08 / 05 / 2024

izmit belediyesi hasarlı bina yıkımı

izmit belediyesi hasarlı bina yıkımı

1999 yılında gerçekleşen Kocaeli depreminde ağır hasarlı hale gelen binalardan 20’nin halen yıkılmadığı belirtildi.

İzmit Belediyesi süpermarket satacak! İhalesi 30 Mart'ta!

İzmit Belediye Başkanlığı, İzmit Yenidoğan'da yer alan süpermarket için satış ihalesi düzenliyor. Söz konusu ihale 30 Mart 2023 tarihinde saat 12:15'te yapılacak.

İzmit Belediyesi’nden 735 bin TL’den başlayan fiyatlarla satılık ev ve dükkan fırsatı!

İzmit Belediyesi Yenidoğan Fatih'te 12 adet gayrimenkulün satışını gerçekleştireceğini ilan etti. İşte detaylar... 

İzmit Belediyesi 28 adet daire satıyor! 375 bin TL'den başlayan fiyatlarla...

İzmit Belediye Başkanlığı, İzmit ili, Yenidoğan ilçesi, Fatih Mahallesi'nde yer alan 28 daireyi 375 bin TL'den başlayan fiyatlarla satıyor...

Kocaeli'de ağır hasarlı bina kalmayacak!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Karamürsel'de hasarlı binaların yıkımını inceledi.

İzmit Belediyesi'nden 11.9 milyon TL'ye satılık 30 konut!

İzmit Belediye Başkanlığı, İzmir ili, Yenidoğan ilçesi, Fatih Mahallesi'nde yer alan 30 konutu 11 milyon 943 bin 335 TL'ye satıyor...

İzmit Belediyesi ilçedeki metruk binaların yıkımını gerçekleştiriyor!

Kocaeli İzmit Belediyesi ilçe genelinde metruk ve hasarlı binaları ortadan kaldırmaya devam ediyor. 

İzmit Belediyesi'nden 14.9 milyon TL'ye satılık 30 konut!

İzmit Belediye Başkanlığı, İzmit ili, Yenidoğan ilçesi, Fatih Mahallesi'nde yer alan 30 konutu 14 milyon 870 bin 3 TL'ye satıyor...

Gölcük'teki hasarlı binalar yıkılıyor!

Çalışmalarına devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Gölcük'te metruk durumdaki orta ve ağır hasarlı yapıların yıkımına başladı. 

Sultanbeyli Belediyesi'nden hasarlı bina açıklaması!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi(İBB), deprem çalıştayında Sultanbeyli'de 45 binanın hasarlı olduğunu dile getirmişti. İlçe genelinde toplam 33 bin bina olduğunu söyleyen Sultanbeyli Belediyesi, konuyla ilgili yazılı açıklama da yaptı.

Kocaeli’de 1.502 binada hasar tespit edildi!

17 Ağustos 1999 depremi sonrasında Kocaeli’de 1.502 adet hasarlı binanın olduğu tespit edildi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, hasarlı binalar için çalışmalara başladı.

Kocaeli'de 17 Ağustos Depremi'nde hasar gören binalar yıkılıyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, hasarlı metruk halde olan 193 binanın yıkım çalışmalarına başladı. 

Pendik Belediyesi İzmir'deki hasar tespit çalışmaları için 4 müteahhit görevlendirdi!

Pendik Belediyesi İzmir'deki hasar tespit çalışmaları için 4 müteahhit görevlendirdi. Ekip, 10 gün boyunca hafif, orta ya da ağır hasarlı binalarda incelemeler yapacak.

İzmit Belediyesi'nden 46.5 milyon TL'ye satılık 115 daire!

İzmit Belediye Başkanlığı tarafından Kocaeli ili İzmit ilçesi Yenidoğan Mahallesi'nde bulunan 115 daire 46 milyon 560 bin TL'ye satışa çıkarıldı...

izmit belediyesi hasarlı bina yıkımı Haberi

izmit belediyesi hasarlı bina yıkımı


İzmit’te 1999 Kocaeli depreminde ağır hasarlı hale gelen binalardan 20’nin halen yıkılmadığı belirtildi. İzmit Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından 17 Ağustos ve 12 Kasım 1999 depremlerinde hasar gören binaların son durumuyla geniş bir araştırma yaptı.


Titiz Çalışma


İzmit Belediyesi tarafından açıklanan verilere göre, 349 adet bina ruhsat ve iskân alarak onarıldı. Onarım güçlendirme ruhsatı ve iskânı almayan başka bir deyişle onarılmadı olarak gözüken bina sayısı ise 335 adet  olarak belirlendi. Belediyenin teknik ekiplerince sokak sokak gezilerek oldukça titiz bir çalışma sonunda depremde orta hasarlı hale gelen 50 adet binanın yıkıldığı tespit edilirken, İzmit’teki 24 adet ağır hasarlı binadan 4 tanesinin yıkıldığı 20’sinin ise yıkılmadığı belirtildi.



İzmit...