşa geçti

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Ataşehir'in finans merkezi olmasının onaylandığı gün, finans merkezine komşu 11 dönümlük bir arsayı satışa çıkardı.

TOKİ Erzurum`a 156 konut yaptıracak

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı, Erzurum Narman'a konut, ticaret merkezi ile adaiçi, genel altyapı ve çevre düzenleme inşaatlarının yapımı için ihale açtı.

Hastaneyi açtı yalıyı satıyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından geçen cumartesi günü açılan Etiler'deki Dünya Göz Hastanesi'nin sahibi Eray Kapıcıoğlu, Rumelihisarı'ndaki yalısını satışa çıkardı. Kapıcıoğlu'nun 2007'de 7 milyon dolara satın aldığı belirtilen yalı için ne kadar

Zorlu, gayrimenkulde İzmir'e ağırlık veriyor

İzmir'deki Küçükbay'a ait Orkide Alışveriş Merkezi'ni alıp adını Passtel olarak değiştireren Zorlu Grubu, İzmir'de yeni yatırımlara hazırlanıyor.

ATSO‘nun binası satışa çıkacak

Önümüzdeki aylarda yeni hizmet binasına taşınmaya hazırlanan Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO), mevcut hizmet binasını kapalı teklif alma açık artırma usulüyle satışa çıkaracak.

My World`ün 4. etabı gelecek hafta satışa çıkıyor!

Ağaoğlu, My World'un 4. etabında satışa sunduğu yeni projesi Starland'i, bugüne dek geliştirilmiş en iddialı 'finansman modeli' ile birlikte sunarak bir 'ilk'e imza atıyor.

Başbakan açıkladı! Merkez Bankası Ataşehir`e taşınıyor

Başbakan Tayyip Erdoğan, hükümetin bir yıllık Eylem Planı'nı açıkladığı toplantıda, Merkez Bankası'nın İstanbul'a taşınması konusuna noktayı koydu.

izmirde nerelere ağaç dikilecek Haberi

izmirde nerelere ağaç dikilecek


Büyükşehir Belediyesi, Evka-1 semtinde yeni bir kent ormanı oluşturuyor. 100 bin metrekarelik alanda, 10 türde 2 bin ağaç ve 4 bin çalı dikimi çalışmalarına katılan Başkan Kocaoğlu, “Yeşille, ağaçlandırmayla hem gelecek kuşaklara daha yaşanabilir bir kent bırakırız hem de erozyonu önleriz. Bu yüzden ağaç seferberliği yapmamız lazım. Göreve geldiğimizden bugüne kadar Kadifekale’de, Kültürpark alanı büyüklüğünde bir alan kazandırdık. İnciraltı’nda, Kültürpark’ın üç katı büyüklüğünde bir kent ormanı oluşturduk.” dedi. Göreve geldiği günden bu yana İzmir’deki yeşil alan miktarını iki katına çıkardıklarını kaydeden Kocaoğlu, “İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak, yeşil alan miktarını 14 milyon metrekareye çıkardık. Şu anda metropol ilçeler dahil 35 milyon metrekarelik yeşil alanımız bulunuyor. Kişi başına düşen yeşil alan miktarımız 12,68 metrekareye ulaştı ama bunlar yeterli değil, hızlı bir...