29 / 04 / 2024

izmire gelen turistler

izmire gelen turistler

İzmir'e gelen yabancı ziyaretçi sayısı 20'14'ün 8 aylık döneminde yüzde 4,6 oranında düşerek 924 bin 837 kişiye geriledi. Mehmet İşler İzmir'in 8 aylık turizm rakamlarını değerlendirdi.

Turist İzmir'e en çok havayoluyla geldi!

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği'nin (ETİK) hazırladığı rapora göre yılın ilk 7 ayında kurvaziyer yolcu sayısında yaşanan düşüşe karşılık, havayoluyla gelen turist sayısı arttı.

Antalya Demre'de taş evlere Avrupalı turist ilgisi!

Antalya'nın Demre ilçesinde bulunan Beymelek taş evler, batı Avrupalı turistlerin ilgi odağı haline geldi. Bölgeye tatile gelen turistler Beymelek taş evlerde tarih ve doğayla vakit geçirmenin keyfini yaşıyor.

Karadeniz Ereğli'de Cehennemağzı Mağarası için otopark yapılıyor!

Zonguldak'ın Karadeniz Ereğli ilçe belediyesi, dünyaca ünlü Cehennemağzı mağarasını ziyarete gelen turistler için yapımına başlanan otopark alanını inceledi.

İstanbul'daki Arap turistler nereden konut almayı tercih ediyor?

İstanbul‘a akın eden turistlerin yüzde 20’ye yakını Arap dünyasından geliyor. Özellikle Ortadoğu ve Körfez ülkelerinden gelen turistler kültürel yakınlık nedeniyle burada kendilerini evinde hissediyorlar.

Yılın ilk yarısında İstanbul'a gelen turist sayısı yüzde 5.5 arttı!

Yaşadıkları kriz yüzünden Türkiye tatilinden vazgeçen Rus turistlerin yerini İranlılar doldurdu. İlk 6 ayda gelen turistler arasında İranlılar ikinci sırayı aldı.

2015'in ilk yarısında İstanbul'a gelen turist sayısı yüzde 5.5 arttı!

İstanbul’a Ocak-Haziran 2015 döneminde, geçen yılın aynı dönemine göre gelen turist sayısında %5.5 artış gerçekleşti. Orta Doğu ülkelerinden gelen turistler bu yıl, Tarihi Yarımada’ya yoğun ilgi göstermeye başladı.

Sağlık turizmine gelen turistler 10 kat daha fazla para harcıyor!

Sağlık turizmine yönelik yatırımlara ağırlık verilmesi gerektiğini kaydeden uzmanlar, tatil için gelen turistler ortalama 700 dolar harcarken, tedavi için gelenlerin ise 7 bin dolar harcadığını belirtiyor.

Kapadokya karlı görüntüsüyle turistleri cezbediyor!

Kapadokya karlı görüntüsüyle turistleri cezbediyor Karlar altındaki peribacalannı görmek için Kapadokya'ya gelen turistler bol bol fotoğraf çekip gönüllerince eğleniyor.

Yabancı turistler için Sağlık Turizmi Koordinasyon Kurulu oluşturuldu!

Yabancı turistlerin Türkiye'de tedavilerini düzenleyen genelge yürürlüğe girdi. Sektöre özel teşvikler gündeme gelecek. Yurt dışından gelen turistler ve Türkiye'de yaşayan yabancılar için Sağlık Turizmi Koordinasyon Kurulu oluşturuldu...

Bilecik'te Tarihi Osmanlı Evleri turizme açıldı!

Osmanlı'nın ilk kurulduğu yer olan Bilecik'in Osmaneli ilçesine gelen turistler, Osmanlı evlerinde konaklayacak ve tarihi caddelerde yürüyecekler. Tarihi Osmanlı Evleri'nin, Osmaneli Belediyesi ve Kaymakamlığının yapım ve restorasyonu tamamlandı.

Rus turistler Antalya'dan vazgeçemiyor!

Antalya Valiliği ve Turizm Müdürlüğü tarafından açıklanan verilere göre 2014 yılında Antalya’ya gelen ziyaretçi sayısı geçen yıla göre yüzde 3,52 oranında (406 bin 192) artarak 11 milyon 941 bin 954’e yükseldi. Bunların çoğunu Rus turistler oluşturuyor.

Atatürk Havalimanı'nda patlayan su deposundaki sular limana taştı!

İstanbul Atatürk Havalimanı' nda, inşaat çalışması sırasında su deposu patladı. Geniş bir alan sular altında kaldı. Havalimanına gelen turistler ve vatandaşlar durumu şaşkınlıkla izledi...

Yurt dışından gelen turistler Antalya turizmini olumlu etkiledi!

JLL Türkiye Otel ve Ağırlama Departmanı verilerine göre 2014 yılının Ocak ile Eylül ayları arasındaki dönemde Antalya’ya gelen ziyaretçi sayısındaki artışla beraber ortalama günlük oda fiyatları da yükseldi.

Türkiye'ye gelen turistler için mobil uygulama yazılımı geliştirildi!

Türkiye'ye gelen turistlerin ihtiyaç duydukları anda, istedikleri uzmanlık dalında, kendi dilini ya da anlaşabileceği bir dili konuşabilen sağlık uzmanlarına ulaşmalarını sağlayan mobil uygulama yazılımı tamamlandı

izmire gelen turistler Haberi

izmire gelen turistler

İzmir'e gelen yabancı ziyaretçi sayısı 20'14'ün 8 aylık döneminde yüzde 4,6 oranında düşerek 924 bin 837 kişiye geriledi, İzmir'in 8 aylık turizm rakamlarını değerlendiren Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETÎK) Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, 'Bu düşüşün asıl nedeni, kurvaziyer yolcu trafiğinde meydana gelen azalmadır. Geçen sene Alsancak Limanı'nda 305 bin kişilik olan yolcu trafiğimiz. yüzde 29 oranında bir düşüş göstererek 216 bine gerilemiştir." dedi. Yaşanan bu olumsuz durumun yanında havayoluyla izmir'i ziyaret eden yabancı turist sayısında artışın devam ettiğini belirten İşler," Havayolu ile ülkemize giriş yapan yabancı ziyaretçi sayısında artış devam etmiştir. Geçen senenin 8 aylık döneminde 629 bin kişi olan Adnan Menderes Havaalanı trafiği, bu yıl yüzde 5,2 oranında...