18 / 07 / 2024

İzmit cami yıkım

İzmit cami yıkım

İzmit'te, yeniden inşa edilen bir caminin taş örme duvarı, yağmur nedeniyle çöktü. Çöken duvarın enkazının kaldırılması için çalışma gerçekleştirdi.

Çamlıca Cami Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin 2. Etap yıkım töreni yarın!

Üsküdar’da “Büyük Dönüşüm” sloganıyla sürdürülen ve depreme dayanıklı olmayan binaların yıkımıyla hayata geçirilen kentsel dönüşüm faaliyetleri tam gaz devam ediyor. Çamlıca Camii Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin 2. Etabı için 32 binanın yıkımı yarın gerçekleştirilecek.

İzmit Önder Apartmanı yıkımı bekliyor!

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde bulunan ve Pisa Kulesi'ne benzeyen Önder Apartmanı için yıkım kararı alınmıştı. Tahliye edilen bina yıkıma hazır hale geldi. 

İzmir Karaburun'da 190 yıllık cami için yıkım kararı!

Diyanet, İzmir’deki camiyi ibadete kapattı. Çevre Bakanlığı yıkım kararı verdi. CHP’li belediye caminin yıkılmaması için harekete geçti. 

İzmit'teki eğik binalar için yıkım kararı!

İzmit'te 17 Ağustos 1999 depreminde hasar görmesi nedeniyle eğimli duran ve İtalya'da bulunan Pisa kulesine benzeyen 2 binanın yıkımı gerçekleşecek. 

Kızılay AVM'de tedbirli yıkım başladı!

İzmit Ömerağa Mahallesi’nde yer alan tehlike yaşadığı nedeniyle sık sık gündeme gelen Kızılay AVM’de yıkım işlemlerine başlandı.

İzmit Kızılay İş Merkezi'nde yıkım başladı!

İzmit Belediyesi tarafından İstiklal Caddesi Hafız Şerif Sokak'ta bulunan Kızılay İş Merkezi'nde yıkım çalışmalarına başlandı.

Keşan'da bina yıkımında 'tedbirsizlik' iddiası!

Keşan Büyük Cami Mahallesi Bakırcılar Sokak'ta bir binanın özel firma tarafından yaklaşık 1 ay boyunca gerçekleştiren yıkım çalışmalarında gerekli tedbirlerin alınmadığını iddia edildi.

İzmit Belediyesi'nden yıkım açıklaması!

İzmit'teki binanın yıkım süreci ile ilgili açıklama yapan İzmit Belediyesi, basında yer aldığı gibi yıkım araçlarının İzmit Belediyesi tarafından gönderilmediğini, aksine vatandaşların olumsuz etkilenmemesi için yıkımın İzmit Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından durdurulduğunu açıkladı.

İzmit'te tehlikeli bina yıkımı!

İzmit'te eski maliye lojmanlarının yıkımı devam ediyor. Binanın yıkım işlemi sürerken, bina çevresinde yeterince güvenlik önlemi alınmaması dikkat çekti. 

İzmit'teki kaçak yapılara yıkım ve para cezası!

İzmit Belediyesi kaçak yapılara izin vermiyor. İzmit Belediyesi Encümen toplantısında verilen karar kapsamında kaçak yapılara ağır para cezaları ve yıkım kararları verildi.

İzmit'teki yıkım ihalesine 5 firmadan katılım!

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde bulunan metruk yapıların yıkımıyla ilgili ilk ihale düzenlendi. İhaleye 5 firmadan katılım sağlandı.

İzmit Körfez Mahallesi'ndeki eski binanın yıkımı için çağrı!

İzmit Körfez Mahallesi 42 Evler Şehit Basri Sokak’ta depremden sonra tamamen terk edilen binanın yıkımı için bölge sakinleri yetkililerini göreve çağırdı.

Şırnak'taki 14 camiye yıkım kararı!

Şırnak’a gönderilen hasar tespit ekibinin hazırladığı rapor, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde terör nedeniyle camilerde yaşanan tahribatı ortaya koydu. Bölgedeki 14 cami için yıkım kararı verildi.

İzmit cami yıkım Haberi

İzmit cami yıkım

İzmit Cedit Mahallesi'nde bulunan Urgancı Ahmet Çelebi Camisi, 2018'de riskli yapı olduğu nedeniyle Kocaeli Valiliği'nce ibadete kapatıldı. Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; İstanbul Vakıflar 2. Bölge Müdürlüğü tarafından caminin yıkılıp yeniden inşa edilmesi için ihale edildi. İhaleyi 2 milyon 394 bin 202 TL bedel ile kazanan yüklenici firma, 2018'in kasım ayında temel kazılarını yapıp inşaata başladı.

Yanında yer alan tarihi çınar ağacı sebebiyle halk arasında 'Çınarlı Cami' olarak bilinen Urgancı Ahmet Çelebi Camii'nin inşaatında taş örme usulüyle örülen duvar, saat 05.30 sıralarında büyük bir gürültü ile çöktü. Yoğun yağış nedeniyle çöken duvarın enkazının kaldırılması için çalışma gerçekleştirdi.