27 / 04 / 2024

Yılın ilk yarısında İstanbul'a gelen turist sayısı yüzde 5.5 arttı!

Yılın ilk yarısında İstanbul'a gelen turist sayısı yüzde 5.5 arttı!

Yaşadıkları kriz yüzünden Türkiye tatilinden vazgeçen Rus turistlerin yerini İranlılar doldurdu. İlk 6 ayda gelen turistler arasında İranlılar ikinci sırayı aldı.



Ramazan ayının bitmesi ile, İranlılar başta olmak üzere Arap turistler ülkemize akın etti. Turistler, turizmciden esnafa, taksiciden restoran sahibine pek çok kesimin yüzünü güldürdü. Yüklü miktarda yaptıkları alışverişler ile dikkat çeken İranlı turistler, esnafa can suyu oldu.


İranlılar, başta Van olmak üzere, kendilerine özel alışveriş günleri düzenleyen sınır illerine koştu. Alışverişlerini özellikle sınır bölgelerinden yapan İranlılar, yaz tatili için de başta Antalya olmak üzere birçok turistik bölgeyi de ihya etti. 


SAYILARI ARTIYOR 


Öte yandan İstanbul Kültür ve Turizm Müdürlüğü verilerine göre, Ocak-Haziran döneminde İstanbul'a gelen yabancı sayısı, geçen yıla göre yüzde 5.5 arttı. 6 ayda İstanbul'a gelen 5 milyon 680 bin 398 ziyaretçinin yüzde 10.1'ini Almanlar oluşturdu. 


İranlılar ise yüzde 5.6 ile kente gelen turist sıralamasında ikinci oldu. İranlılar'ı, yüzde 4.6 ile Amerikalılar, yüzde 4.5 ile Ruslar, yüzde 4.1 ile İngilizler, yüzde 3.7 ile Fransızlar, yüzde 3 ile Suudi Arabistanlılar izledi.


Akşam 


Geri Dön