07 / 07 / 2024

izmirin ilk kurulduğu yer neresi

izmirin ilk kurulduğu yer neresi

Dünyanın "şehir merkezindeki en büyük antik agorası" olarak bilinen İzmir Agorası' ndaki kazılar devam ediyor. M.S. 2. yüzyıla ait hamam yapısı da ortaya çıkarıldı...

BİM'de 90'lı bulaşık tableti 225 TL, Çamaşır sodası 18 TL! Yeni ayın ilk kataloğu geldi! İşte 3 Ocak 2023 fiyat listesi

BİM 3 Ocak 2022 aktüel ürünler kataloğunu yayımladı. BİM'de 90'lı bulaşık tableti 225 TL, Çamaşır sodası 18 TL! Yeni ayın ilk kataloğu geldi! 3 Ocak 2023 fiyat listesi...

Şeker krizi! Karaborsaya düştü

Vatandaş ve esnafla bir araya gelen CHP Ekonomi Masası; Türkiye'deki ilk şeker fabrikasının kurulduğu ilde şu anda Uşaklıların kendi ürettikleri şekere ulaşamadığını ve ilde karaborsa yaratıldığını belirtti.

İlk tapu masrafı ne kadar?

Tapu işlemleri ile ilk defa uğraşacak olan kişiler, ilk tapu masrafına dair bazı detayları bilmek istiyor. İşte o detaylar!

Güç lüks zerafet ve ihtişam abidesi BMW 7 serisi yenilendi! İşte fiyatı ve teknik özellikleri

BMW, kurulduğu günden bu yana ürettiği en lüks otomobili 7 serisinin tasarımını ve teknik özelliklerini güncelledi. Alman devinin son tasarımı bazı otomobilseverler tarafından Uzak Doğu ve Kore aracın ilk bakışta andırdığı yorumları yapmasına neden oldu.

Rize-Artvin Havalimanı'nda ilk test uçuşu gerçekleştirildi!

Açılışı merakla beklenen Rize-Artvin Havalimanı'nda, ilk test uçuşu gerçekleştirildi. İşte Rize-Artvin Havalimanı ile ilgili merak edilen detaylar...

Boğaziçi Üniversitesi'ne ait gayrimenkullerin satışı için komisyon kuruldu!

Boğaziçi Rektörlüğü tarafından üniversite birimlerine iletilen kararda, üniversite mülkiyetindeki taşınmazlara ilişkin işlemleri sürdürmek üzere Taşınmaz Değerlendirme Komisyonu kurulduğu belirtildi.

Ev almak isteyenlerin ilk sorusu aidat oluyor!

İnsay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çulhalık site aidatları ile ilgili önemli açıklamalar yaptı: Çulhalık, “Daire bakanların ilk sorduğu soru, aidat fiyatı oluyor” diye konuştu.

Lütfü Türkkan'dan arazisinde fabrika kurulduğu iddiasına yanıt!

İYİ Parti Grup Başkanvekilit, kendisine ait fabrikanın devlet arazisi üzerinde kurulduğu iddialarına yanıt verdi...

Pekin Daxing Uluslararası Havalimanı uçuşa hazır!

Çin’in en büyük havalimanı olan Pekin Daxing Uluslararası Havalimanı’nda ilk ticari uçuş bugün gerçekleştirilecek. 97 futbol sahası büyüklüğündeki havalimanı için 11.5 milyar dolar harcama yapıldı...

İstanbul Havalimanı'ndan ilk tarifeli sefer yapıldı!

Türk Hava Yolları'nın (THY) İstanbul Havalimanı'ndan ilk ticari uçuşunun İstanbul-Ankara seferiyle başlaması nedeniyle, vatandaşlar havalimanına gelerek işlemlerini gerçekleştirdiler.

THY'nin 3. havalimanında ilk seferi 31 Ekim'de!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ilk resmi uçuşun 21 Haziran’da gerçekleştirildiği İstanbul Yeni Havalimanı ilk etabı 29 Ekim’de düzenlenecek törenle hizmete açılacak. 

3. havalimanının ilk konuğu Cumhurbaşkanı Erdoğan olacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, İstanbul Yeni Havalimanı'nın ilk etabının 29 Ekim 2018'e yetiştirilmesine ilişkin herhangi bir sıkıntının olmadığını söyledi.

Doğuş Grubu'nun "Soma için hep birlikte" projesi tamamlandı!

Kurulduğu günden beri toplumdan aldığını topluma vermek için çalışan ve toplumsal sorunlara duyarlılıkla yaklaşan Doğuş Grubu , Soma'da yakınlarını kaybedenlere umut olmak için hayata geçirdiği "Soma için hep birlikte" projesini tamamladı...

izmirin ilk kurulduğu yer neresi Haberi

izmirin ilk kurulduğu yer neresi


İzmir'in ilk kurulduğu yer olduğu kabul edilen Agora, şehir merkezinde kalan ender antik kentlerden biri olarak 8 bin 500 yıllık geçmişe sahip.


Dünyanın "şehir merkezindeki en büyük antik agorası" olarak bilinen İzmir Agorası'ndaki kazılar devam ediyor. M.S. 2. yüzyıla ait hamam yapısı da ortaya çıkarıldı.


Agora'da, Dokuz Eylül Üniversitesi Arkeoloji Bölümü tarafından Yrd. Doç. Dr. Akın Ersoy başkanlığında kazı çalışmaları yürütülüyor. Konu hakkında bilgi veren Ersoy, MS 2. yüzyıla uzanan yıllarda hamamların, siyasetçilerin ve düşünürlerin toplandığı, önemli meseleleri konuştuğu merkezler olduğunu belirtti. Ersoy, şunları anlattı: "Antik kentlerde agoralar, kentin siyasî, idarî, adlî ve ticarî merkezi durumundaydı. Agoralar için her kentin merkezinde birkaç yapı adası ayrılırdı. Agora alanının etrafı portikolarla (sütunlu galeriler) çevrelenirdi. Galerilerin gerisinde bouleuterion (meclis binası), prytaneion (resmî tören ve...