03 / 05 / 2024

İzmirde sağlıklı bina stoğu var mı

İzmirde sağlıklı bina stoğu var mı

Müteahhitler Federasyonu Başkanı İnşaat Mühendisi Necip Nasır, İzmir'deki sağlıklı bina stoğunun, yalnızca yüzde 15 düzeyinde olduğu söyledi. Nasır, İzmir'de ada bazlı planlamayla kentsel dönüşümün tamamlanması gerektiğini belirtti.

Depreme dayanıklı bina nasıl tasarlanır? Depreme dayanıklı olması için ne yapılmalıdır?

En yıkıcı doğal afetlerden biri olan deprem, can ve mal kaybına neden oluyor. Bu nedenle günümüzde depreme dayanıklı bina uygulamaları da yaygınlaştı. Peki depreme dayanıklı binalar nasıl yapılır ve depreme dayanıklı olması için ne yapılmalıdır?

Depreme dayanıklılıkta zemin seçimi kritik derecede önemli! Uzmanlar bir bir sıraladı: Dayanıklı bina nasıl olmalı?

Kahramanmaraş merkezli depremler  yapı dayanıklılığını yeniden gündeme getirdi. Depreme dayanıklılıkta zemin seçimi kritik derecede önemli! Uzmanlar bir bir sıraladı: Dayanıklı bina nasıl olmalı?

Depreme dayanıklı bina nasıl anlaşılır? Eviniz depreme dayanıklı mı değil mi? Herkes hemen bunlara baksın! 

6 Şubat tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremler, Türkiye'nin riskini yeniden gündeme getirdi. Depreme dayanıklı bina nasıl anlaşılır? Eviniz depreme dayanıklı mı değil mi? Herkes hemen bunlara baksın! 

Depreme dayanıklı bina nasıl inşa edilmeli? Radye temelle yapılan binalar sağlam mı? Merak edilen bu sorular cevaplandı!

YTÜ İnşaat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Serdar Kırçıl, depreme dayanıklı binaların nasıl olması gerektiğini açıkladı. Peki depreme dayanıklı bina nasıl inşa edilmeli? Radye temelle yapılan binalar sağlam mı? Merak edilen bu sorular cevaplandı!

Sağlıklı uzun bir yaşam sürdürmek isteyenler bu makineyi tercih ediyor! Arzum Airfryer 3 Şubat 2023 fiyat listesi

1Bu fritöz ile yapacaklarınız sizi şaşırtacak! Arzum'dan teknolojik yenilikleri ile sağlığınızı düşünen Airfrey fiyatları araştırılıyor. Yağsız kızartma modu, geniş iç hacmi ile Arzum Airfryer tüketiticiyle buluşuyor. Peki Airfryer Sıcak Hava Fritözü özellikleri neler ? En ucuza nereden alınır? İşte

Sağlıklı kızartmalar isteyenler bu makineyi araştırıyor! Philips airfryer 25 Ocak 2023 Fiyat Listesi

Maksimum lezzete minimum yağla ulaşmayı sağlayan Philips Premium sıcak hava fritözü (airfryer), özellikle yiyeceklerini az yağla, sağlıklı şekilde hazırlamak isteyenlerin son günlerdeki gözde mutfak aleti.  Peki Philips Premium Airfryer XXL,hangi özelliklere sahip? Fiyatı ne kadar?

Herdem Sağlıklı Yaşam Köyü'nün 2022 değeri belli oldu! O rakam açıklandı!

Ziraat Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Herdem Sağlıklı Yaşam Köyü'nün 2022 değerini açıkladı. Peki Herdem Sağlıklı Yaşam Köyü'nün 2022 değeri ne kadar oldu? İşte o rakam...

Organik ve sağlıklı beslenme için adresiniz Macrocenter! 1 Eylül 2022 fiyat listesi!

Günümüzde çoğu insanın beslenme rutinine dikkat ediyoruz. Ne yazık ki, bu beslenme için doğal ve kaliteli ürün bulmak zor. Sizin için organik ve sağlıklı ürünleri bir araya getirdik. İşte Macrocenter 1 Eylül 2022 fiyat listesi!

HerDem Sağlıklı Yaşam Köyleri projesi sil baştan!

Etra Holding tarafından Silivri'de hayata geçirilen HerDem Sağlıklı Yaşam Köyleri projesinde pandemi nedeniyle değişikliğe gidildi.

HerDem Sağlıklı Yaşam Köyleri Basın Toplantısı ertelendi!

55 yaş üstü büyüklerin aktif, sağlıklı, konforlu, aktivitesi bol ve doğa ile iç içe bir hayat sunan HerDem Sağlıklı Yaşam Köyleri, basın toplantısı ileri bir tarihe ertelendi.

HerDem Sağlıklı Yaşam Köyleri Basın Toplantısı 30 Haziran'da!

55 yaş üstü büyüklerin aktif, sağlıklı, konforlu, aktivitesi bol ve doğa ile iç içe bir yaşam sunan HerDem Sağlıklı Yaşam Köyleri, basın toplantısı 30 Haziran 2021 tarihinde gerçekleştirilecek.

Dap Yapı’dan Nişantaşı’nda dev koruya komşu sağlıklı evler!

DAP Yapı, yeni projesiyle sağlıklı ev konseptini lüksün merkezi Nişantaşı’na getiriyor. ‘Sağlıklı Ev’ konseptinde inşa edilen proje, lokasyon olarak Amerikan Hastanesi ile Ihlamur Kasrı arasında yer alıyor.

Dünya genelinde sağlıklı binalara ilgi artıyor!

Koronavirüs salgını dünya genelinde hızla dönüşüm devam ederken yeşil binalar için de büyük fırsat doğdu. Sağlıklı yaşam alanları sunan binalar için sertifika alımları çoğaldı.

İzmirde sağlıklı bina stoğu var mı Haberi

İzmirde sağlıklı bina stoğu var mı

HER kentin, kendine has bir kimliği ve yapısı bulunduğunu hatırlatan Nasır, "Önemli olan, bu kimlik doğrultusunda hazırlanacak bir master planla kentin geleceğini oluşturmaktır" diye konuştu. Sektör olarak master planın hızlı bir şekilde harekete geçirilmesini istediklerini dile getiren Nasır, "Kentimizin kimliğini ortaya çıkaracak bir Anayasanın yapılması ve uygulanması gerekiyor. 


İZMİR DÜNYA KENTİ 

1985 yılında çıkan 3194 sayılı imar kanununun getirdiği sürecin sonunda İzmir, Türkiye'deki en fazla şuyulu arsaya sahip. Arsa üretilmediği için yeni yatırımlarla ilgili kısıtlama var. İzmir bence hak ettiği noktada değil. Fakat master planlar uygulamaya geçirilirse, İzmir kısa sürede dünya kenti haline gelebilir. Master planlarının hazırlanması noktasında yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşları birlikte hareket etmeli. Yerel yönetimlere bu işin tamamlanması için 2-3 yıllık bir süre tahdidi konulması lazım. Gerekli...