02 / 05 / 2024

İzmirdeki res projeleri protesto mu edildi

İzmirdeki res projeleri protesto mu edildi

İzmir’de birçok köyü kapsayan RES projesi için keşfe gelen bilirkişi heyetine, köylü kadınlar tepki gösterdi. Doğalarının yok edilmeye çalışıldığını belirten kadınlar, RES istemediklerini söyledi.

Çanakkale'de RES projeleri gün yüzüne çıkıyor!

Çanakkale'de Rüzgar Enerji Santralleri (RES) projeleri birer birer gün yüzüne çıktı. Kentin birçok noktasında binlerce tribünlük projeler yapmak için firmalar kuyruğa girdi.

İzmir Kemalpaşa’da RES projeleri protesto edildi!

İzmir Kemalpaşa’ya bağlı Dereköy’de yöre halkı İzmir’in en kıymetli tarım arazileri ve ormanlarının içine Türkiye’nin en büyük rüzgar enerji santrallerinin kurulmasını protesto etti.

İzmir'deki RES projeleri protesto edildi!

İzmir’de birçok köyü kapsayan RES projesi için keşfe gelen bilirkişi heyetine, köylü kadınlar tepki gösterdi. Doğalarının yok edilmeye çalışıldığını belirten kadınlar, RES istemediklerini söyledi.

3 ilde HES ve RES projeleri için kamulaştırma!

Zonguldak'ta Çayaltı HES I-Çayaltı HES II Enerji Nakil Hattı, Bilecik'te Gök Hidroelektrik Santrali ve Hatay'da Özbek Rüzgâr Enerjisi Santralinin yapımı amacıyla bazı taşınmazların acele kamulaştırılması hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Manisa ve İzmir'e yeni RES projeleri inşa edilecek!

Bakanlar Kurulu’nun “acele kamulaştırma” kararı verdiği İzmir Kiraz ve Manisa Alaşehir İlçeleri’ni kapsayan yeni RES projesine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı da onay verdi. Bakanlık, Alares Enerji Şirketi’nin yapacağı projenin imar planlarını onayladı.

İzmir ve Manisa RES projeleri onaylandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Kiraz ve Alaşehir RES projelerini onayladı, acele kamulaştırma kararı verildi. Yeni plan, Çevre İl Müdürlüğü 'nde askıya çıkarıldı.

HES ve RES ile Enerji Nakil Hatları projeleri için 9 ilde acele kamulaştırma!

Hidroelektrik ve Rüzgar Enerji Santrali ile Enerji Nakil Hatları projeleri için Antalya, Denizli, Sakarya, Erzincan, İzmir, Aydın, Hatay, Giresun ve Karaman'da Maliye Bakanlığı tarafından acele kamulaştırma yapılacak...

HES ve RES projeleri için 6 ilde acele kamulaştırma yapılacak!

Bakanlar Kurulu'nun dört ilde kurulacak hidroelektrik santrali (HES) ve iki ilde yapılacak rüzgar enerji santrali (RES) için Hazine adına tescil edilmek üzere Maliye Bakanlığı tarafından acele kamulaştırma yapılması kararı Resmi Gazete'de yayımlandı...

2013 Eylül teslim konut projeleri!

Yaşam için geri sayımın başladığı 2013 Eylül teslim konut projelerini mercek altına aldık. İşte İstanbul'un farklı semtlerinde hayata geçirilen 2013 Eylül teslim konut projeleri ve fiyatları...

Kağıthane'de yer alan ofis projeleri havadan görüntülendi!

İstanbul Avrupa yakasında Kağıthane'de hayata geçirilen ofis projeleri 25 Temmuz 2013 tarihinde www.havadanemlakvideo.com ekibinden kameraman Sayen Kaspar tarafından havadan görüntülendi. Prjelerin havadan fotoğraflarına www.havadanemlak.com adresinden ul

İstanbul ofis projeleri havadan görüntülendi!

İstanbul'da hayata geçirilen ofis projeleri 25 Temmuz 2013 tarihinde www.havadanemlakvideo.com ekibinden kameraman Sayen Kaspar tarafından havadan görüntülendi. Projelerin havadan fotoğraflarına www.havadanemlak.com adresinden ulaşabilirsiniz.

Ara ödemesiz konut projeleri 2013!

Ara ödemesiz, sabit taksitlerle konut sahibi olmak isteyenler için ara ödemesiz konut projelerini araştırdık. İşte peşinatsız ya da düşük bir peşinatla ve vade farksız sabit taksitle ev sahibi yapan ara ödemesiz konut projeleri...

Eyüp Göktürk satılık konut projeleri 2013!

Gelecekte değer artışı vaat eden lokasyonlar arasında yer alan Göktürk satılık konut projelerini mercek altına aldık. Bölgede fiyatlar 270 bin TL'den başlıyor 1 milyon 500 bin TL'ye kadar yükseliyor. İşte tüm detayları ile Göktürk satılık konut projeleri.

İzmirdeki res projeleri protesto mu edildi Haberi

İzmirdeki res projeleri protesto mu edildi

İzmir’in Bayındır, Torbalı ve Kemalpaşa ilçelerine bağlı, Dereköy'den başlayıp Osmaniye, Balcılar, Dernekli, Bayramlı, Osmanlar, Dağtekke, Çamlıbel, Çınardibi, Kamberler köylerini kapsayan RES Projesi imar planları iptal davasının keşfi gerçekleştirildi. Köylülerin, davalı Çevre Bakanlığı’nın ve proje sahibi şirketin avukatlarının yanı sıra, EGEÇEP ve Birleşik Haziran Hareketi üyeleri de köylülere destek için Dereköy’e gitti.


Bilirkişi heyetinin köye geldiği sırada, köylü kadınların kurduğu Dereköy Kadınları Dayanışma Birliği, köy merkezinde organik pazar kurarak, yetiştirdikleri ürünleri sattılar. Köylüler standlarına; ‘Arıma-balıma dokunma’, ‘Kanadını da al git’ yazılı dövizler asarak tepkilerini ifade ettiler. Keşfin ardından bilirkişi heyetinin 30 gün içinde raporu hazırlayıp dosyaya sunması bekleniyor.

Dereköy’de yaşayanlar ve dava avukatları, köyde yaşanan gelişmeleri BirGün’le paylaştı.


Dereköy’de ne oluyor?

Dereköy, İzmir’in en güzel çam ormanlarının yer aldığı, kentin akciğerleri olarak nitelendirilebilecek bir...