03 / 05 / 2024

İzmit Rafinerisi

İzmit Rafinerisi

Tüpraş'ın, İzmit Rafinerisi'nin yanında, bin 523 dönümlük alan üzerine kurulan, 3 milyar dolarlık sanayi yatırımı olan Fuel Oil Dönüşüm Tesisi tamamlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla 15 Aralık'ta resmi açılış gerçekleşecek.

Star Rafinerisi’nin yüzde 78'i tamam!

Türkiye’de devam eden en büyük yatırımlardan olan Star Rafinerisi’nde açılış için gün sayılmaya başlandı. Toplam büyüklüğü 5.7 milyar dolar olan projede gerçekleşme oranı yüzde 78’i aştı.

Star Rafinerisi inşaatıyla rekor kıracağız!

Hürriyet Gazetesi köşe yazarı olan Vahap Munyar bugünkü yazısında Socar’ın Aliağa’daki Star Rafinerisi inşaatından bahsetti. İşte o haber...

Çin ve Kamboçya arasında petrol rafinerisi anlaşması imzalandı!

Çin ve Kamboçya, petrol rafinerisi için 620 milyon dolarlık EPC anlaşması imzaladı. İlk etap olarak petrol rafinerisi inşasının, 2018 sonunda yıllık 2 milyon ton petrol üretimi kapasitesi ile tamamlanması bekleniyor.

STAR Rafinerisi'nin yüzde 35'i tamamlandı!

SOCAR Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Yavuz, 5,6 milyar dolarlık STAR Rafinerisi yatırımının yüzde 35 oranında tamamlandığını bildirdi.

Star Rafinerisi, Petkim'e 100 milyon dolar tasarruf sağlayacak!

SOCAR Türkiye Başkanı Kenan Yavuz, Star Rafinerisi'nin tamamlanması ile ülkemize yıllık 2-2,5 milyar dolar, Petkim'e ise 100 milyon dolar tasarruf sağlanacağını söyledi.

STAR Rafinerisi'nin altyapısı yüzde 95 oranında tamamlandı!

Azerbaycan devlet petrol şirketi SOCAR'ın Türkiye Başkanı Kenan Yavuz, Petkim kampüsü içinde yapımı devam eden STAR Rafinerisi'nde altyapının yüzde 95 oranında tamamlandığını söyledi.

Tüpraş İzmir rafinerisi modernize edilecek!

Türkiye Petrol Rafinerileri AŞ (Tüpraş) İzmir rafinerisi 220 milyon liralık yatırımla modernize edilecek.Tüpraş, İzmir'deki rafinerisine yönelik modernizasyon yatırımı yapacak. Modernizasyon çalışmaları için 220 milyon liralık kaynak kullanılacak.

Urtim 17 milyar dolarlık Star Rafinerisi projesine talip!

İzmit Tüpraş Rafinerisinde güvenli iskele sistemlerini yapan URTİM, İzmir Aliağa'da yapılacak Star Rafinerisi projesinin de iskele sistemlerine talip oldu.

Hatay’a petrol rafinerisi yapılacak!

Türkiye Petrolleri Genel Müdür Vekili Besim Şişman, Hatay'da Dörtyol ilçesi civarında bir petrol rafinerisi kurma planları olduğunu açıkladı.

URTİM Star Rafinerisi iskele sistemlerine talip oldu!

İzmit Tüpraş Rafinerisi'nde güvenli iskele sistemleriyle çözüm ortağı olan URTIM, Aliağa'da yapılacak olan Star Rafinerisi projesinin de iskele sistemlerine talip oldu..

TÜPRAŞ Fuel Oil Dönüşüm Tesisleri açıldı!

Tüpraş İzmit Rafinerisi'nin yanında yaptırılan ve yaklaşık 3 milyar dolara mal olan Fuel Oil Dönüşüm Tesisleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 'ın da katıldığı törenle açıldı.

Tüpraş Fuel Oil Dönüşüm Projesi bugün açılıyor!

Tüpraş İzmit Rafinerisi'nin yanında yaptırılan ve yaklaşık 3 milyar dolara mal olan Fuel Oil Dönüşüm Projesi, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağı törenle açılacak.

Tüpraş'ın dönüşüm tesisinin inşaatı tamamlandı!

Tüpraş'ın, İzmit Rafinerisi'nin yanında, bin 523 dönümlük alan üzerine kurulan, 3 milyar dolarlık sanayi yatırımı olan Fuel Oil Dönüşüm Tesisi tamamlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla 15 Aralık'ta resmi açılış gerçekleşecek.

İzmit Rafinerisi Haberi

İzmit Rafinerisi

Tesisin devreye girmesiyle Türkiye'nin dizelde ithalata bağımlılığın azalacağı ve cari açığın düşürülmesine 1 milyar dolara yakın bir katkının yapılacağı bildirildi Böylelikle Türkiye'nin yıllık 17 milyon ton olan motorin tüketiminin 11 milyon tonu Tüpraş'ın yerli üretimiyle karşılanacak. 


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla 15 Aralık'ta resmi açılışı gerçekleştirilecek olan Tüpraş'ın Fuel Oil Dönüşüm Tesisi, finansman gideri, iskele, demiryolu gibi ilave alt yapı yatırımları ile birlikte toplam 3 milyar dobra ulaşan rakamla Türkiye tarihinin tek seterde gerçekleşen en büyük sanayi yatırımı olacak Tesis Ocak 2015 itibariyle tanı kapasiteyle çalışır hale gelecek. Fuel Oil Dönüşüm Tesisi'nin açılışı öncesinde. Tupraş'ın İzmit tesislerinde basını bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıda. Koç Holding Enerji Grubu Başkanı Erol Memioğlu. 

Tııpraş Genel Müdürü Yavuz Erkut tesis hakkında bilgi verdi. soruları cevapladı. 

Koç Holding...