28 / 04 / 2024

Sultangazi'deki 40 yıllık mülkiyet sorunu çözüldü!

Sultangazi'deki 40 yıllık mülkiyet sorunu çözüldü!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Sultangazi Belediyesi, ilçedeki 40 yıllık mülkiyet sorununu da çözdü. Sultangazi'de riskli olduğu tespit edilmiş olan binaların yerine, depreme dayanıklı yapılar inşa edildi.



Çalışmalarını hıs kesmeden sürdüren Sultangazi Belediyesi, Sultangazi'deki yapı stokunu yenilemek ve depreme dayanıklı güvenli konutlar hayata geçirmek için kentsel dönüşüm çalışmalarına devam ediyor. Sultangazi Belediyesi'nin aktardığı habere göre riskli olan kamu binalarının dönüşümlerinin ardından Sultangazi Esentepe Mahallesi kentsel dönüşüm projesiyle daha modern bir görünüme kavuşuyor. Paylaşılan detaylara göre riskli olduğu tespit edilmiş olan binaların yerine, depreme dayanıklı yapıların yapımında da sona gelindi.

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen kentsel dönüşüm projeleriyle Sultangazi'nin çehresini değiştiren Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun, vatandaşların sosyal yaşam kalitelerinin yükselmesi için çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.. Depreme dayanıksız ve riskli olan binaların yerine depreme dayanıklı, modern yapılar inşa ediliyor.

Bu kapsamda Sultangazi Esentepe Mahallesi’nde 40 senedir süren mülkiyet sorunu nedeniyle hizmet alamayan, ayrıca depreme dayanıklı olmadığı belirtilen binalar için uygulanan dönüşüm çalışmalarında son aşamaya gelindi.

Sultangazi deki 40 yıllık mülkiyet sorunu çözüldü!

HAK SAHİPLERİ MAĞDUR OLMADI

Sultangazi Esentepe Mahallesi'nde yer alan riskli yapıların hak sahipleri hiçbir şekilde mağdur olmadı. Yapıların yıkılması, yerlerine daha modern yapıların inşa edilmesi için uzlaşmaya varılmasından sonra söz konusu bu süreç boyunca kiraları da belediye tarafından karşılandı.


40 SENELİK MAĞDURİYET GİDERİLDİ

Konu ile ilgili önemli açıklamalar yapan Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun, Sultangazi Esentepe Mahallesi Dönüşüm Projesi'yle vatandaşların 40 senedir süren mağduriyetlerini gidermiş olduklarını belirterek, mülkiyet sorunu bulunan ve yapılan risk analizlerinden sonra depreme dayanıksız olduğu tespit edilmiş olan binaları 2021'de tespit ederek hemen çalışmaya başladıklarını kaydetti.

Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun açıklamasında "Hak sahipleriyle anlaşarak onları da mağdur etmeden depreme dayanıklı, modern binaları inşa ettik. Böylelikle vatandaşları depreme dayanıklı ve nitelikli evlere taşırken, yaşam kalitelerini de yükseltip Sultangazi’ye değer katan bir projeyi daha kazandırdık. Hak sahiplerimizi ve komşularımızı en kısa sürede yeni kavuşturacağız” dedi.

 

Engelli çocuğu olanlar dikkat! Engelli çocuk annesi nasıl erken emekli olur?

Uzman isim açıkladı: Bu otomobiller yarı fiyatına satılıyor! Otomobil almak isteyenler için yeni yol...

Akaryakıt 50-60 liraları görebilir! Ünlü ekonomist tarih verdi! Sürücüler dikkat!


Geri Dön