01 / 05 / 2024

İZMİT Körfezi Geçiş Köprüsü açılış tarihi

İZMİT Körfezi Geçiş Köprüsü açılış tarihi

Körfez Köprüsü'nde diğer geçici yol da indirilecek, birçok metal malzeme yurt dışında yapılacak bu nedenle köprünün açılışı 5-6 ay gecikecek.

Karayolları Genel Müdürlüğü'nden önemli açıklama! Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam mı geldi?

Karayolları Genel Müdürlüğü ve Altyapı Bakanlığı otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam mı geldi? sorusunun yanıtını verdi. İşte ayrıntılar…

İzmir Körfez Geçişi'nin etüt projesi tamam!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün düzenlenen Menemen-Aliağa-Çandarlı Otoyolu Açılış Töreni'nde yaptığı konuşmada,  "İzmir Körfez Geçişi projemizin etüt projesini tamamladık, imar planı çalışmaları sürüyor." dedi...

Körfez Geçiş Projesi hakkında yürütmeyi durdurma kararı verildi!

TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu, EGEÇEP ve Doğa Derneği’nin İzmir Körfez Geçiş Projesi karşısında açtığı davada yürütmeyi durdurma kararı verildi. 

İzmir Körfezi Geçiş Otobanı tartışmaları sürüyor!

Doğa Derneği, EGEÇEP, TMMOB ve 85 kişinin dava açtığı İzmir Körfezi’ne yapılması planlanan otoban bağlantılı köprü projesi için tartışmalar sürüyor..

İzmir Körfez Geçişi Projesi merakla bekleniyor!

İnciraltı 2. Nesil Platformu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın İzmir Körfez Geçişi Projesi'nin de hayata geçmesini istiyor.

İzmir Körfez Geçişi Projesi'nin temeli 9 Eylül'de atılacak!

AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya yaptığı açıklamada "İzmir Körfez Geçişi Projesi'nin denizi kirleteceği, sulak alana zarar vereceği" yönündeki iddiaların bilimsel raporlarla çürütüldüğünü belirterek projenin temelinin 9 Eylül'de atılacağını söyledi.

İzmir Körfez Geçişi Projesi'ne açılan davalar iyi niyetli değil!

AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya, "İzmir Körfez Geçişi Projesi'nin denizi kirleteceği, sulak alana zarar vereceği" yönündeki iddiaların bilimsel raporlarla çürütüldüğünü belirterek, ÇED olumlu raporuna yönelik açılan davayı "iyi niyetli" olarak yorumlamadıklarını ifade etti.

Körfez Geçişi'nde ÇED gelişmesi!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan,, Körfez geçişi ile ilgili ÇED raporunun en geç mart ayına kadar alınacağını açıkladı.

Dilovası Körfez Geçiş Köprüsü Bağlantı Yolu için kamulaştırma!

Kocaeli Dilovası'nda bulunan bazı taşınmazların Dilovası Körfez Geçiş Köprüsü Bağlantı Yolu Projesi kapsamında Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından acele kamulaştırılması hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

İzmir Körfez Geçişi projesi yıl sonuna kadar tamamlanacak!

İzmir’in projelerini yakından takip ettiğini dile getiren Ulaştırma Bakanı Arslan, “Körfez Geçişi’nin projesini yıl sonuna kadar tamamlayacağız. Ardından da ihale sürecini başlatacağız” dedi.

İzmir Körfez Geçişi'nde 2. aşama projeleri onaylandı!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, İzmir Körfez Geçişi’nin ikinci aşama projelerinin onaylandığını belirterek, ÇED sürecinin 2017 başında tamamlanacağını söyledi.

Çorum-Osmancık Kırkdilim Geçişi hizmete açıldı!

Türkiye'nin en tehlikeli geçişlerinden biri olan Çorum-Osmancık yolundaki Kırkdilim Geçişi, 50 yıllık bir bekleyişin ardından 2011 yılında tamamlanarak hizmete açıldı.

İzmit Körfez Geçiş Köprüsü'nün adı belli oldu!

İzmit Körfez Geçiş Köprüsünde son tabliye yerleştirildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da katılımlarıyla son tabliyenin yerleştirilmesi nedeniyle kaynak töreni yapılacak.

İZMİT Körfezi Geçiş Köprüsü açılış tarihi Haberi

İZMİT Körfezi Geçiş Köprüsü açılış tarihi

İZMİT Körfezi Geçiş Köprüsü'nde cumartesi günü, geçici yol montajı yapılan 'catwalk- kediyolu' halatlarından birinin kopmasından kendisini sorumlu tutarak intihar eden Japon mühendis Kishi Ryoichi'nin bağlantı yerindeki çatlağı birkaç gün önceden gördüğü, müdahalede bulunamadığı için de canına kıydığı anlaşıldı.


Kediyolunun bağlantı yerinden kopmadan önce fotoğrafları da ortaya çıkarken, uzmanların yaptığı son değerlendirmelerin ardından  diğer hattın da tehlike yaratması nedeniyle kontrollü bir şekilde indirilmesine,  kopan bağlantı yerleri dahil birçok metal parçanın yurt dışında imal edilmesi kararlaştırıldı.


Tamamlandığında İstanbul- İzmir karayolu yolculuğunu 3.5 saate indireceği belirtilen 377 kilometrelik otoyol projesinin en önemli geçiş noktası İzmit Körfez Köprüsü'nde şubat ayından itibaren iki yaka arasında kılavuz kablolar çekildikten sonra 'catwalk' yani kediyolu olarak adlandırılan geçici yürüyüş yolu montajına başlanmıştı. Köprü'den önümüzdeki Haziran ayında da yürüyerek geçmek...