05 / 05 / 2024

İzmirde tramvay projelerine start verildi

İzmirde tramvay projelerine start verildi

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Konak ve Karşıyaka tramvay projelerinde atölye, depo inşaatları ve hat üzerindeki altyapı deplase çalışmaları başladı. Planlanan güzergaha döşenecek raylar ve traversler geldi.

Proje aşamasında olan 2 tramvay hattında son durum!

İstanbul'a rahat ve hızlı ulaşım imkanı sunmayı amaçlayan Metro İstanbul projelerine hızla devam ediyor. İşte proje aşamasında Esenler-Davutpaşa Tramvay Hattı ve T5 Eyüp-Bayrampaşa Bağlantı Hattı'nda son durum...

Konak-Karşıyaka tramvay projelerinde 4. kez revizyon yapıldı!

Konak ve Karşıyaka tramvay projelerine ihale öncesi ve sonrası yaptığı güzergah ve proje revizyonları şaşırtmaya devam ediyor. Projelerde 4. kez revizyon yapan Büyükşehir Belediyesi tramvay hattını yaz boz tahtasına çevirdi.

İzmir'de tramvay projelerine start verildi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Konak ve Karşıyaka tramvay projelerinde atölye, depo inşaatları ve hat üzerindeki altyapı deplase çalışmaları başladı. Planlanan güzergaha döşenecek raylar ve traversler geldi.

Astel Elektronik yurtdışındaki inşaat projelerine çözüm sunuyor!

Profesyonel görüntü teknolojileri alanında faaliyet gösteren Astel Elektronik; tecrübesini inşaat sektörüyle yurt dışına taşıyor. Astel; inşaat şirketlerinin Kuzey Afrika, Orta Doğu ve Türki Cumhuriyetler’deki projelerine çözümler sunuyor.

Şahinbey projelerine süreklilik ödülü!

Şahinbey projelerine süreklilik ödülü verildi. Şahinbey Belediyesi, geçen yıl katıldığı Tarihi Kentler Birliği Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme yarışmasında 'Süreklilik Ödülü'ne layık görüldü.

Kabataş tramvay istasyonu yenilenecek!

Bağcılar - Kabataş tramvay hattında, Kabataş istasyonu yenilenecek. 17 Kasım - 2 Aralık tarihleri arasında yapılacak yenilenme çalışmaları nedeniyle istasyona girişler füniküler alt geçidinden sağlanacak

Tramvayın Kabataş istasyonu yenilenecek!

Bağcılar-Kabataş tramvay hattında, Kabataş istasyonu yenilenecek. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım AŞ'den yapılan açıklamaya göre istasyona girişler 17 Kasım - 2 Aralık'ta, füniküler alt geçidinden yapılacak

1963 yılında 13.615 metre uzunluğundaki tramvay rayları sökülecekmiş!

1963 yılında Avrupa Yakası'nda bulunan ve kullanılmayan 13 bin 165 metre uzunluğundaki tramvay rayları sökülecekmiş. Sadece Beşiktaş - Arnavutköy arasında, 5 bin 300 metre uzunluğunda tramvay rayı bulunuyormuş.

1962 yılında İstiklal Caddesi'ndeki tramvay raylarını kaldırmışlar!

1962 yılında İstiklal Caddesi'nde bulunan rayları sökmüşler. Cadde asfaltlanacakmış ve kaldırımları da genişletilecekmiş. Ulaşım tramvayın yerine troleybüslerle sağlanacakmış. Ayrıca trafiğin tek istikamette işletilmesi etüt ediliyormuş.

Akif Arıcan: Özel çevre koruma uygulaması turizm projelerine engel oluyor!

Özel çevre koruma bölgesi uygulamasının ilçede büyük ölçekli turizm projelerine engel olduğunu ifade eden Fethiye iş dünyası, 5 yıldızlı otel yatırımları için imar düzenlemelerinde esneklik yapılmasını talep ediyor

Hızlı tren projelerine öncelik verilecek!

Hızlı tren çekirdek ağının yapımına, karma trafiğe uygun yüksek standartlı demir yolu inşaatlarına ve elektrifikasyon ve sinyalizasyon projelerine öncelik verilecek. Hızlı tren projelerine öncelik verilecek.

Gülhane tramvay durağında ağaç devrildi: 3 yaralı

İstanbul Fatih'te Gülhane tramvay durağının yanında bulunan yaşlı bir çınar ağacı, kökünün çürümesi nedeniyle duraktaki turnikelerin bulunduğu yere devrildi. Ağacın altında kalan 3 kişi, yaralandı.

GEDAŞ, uzmanlığını kentsel dönüşüm projelerine aktarıyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın önemli iştiraklerinden biri olan GEDAŞ, gayrimenkul değerleme konusundaki uzmanlığını kentsel dönüşüm projelerine de aktararak, dönüşüm projelerinin tüm aşamalarında hizmet veriyor.

İzmirde tramvay projelerine start verildi Haberi

İzmirde tramvay projelerine start verildi

Büyükşehir Belediyesi'nin Temmuz ayında yüklenici firma Gülermak A.Ş.'ye yer teslimi yapılarak çalışmaları başlattığı Konak tramvayı (12.6 km) ve Karşıyaka tramvayı (9.7 km) projelerinde inşaat aşamasına gelindi. Konak tramvayında güzergahın Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'ndan Mithatpaşa Caddesi'ne kaydırılması nedeniyle, projede ihale sonrası revizyon yapılmak zorunda kalındı. Bu nedenlerle güzergah üzerinde ilk çalışmalar önce Karşıyaka tramvayında başladı. İZBAN Çiğli Depo Tesisleri yanında tramvayın atelye ve dopolarının yapımına start verildi. Tramvayın son durağı olacak bu bölgeye şartnameye göre yapılan raylar ve traverslerin bir bölümü getirildi. Dudayev Bulvarı üzerinde zemine yakın olan, travers ve rayların etkileyebileceği altyapının deplase çalışmaları da başlatıldı.


Konak tramvayında da Halkapınar'daki Eshot garajının bulunduğu alanda kurulan şantiyede, atelye ve depoların yapımı için hazırlık başlatıldı. Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'ndan Mithatpaşa'ya kaydırılan tramvay...