01 / 05 / 2024

Bostanlı 2. Etap kıyı düzenleme çalışmaları başladı!

Bostanlı 2. Etap kıyı düzenleme çalışmaları başladı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi,  “İzmirdeniz- Kıyı Tasarım Projesi” kapsamında Bostanlı 2. Etap Projesi’nin de yapım çalışmalarına başladı.



 

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden  İzmir  Büyükşehir Belediyesi,  “İzmirdeniz- Kıyı Tasarım Projesi” kapsamında tamamladığı Pasaport, Konak Pier - Karataş ve Üçkuyular - Göztepe İskele arası ile Bostanlı Deresi ve Bayraklı 1. Etap çalışmalarının ardından, Bostanlı 2. Etap Projesi’nin de yapım çalışmalarına devam ediyor. 

 

Toplamda 70 bin metrekare alanı kapsayan Bostanlı 2. Etap projesi, 3 ayrı aşamada yapılacak. 24.5 milyon liraya mal olacak dev proje Bostanlı Balıkçı Barınağı ile Yasemin Cafe, Yasemin Cafe ile Deniz-Gösteri Meydanı ve Deniz-Gösteri Meydanı ile Bostanlı Gün Batımı Terası arasında yapılacak. Alanın bütünündeki çalışmalar beklenmeden, tamamlanan yerler ise etap etap açılacak. 

Bisiklet yolu Opera Binası'na bağlanacak

Bostanlı Balıkçı Barınağı ile Yasemin Cafe arasındaki bölgeyi kapsayan ilk bölümde, Bostanlı 1. Etap'ta başlatılan yaya ve bisikletliler için kıyı boyunca kesintisiz-engelsiz dolaşım hattı tamamlanacak ve bu yol yeni oluşturulacak Mavişehir Opera Binası meydanına bağlanmış olacak. Projede kıyı kullanımının desteklenmesi için basketbol sahaları, mini futbol sahası, şezlonglar, piknik alanları yapılacak. Projenin bu bölümü 2018 yılının Mart ayında tamamlanacak.
 


Geri Dön