28 / 04 / 2024

İzmirdeki statlar ne durumda

İzmirdeki statlar ne durumda

Türkiye'nin pek çok iline Avrupa standartlarında statlar pılırken, Alsancak Stadı'nın da yıkılmasıyla İzmir'de sadece 1971 yılında yapılan Atatürk Stadı kaldı.

7 ildeki eski statlar Millet Bahçesi olacak!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı doğrultusunda Bursa, Eskişehir, Trabzon, Gaziantep, Konya, Samsun ve Ordu'da eski statların bulunduğu alanlar, "Millet Bahçesi"ne dönüştürülecek...

Göztepe ve Karşıyaka statları ne zaman yapılacak?

Milliyet Gazetesi köşe yazarı olan Muhittin Akbel bugünkü yazısında Göztepe ve Karşıyaka’ya yapılması planlanan stat projelerinden bahsetti.

Statlar inşaat sektörüne ivme kazandırıyor!

Türkiye, kentsel dönüşümü tartışadursun, sportif dönüşüm hızla devam ediyor. Birçok kentte şehrin yeni simgeleri arasına girmek için gün sayan stadyumlar, aynı zamanda Türkiye’de inşaat sektörüne ivme kazandırıyor.

İzmir statlarında son durum ne?

Karşıyaka Stadı ihalesini 54 milyon TL bedelle alan Ali Acar İnşaat, henüz temel dahi atamadı. Yalı arazisi için yapılan plana Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi'nin Bölge İdare Mahkemesi'ne açtığı dava devam ediyor.

Levent Kafkaslı: Katar’da dünya kupalarının statlarını da inşa etmeye talibiz!

Bugüne kadar Azerbaycan’da 2 milyar dolarlık projeye imza atan Tekfen İnşaat, Baku Olimpiyat Stadyumu ve Socar Tower’ı şubatta teslim edecek. Katar’da dünya kupalarının statlarını da inşa etmeye talip olacakları belirtildi.

Akdamar Adası, güneş enerjisiyle aydınlatılacak

Kültür ve Turizm İl Müdürlüğünce hazırlanan projeyle Van Gölü'ndeki Akdamar Adası ve Anıt Müzesi, güneş enerjisi sistemiyle aydınlatılacak

Ankara 365 AVM müdürü Yüksel Kocatürk Corio Asset Direktörlüğü'ne getirildi

Yüksel Kocatürk, 9 Eylül 2009 tarihinde Corio Asset Direktörlüğü'ne getirildi...

Munzur Koleji'ne bağlı fen ve Anadolu lisesi açıldı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Tunceli'ye gelen Devlet Bakanı Faruk Çelik, Özel Munzur Koleji'ne bağlı fen ve Anadolu lisesinin açılışını gerçekleştirdi

Güneş Park Evleri'nde 1.732 TL taksitle 3+1! Hemen teslim!

Halkalı'da inşa edilen Güneş Park Evleri'nde 3+1'ler aylık 1.732 TL taksitle satılıyor

Anel, güneş enerjisi paneli üretecek!

Aneles Elektronik Alman Solarhandelsgesellschaft GmbH ile güneş modülleri üretimi yapmak üzere görüşüyor

Adana Karaisalı Eğlence Köyüne ilköğretim okulu yaptırılacak

Adana İl Özel İdaresi, Adana-Karaisalı Eğlence Köyüne 8 derslikli ilköğretim okulu inşaatını yaptıracak

Dilek Hanif evini InStyle Home Dergisi'ne açtı!

Ünlülerin ve sosyetenin modacısı Dilek Hanif evinin kapılarını InStyle Home Dergisi'ne açtı

Güneş Park Evleri'nde 255 bin TL'ye! Hemen teslim!

Halkalı'da hayata geçirilen Güneş Park Evleri'nde fiyatlar 255 bin TL'den başlıyor

İzmirdeki statlar ne durumda Haberi

İzmirdeki statlar ne durumda

İzmir'in tarihi Alsancak Stadı, 2014 Ağustos ayında yapılan depreme dayanıklılık testini geçememiş, stadın can güvenliği bakımından riskli olması nedeniyle kapatılmıştı. 2015 yılının Hart ayında Gençlik ve Spor Bakanlığı, Gençlik Hizmetleri ve Spor Genel Müdürlüğü'ne talimat göndererek, statta yıkım işlemlerini başlatmıştı. Yıkımın ardından yeni projenin başlanacağı ve 2016-17 futbol sezonuna yetiştirileceği bildirilmesine rağmen halen stadın ihalesi yapılmadı. 


SORUN ÇÖZÜLMEDİ 

2016-2017 sezonunun açılmasıyla, İzmir'in köklü kulüpleri yine statsız kaldı. Stat sıkıntısının bitmediği İzmir'de, kulüpler, tesis yönünden yine geride kaldı. Alsancak Stadı'nı kullanan Göztepe, Altay, Altınordu ve Karşıyaka yeni sezona yine statsız girdi. İki sezondur göçebe olmaya devam eden İzmir kulüplerinin Süper Lig hayali, yine zora düştü. Taraftarların futboldaki en büyük etken olduğunu bilen kulüp yöneticileri, çözümü yine tek başlarına aramak zorunda kaldı. Atatürk...