29 / 04 / 2024

Altınordu Aziziye Cami çevresinde düzenleme çalışmaları başladı!

Altınordu Aziziye Cami çevresinde düzenleme çalışmaları başladı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Ordu Büyükşehir Belediyesi Altınordu Aziziye (Yalı) Camii çevresinde düzenleme çalışmaları başlattı.



Ordu Büyükşehir Belediyesinin Altınordu Aziziye (Yalı) Camii çevresi için hazırladığı proje hayata geçiriliyor. Özellikle Cuma günleri cami çevresinde oluşan yoğun cemaatin rahatlıkla namaz kılabilmesi için yapılan proje kapsamında, zemin kaplama taşları kıble istikametini gösterecek şekilde düzenlenecek.

 

GÜNEŞ VE YAĞMURA KARŞI ŞEMSİYE YAPILACAK

 

Başkan Enver Yılmaz Yalı Camii ile ilgili yaptığı açıklamada, cami cemaati ve yöneticilerinin de taleplerini değerlendirerek yeni bir proje hazırladıklarını ve bu projeyi hayata geçirmek için ilk kazmanın vurulduğunu söyledi. 2 yıl önce cami önünde bulunan tuvalet ve lostra salonunu yıkarak üzerini meydan olarak kullanmak amaçlı yer altında tuvalet, abdesthane ve engelli asansöründen bebek emzirme odasına kadar düşünülmüş bir projeyi hayata geçirdiklerini hatırlatan Başkan Yılmaz, “Projemizin devamı olarak bu kez, cami bahçesinde cemaatin rahatlıkla namaz kılabilmesi için zemin kaplama taşlarını kıble istikametini gösterecek şekilde yeniden düzenliyoruz. Dekoratif sundurmalı musalla taşı yaparak geçmişte dar alanda kılınan cenaze namazlarının daha rahat ortamda kılınmasını sağlayacağız. Bahçe içerisinde güneş ve yağmura karşı cami cemaatini koruyacak, estetik ve dekoratif şemsiye yapacağız. Caminin çevresindeki duvarları da kaldırarak estetiğine uygun ferforje yerleştireceğiz. Çalışmalarımız önümüzdeki Ramazan ayı ortalarında tamamlanacak” dedi.  

 

 



Ordu Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön