02 / 05 / 2024

izmirin kıyı düzenlemeleri

izmirin kıyı düzenlemeleri

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Mavişehir’den İnciraltı’na uzanan 40 kilometrelik kıyı şeridinin yeniden tasarlanması hedefiyle başlattığı proje çerçevesinde Konak Pier ile Karataş bölgesi arasında kalan bölüm için düzenleme çalışmalarına başladı...

TMMOB'dan Balıkesir-Çanakkale Kıyı Alanları Planı'na itiraz!

TMMOB Mimarlar Odası Balıkesir Şubesi, 'Balıkesir-Çanakkale İlleri Bütünleşik Kıyı Alanları Planı'na itirazda bulundu. Şube Başkanı Betül Dikici, 7 bölgede planlanmış bu kıyı düzenlemesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

TOKİ Zonguldak kıyı düzenleme ihalesi bugün!

Zonguldak İli Merkez Kıyı Düzenlemesi ve Sosyal Donatıları İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi bugün saat 11:00'de yapılacak.

Konak’ta kıyı düzenlemesinin imar planları yargıya taşındı!

İzmir Büyükşehir’in Konak’ta bulunan kıyı düzenlemesiyle ilgili oluşturulan imar planları yargıya konu edildi. Tayin edilen bilirkişi, tramvay hattının 25 bin ölçekli plana işli olmadığı sonucuna vardı.

TOKİ Zonguldak kıyı düzenleme ihalesi 9 Mart'ta!

Zonguldak İli Merkez Kıyı Düzenlemesi ve Sosyal Donatıları İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 9 Mart 2020 tarihinde saat 11:00'de yapılacak.

İzmirdeniz Kıyı Tasarım Projesi'nde bir aşama daha tamamlandı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yaklaşık 100 dönüm alanda gerçekleştirdiği ve kentlilerin büyük beğenisini toplayan Bayraklı kıyı düzenleme çalışmalarında ikinci etabın açılışı bugün gerçekleştirilecek.

Bostanlı 2. Etap kıyı düzenleme çalışmaları başladı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi,  “İzmirdeniz- Kıyı Tasarım Projesi” kapsamında Bostanlı 2. Etap Projesi’nin de yapım çalışmalarına başladı.

İzmir Sahilevleri Kıyı Projesi'nin 2. etabı Ağustos'ta tamam!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Sahilevleri'nde gerçekleştirilen kıyı düzenlemesi çalışmalarını inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.

TOKİ Balıkesir Gönen Sarıköy başvuru dönemi!

TOKİ Balıkesir Gönen Sarıköy projesinde yer alan 6 adet konut kurasız olarak satılıyor. Peki, TOKİ Balıkesir Gönen Sarıköy başvuru dönemi ne zaman başlayacak?

Sarı Işık: Kentsel Dönüşüme Hazırlan projesi Kadıköy'de başladı!

stanbul Serbest Mimarlar Derneği ve Türk Ytong'un işbirliğiyle hazırlananlan "Sarı Işık: Kentsel Dönüşüme Hazırlan Projesi", Kadıköy'deki pilot bölge çalışmasıyla başladı.

Ahmet Erkurtoğlu'ndan Kadıköy için dönüşüm uyarısı!

Kadıköy’deki kentsel dönüşüm projelerinin yüzde 40’nı yapan Mimar Ahmet Erkurtoğlu, bakanlığı dönüşüm projelerinde sorun çıkaranlara karşı uyardı. Erkurtoğlu, dönüşümü isteyenlerin haklarını korumak için projelere kayyum atanmasını istedi.

Kadıköy şantiye alanına döndü!

Kentsel dönüşümle birlikte Kadıköy ilçesi şantiye alanına döndü. 1200 inşaatın sürdüğü bölgede kule vinçler, hafriyat kamyonları günlük yaşamı olumsuz etkilerken, dönüşümün 15 yıl daha sürecek olması endişe yaratıyor.

Kadıköy Belediyesi kentsel dönüşümde özverili!

Doğa Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Eyikudamacı, "Kadıköy belediyesi kentsel dönüşüm konusunda çok özverili çalışıyor fakat bölgemizde yapılan proje sayısı çok fazla olduğu için ruhsat işlemleri gibi bazı aşamalar uzun sürebiliyor." dedi.

Seven İnşaat Kadıköy'de kentsel dönüşüme odaklandı!

Seven İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı İnşaat Yüksek Mühendisi Oytun Seven, dönüşüm de adı son yıllarda konuşulan önemli isimlerin başında geliyor. Oytun Seven, Kadıköy'ün önemli lokasyonlarında dönüşüm projesi yaptıklarını söylüyor.

izmirin kıyı düzenlemeleri Haberi

izmirin kıyı düzenlemeleri


"İzmirdeniz" projesi kapsamında düzenleme çalışmalarına başlanan Konak Pier ile Karataş arasındaki bölge iğde, ılgın, ağaç zakkum, palmiye, gülibrişim, akasya, çınar yapraklı dut ve çalı erguvan gibi kıyıda yetişebilen ağaç türleriyle donatılacak. Kıyıda çocuk oyun alanları, sergi alanı, bisiklet parkı ve servis birimleri de yer alacak...


İzmir Büyükşehir Belediyesi, şehirde yaşayanların denizle bağının güçlendirilmesi için Mavişehir’den İnciraltı’na uzanan 40 kilometrelik kıyı şeridinin yeniden tasarlanması hedefiyle başlattığı proje çerçevesinde Pasaport’tan sonra Konak Pier ile Karataş bölgesi arasında kalan bölüm için de düzenleme çalışmalarına başladı. Mart ayında tamamlanması planlanan çalışmalar kapsamında 1 km. uzunluğundaki, yaklaşık 72 bin metrekarelik alan yenilenecek. Projenin maliyeti ise 3 milyon 861 bin lira.


Yayalar, bisikletliler ve engellilerin rahatlıkla kullanabileceği şekilde yapılacak proje kapsamında öncelikle yeşil dokunun güçlendirilmesi amacıyla bölgeye...