29 / 04 / 2024

İzmir Karaburun'da 190 yıllık cami için yıkım kararı!

İzmir Karaburun'da 190 yıllık cami için yıkım kararı!

Diyanet, İzmir’deki camiyi ibadete kapattı. Çevre Bakanlığı yıkım kararı verdi. CHP’li belediye caminin yıkılmaması için harekete geçti. 



İzmir Karaburun'a bağlı Bozköy'deki 190 yıllık tarihi cami, 30 Ekim 2020'de Sisam Adası açıklarında yaşanan 6.9 büyüklüğündeki depremden etkilendi. Sözcü'den Gökmen Ulu'nun haberine göre; caminin duvarlarında çatlaklar meydana geldi. Bunun üzerine, Diyanet İşleri Başkanlığı köyün tek camisini ibadete kapattı. Daha sonra, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 190 yıllık cami için yıkım kararı verdi. Yıkım kararı tepkilere neden oldu.  Vatandaşlar, “Caminin onarılarak tekrar açılması yerine yıkım kararı alınmasına anlam veremiyoruz” diye konuştu. 

İzmir Karaburun da 190 yıllık cami için yıkım kararı!

İKİ FARKLI RAPOR

CHP'li Karaburun Belediyesi ile CHP ilçe örgütü de cami için verilen yıkım kararına tepki gösterdi. Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, caminin güçlendirilerek varlığının korunmasını talep etti. Girgin, “Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekiplerinin yaptıkları inceleme sonucunda, camiye ağır hasarlı raporu verilerek ibadete kapatıldı ve yıkım kararı alındı. Ancak belediyemizin ekiplerinin yaptıkları inceleme sonucunda, tarihi camimizin güçlendirilerek korunabileceği tespit edildi. Karaburun'un simgelerinden Bozköy Camisi'ni kurtarabilir ve yeniden ibadete açabiliriz” açıklamasında bulundu.

Girgin, bu taleplerini bakanlığa ilettiklerini de belirtti.

İzmir Karaburun'daki 12 dükkan yıkılma tehlikesi nedeniyle tahliye edilecek!


Geri Dön