05 / 05 / 2024

izmirdeki nostaljik faytonların güzergahı genişletildi mi

izmirdeki nostaljik faytonların güzergahı genişletildi mi

İzmir Büyükşehir Belediyesi, yerli-yabancı turistlerin büyük ilgisini çeken nostaljik faytonların 1. Kordon’la sınırlı güzergahını, tarihi akslar ve Kültürpark’ı da içine alacak şekilde genişletti. Yeni uygulama 1 Ağustos’tan itibaren geçerli.

İstiklal Caddesi'nde yeni dönem başlıyor! Caddede bataryalı tramvaylar sefer yapacak...

İstiklal Caddesi'nin simgelerinden biri olan nostaljik tramvayların yerine hizmete alınacak olan yeni elektrik enerjisi ile çalışan bataryalı tramvaylar, test sürüşlerinin ardından seferlerine başlayacaklar.

10 soruda Esenler-Davutpaşa Nostaljik Tramvay Hattı!

Esenler-Davutpaşa Nostaljik Tramvay Hattı nereden geçecek? Esenler-Davutpaşa Nostaljik Tramvay Hattı hangi hatlarla entegre olacak? Hattın uzunluğu kaç kilometre? İşte tüm detaylarıyla 10 soruda Esenler-Davutpaşa Nostaljik Tramvay Hattı...

İran'ın Irak sınırındaki taş evler büyülüyor!

İran'ın Irak sınırında yer alan Havraman kasabasındaki tarihi taş evler nostaljik mimari yapısıyla ilgi çekiyor. Havraman kasabasında yaklaşık 700 hane yaşıyor...

Esenler Nostaljik Tramvay Hattı için düğmeye basıldı!

Esenler Nostaljik Tramvay Hattı Projesi için çalışmalar başlatıldı. Hattın 1 yıl içinde tamamlanarak hizmete açılması planlanıyor...

Haliç - Kemerburgaz Dekovil Hattı'nı Kağıthane Belediyesi yapacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) yapımından vazgeçtiği dekovil raylı sistem hattını Kağıthane Belediyesi tamamlayacak. Güneş enerjisi ile çalışacak ve nostaljik nitelikli yeni dekovil hattı 3 kilometre olacak.

İstiklal Caddesi'ndeki nostaljik tramvay seferlerine başladı!

İstiklal Caddesi'ndeki nostaljik tramvay seferlerine başladı. İBB Başkanı Mevlüt Uysal yeni yıl hediyesi olarak, tramvayın bir hafta buyunca ücretsiz yolcu taşıyacağını açıkladı.

Taksim nostaljik tramvayı planlanan tarihte hizmete giremeyecek!

Taksim’de altyapı çalışmaları sebebi ile yaklaşık olarak 1 yıldır seferleri durdurulan ve yarın kısmi olarak açılması planlanan nostaljik tramvay hizmete giremeyecek. 

Beyoğlu ve İstiklal Caddesi'ndeki Nostaljik Tramvay 31 Aralık'ta açılacak!

Beyoğlu ve İstiklal Caddesi'nde çevre düzenleme ve tramvay raylarını yenileme çalışmalarında son noktaya gelindi. Nostaljik Tramvay 31 Aralık'ta açılacak.

13 karede nostaljik İstanbul turu!

BYEGM, resmi instagram hesabında İstanbul'un nostaljik fotoğraflarını yayınladı. Görenleri şaşırtan fotoğrafları sizler için derledik. İşte 13 karede nostaljik İstanbul turu...

Düzce tramvayının istasyon yeri hazır!

İstanbul caddesinde hizmete girecek olan Düzce Nostaljik Tramvay için 15 Temmuz Şehitler Parkı önünde istasyon ve bakım yeri inşa ediliyor.

Düzce nostaljik tramvayı için çalışmalar sürüyor!

İstanbul caddesinde hizmete girecek olan nostaljik tramvay için 15 Temmuz Şehitler Parkı önünde istasyon ve bakım yeri belirlendi.

Düzce nostaljik tramvay inşaatı sürüyor!

Düzce İstanbul caddesinde hizmete girecek olan nostaljik tramvay için kanal açma çalışmaları Kültür mahallesinde bulunan AVM önüne kadar gelindi.

Caglayan Architects, Tarihi Demirci Döner Lokantası'nı tasarladı!

Mimar Umut Cem Çağlayan’ın kurucusu olduğu Caglayan Architects tarafından Tarihi Yarımada’nın nostaljik atmosferine uygun olarak “Tarihi Demirci Döner Lokantası” tasarlandı.

izmirdeki nostaljik faytonların güzergahı genişletildi mi Haberi

izmirdeki nostaljik faytonların güzergahı genişletildi mi


İzmir Büyükşehir Belediyesi, yerli-yabancı turistlerin büyük ilgisini çeken nostaljik faytonların 1. Kordon’la sınırlı güzergahını, tarihi akslar ve Kültürpark’ı da içine alacak şekilde genişletti. Yeni uygulama 1 Ağustos’tan itibaren geçerli.


İki yıl önceki çalışmalarıyla Kordon’da fayton keyfine yeni bir soluk getiren İzmir Büyükşehir Belediyesi, büyük ilgi gören bu nostaljik araçların güzergahını genişletiyor. Alınan bu kararda, faytonlara gösterilen ilginin giderek artmasının yanı sıra, 29 Haziran 2014 tarihinden itibaren uygulanmaya başlanan yeni ulaşım düzeniyle birlikte şehir içi trafiğinde yaşanan rahatlamanın da etkin rol oynadığı belirtiliyor.


UKOME (Ulaşım Koordinasyon Merkezi) tarafından alınan karara göre, daha önce güzergahları Alsancak Limanı ve Konak Pier arasında kalan 1. Kordon bölgesi (Atatürk Caddesi) olarak belirlenen faytonlar, Ağustos ayından itibaren kentin tarihi aksları ile Kültürpark’a da girebilecek.


İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden...