29 / 04 / 2024

izmirdeki binaların kat yüksekliği

izmirdeki binaların kat yüksekliği

Mimarlar Odası, Kordon'da 10 metre daha yüksek bina yapma izni" diye bilinen ve Büyükşehir'in, artırılan kat yüksekliklerinin uygulanmasına olanak sağlayan kararının iptali için dava açtı

İzmir'deki binalar 10 metre daha yükselecek!

İzmir'de yıllardır Kordon başta olmak üzere sahilleri duvar gibi ören binalar artık 10 metre daha yüksek yapılabilecek. Mimarlar Odası bu duruma karşı çıkıp, yanlıştan dönülmesini istedi.

Yıkılan binaların yenisini yapmak için 350 milyar lira lazım!

İstanbul Aydın Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Hakan Koman, toplanan 115 milyar liralık bağış miktarı ile yıkılan 60 bin binanın ancak 17 bininin yapılabileceğini belirterek “Yıkılan tüm binaların yapımı bu rakamın 3 katını geçer” dedi.

Binaların bodrumundaki bahçeler ortak alan mı?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde binaların bodrum katındaki bahçelerin ortak alan olup olmadığını kaleme aldı. İşte Tamer Heper'in o köşe yazısı...

Depremlerle yıkılan binaların yüzde 99’u kaçak!

Betonarme Yapılar Semineri’ne katılan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç yaptığı açıklamada, depremlerle yıkılan binaların yüzde 99’unun kaçak ve mühendislik yardımı almamış olduğunu söyledi.

Emlak Bankası riskli binaların güçlendirilmesini hızlandıracak!

Nef Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur, Emlak Katılım Bankası'nın kurulmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Timur, ''Emlak Katılım Bankası, deprem tehlikesine karşı riskli binaların güçlendirilmesini hızlandıracak'' dedi.

Emlak Konut Şişli arsasının kat sınırı 10!

Emlak Konut Şişli arsasındaki konut ve ticaret alanında yapılacak binaların kat sayısı 10, ticaret alanındaki yükseklik sınırı ise 5 kat olarak belirlendi.

İFM'de SPK ve BDDK binalarının temeli bugün atılıyor!

İstanbul Uluslararası Finans Merkezi’nde (İFM) Sermaye Piyasası Kurumu (SPK) ile Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) binalarının temeli bugün Başbakan Binali Yıldırım’ın katılımıyla atılacak.

Mengen'de binaların kat sayısı 4’e çıkarıldı!

Mengen Belediye Başkanı Turhan Bulut 1999 yılında alınan kat sayısının 2’ye düşürülmesi kararının değiştiğini söyledi. Bulut ilçede yeniden binaların kat sayısının 4’e çıkarıldığını belirtti.

Yangına ilk önlem, binaların proje aşamasında alınmalı!

Ülkemizde son yıllarda büyük mesafeler kat eden inşaat ve yapı sektörü, binaların yangın güvenliğini Yangından Korunma Haftası (İtfaiyecilik Haftası) dolayısıyla masaya yatırdı.

ATO'dan kamu binalarının onarımı için 15 milyon TL bağış!

237 demokrasi şehidi ve binlerce gazi için başlatılan kampanyaya katılan şirket ve STK’lar maddi yardımlarıyla örnek dayanışma sergiliyor. ATO, kamu binalarının onarımı için 15 milyon TL bağışladı.

İMO Konya Şubesi'nden binaların deprem dayanıklılığı semineri!

İnşaat Mühendisleri Odası Konya Şubesi üyelerine yönelik düzenlenen Ülkemizdeki Betonarme Binaların Deprem Performansı Konulu Eğitim Seminerine Orta Doğu Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Yakut konuşmacı olarak katıldı.

Yeşil çatılar binaların değerini artırıyor!

Yeşil çatılar, grileşen kent hayatında daha fazla oksijen sunarken, yalıtım gibi birçok avantajıyla binaların değerini de artırıyor. Son yıllara damgasını vuran ekolojik arayışlarla daha fazla gündeme gelen yeşil çatıların geçmişi antik çağlara kadar uzan

Cezayir'in eski binalarını Türk şirketleri restore etsin önerisi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan Cezayir'deki son gününde 'eski şehir' olarak bilinen Kasaba'yı gezdi. Bakımsız binaların Türk şirketleri tarafından restore edilmesini teklif eden Erdoğan, Beyoğlu'nu örnek gösterdi..

Refik Yılmaz: Gemlik'te binaların çoğu deniz kumundan yapılmış!

BURSA'nın birinci dereceden deprem bölgesinde yer alan Gemlik'in AK Partili Belediye Başkanı Refik Yılmaz, ilçedeki binaların yüzde 90'ının riskli olduğunu söyledi. Yılmaz, ilçeyi yüksek bölgeye taşımak için çalıştıklarını belirtti...

izmirdeki binaların kat yüksekliği Haberi

izmirdeki binaların kat yüksekliği

Mimarlar Odası, "Kordon'da 10 metre daha yüksek bina yapma izni" diye bilinen Büyükşehir Belediyesi meclis kararını yargıya taşıyor. Mimarlar Odası'nın dava dilekçesinde, "Meclis kararının, kentin yapılaşması tamamlanmış bölgelerinde kapsamlı imar planı revizyonları yapılmadan uygulanması halinde kentler yaşanamaz hale gelecektir. 

Adeta caddeler ışıksız ve havasız; sokaklar karanlık daha boğucu mekanlar haline dönüşecektir" uyarısı yapıldı. 

Dava konusu meclis kararının hayata geçirilmesi ile sahile paralel ve yüksek yapılaşmasından dolayı kent içine hava girişini engellediği, denizden görüntüsü nedeniyle Çin Şeddi benzemesi yapılan binaların daha da yükseleceği belirterek, "Kordon ve Körfez kıyılarında izmirlilerin Çin Şeddi benzetmesiyle tanımladığı mevcut 24.80 metre olan yapı yüksekliği dava konusu meclis kararı ile 10 metre daha artırılarak 35 metreye çıkarılacak, Karşıyaka, Güzelyalı kıyılarında yapı yükseklikleri 8 kat olan bölgelerde ve ana...