04 / 05 / 2024

İzmit Körfezi çöp

İzmit Körfezi çöp

İzmit Körfezi’nde deniz temizliği, sözleşme süresinin bitmesi nedeniyle yeni yılla birlikte durdu. 4 gün içinde özellikle Marina iskelesi çevresinde deniz çöplerle doldu. Yeni ihale bekleniyor.

DP World Yarımca Limanı Körfezi Çin'e bağladı!

DP World Yarımca Limanı İzmit Körfezi'nden Çin'e kadar uzanıyor. Ocak ayında inşasına başlana demiryolu 30 Temmuz'da hizmete girdi.

İzmir Körfezi'nde yapılacak tüp geçit projesi TBMM gündeminde!

İzmir Körfezi'nde yapılacağı ifade edilen tüp geçit projesi TBMM gündeminde konu oldu. CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Kocaeli İzmit Huzurevi yıkılıp yeniden yapılacak!

1976 yılında hizmete açılan İzmit Turgut Mahallesi Bağlar Sokak No:42 adresinde İzmit Huzurevi binası yıkılıp yeniden inşa edilecek.

İzmit Körfezi Asma Köprüsü'nde çalışmalar hız kazandı!

İzmit Körfezi Asma Köprüsü'nde iki yakanın birleşmesine çok az kaldı. Köprünün iki ayağının arasının birleşmesine çok az kalırken, önümüzdeki günlerde tabliyelerin montajının tamamlanacağı bildirildi.

İzmir Körfezi Geçiş Projesi sit alanına mı yapılıyor?

Gediz Deltası’ndaki flamingolar, İzmir Körfezi Geçiş Projesi nedeniyle tehlike altında. Proje planı uygulandığı takdirde koruma altındaki binlerce hektarlık sulak alan ve birinci derece doğal sit alanı yok farz edilmiş olacak.

İzmit Körfezi Geçiş Köprüsü geçiş ücreti TBMM gündeminde!

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, İzmit Körfezi Geçiş Köprüsü ve Otoyolu'nu TBMM gündemine taşıdı. Tarhan, "Köprüden 120 TL geçiş ücreti mi olur?" diye sordu

Kadıköy Pırlanta Göztepe adres bilgileri!

Kadıköy Pırlanta Göztepe adres bilgileri kapsamında proje, Fikirtepe Mahallesi Hızırbey Caddesi üzerinde yer alıyor. Teslimlerin 2017 yılında yapılacağı projede fiyatlar 540 bin TL'den başlıyor.

Kadıköy Pırlanta Göztepe fiyatlar!

Erkan İnşaat imzası ile hayata geçirilen Pırlanta Göztepe'de 446 adet daire ve 34 adet ticari ünite bulunuyor. Projenin 2017 yılında tamamlanması planlanıyor. İşte Kadıköy Pırlanta Göztepe fiyatlar...

Kadıköy Pırlanta Göztepe Evleri iletişim!

Kadıköy Pırlanta Göztepe Evleri iletişim için 0216 505 04 34 numaralı telefondan satışa ofisi ile görüşebilirsiniz. 3 bloktan oluşan projede fiyatlar 540 bin TL'den başlıyor.

Kadıköy Pırlanta Göztepe lokasyon!

Kadıköy Pırlanta Göztepe lokasyon bilgileri kapsamında proje Bağdat Caddesi'ne 5 dakika uzaklıkta bulunuyor. Lansmana özel yüzde 10 indirim yapılan proje 446 konut ve 34 ticari üniteden oluşuyor.

Kadıköy Pırlanta Göztepe daire fiyatları!

Kadıköy Pırlanta Göztepe daire fiyatları 540 bin TL'den başlıyor. Teslimlerin 2017 yılında gerçekleşeceği projede 446 daire ve 34 ticari birimden meydana geliyor.

İzmit Körfezi Havza Koruma Eylem Planı hazırlanıyor!

Körfez’in havza ölçeğinde bir bütün olarak değerlendirilerek “İzmit Körfezi Havzası Koruma Eylem Planı” hazırlık çalışmaları başlatıldı.

Körfez Geçiş Köprüsü bölgedeki konut ve arsa fiyatlarını arttırdı!

Körfez geçişi süresini 6 dakikaya düşürecek köprüye yönelik çalışmalarda, yükseklikleri 252 metreye ulaşan kuleler, İzmit Körfezi'ne yeni bir silüet kazandırdı.

İzmit Körfezi çöp Haberi

İzmit Körfezi çöp

Büyükşehir Belediyesi’nin, İzmit Körfezi’nde deniz yüzeyinin sürekli temizliği için sözleşme yaptığı Başaran Denizcilik firması ile sözleşme süresi, 31 Aralık’ta sona erdi. Marmara Denizcilik A.Ş. 1 Ocak’tan bu yana İzmit Körfezi’nde temizlik çalışması yapmıyor, denizdeki çöpler alınmıyor. 4 gün içinde özellikle İzmit sahillerinde deniz yüzeyi çöplerle doldu. Yağmur ve eriyen karlarla birlikte derelerden gelen sular da, deniz yüzeyini bir hayli kirletti.


2007’DEN BERİ ANLAŞMA VARDI


Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, 2007 yılı ağustos ayından bu yana, Başaran denizcilik A.Ş. ile anlaşmalıydı. Bu firmaya ait deniz süpürgesi ve küçük çöp tekneleri ile İzmit Körfezi’nde denizdeki çöpler toplanıyordu. 1 Ocak’tan itibaren denizde hiç temizlik çalışması yapılmadı. Büyükşehir Belediyesi’nin deniz yüzeyindeki temizlik çalışması için yeniden ihaleye çıkması bekleniyor. Ama ihale sonuçlanıp, yeni sözleşme...