30 / 04 / 2024

STAR Rafinerisi'nin yüzde 35'i tamamlandı!

STAR Rafinerisi'nin yüzde 35'i tamamlandı!

SOCAR Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Yavuz, 5,6 milyar dolarlık STAR Rafinerisi yatırımının yüzde 35 oranında tamamlandığını bildirdi.



Deniz Ticaret Odası  İzmir  Şubesi meclis toplantısında konuşan Kenan Yavuz, hem Bakü'de hem de Türkiye'de 20 milyar dolarlık yatırım projelerinden önce liman yatırımını konuştuklarını, 450 milyon dolara mal olacak Petkim Limanı için şu ana kadar 300 milyon dolarlık harcama yapıldığı bilgisini paylaştı. SOCAR olarak liman yatırımından çok mutlu olduklarını, bu yatırımla gizli bir potansiyeli açığa çıkardıklarını ifade etti.


HEDEF DEV TESİS

Kenan Yavuz, limana 16 bin TEU koyteyner taşıyan gemilerin girebileceğini, 3 ay içinde APM Terminals'e işletilmek üzere teslim edecekleri limanın, resmi açılışını, gelecek yıl bahar aylarında Azerbaycan ve Türkiye cumhurbaşkanlarının katılımıyla gerçekleştireceklerini kaydetti.


LOJİSTİK MERKEZ

Türkiye'nin son yıllarında gerçekleştirdiği en büyük atılımın, altyapı devrimi olduğunu vurgulayan Yavuz, Türkiye'nin lojistik merkez olma yolunda önemli adımlar attığını, tarihi İpekyolu'nun en önemli merkezlerinden biri olan İzmir'in bu misyonuna yeniden kavuştuğunu belirtti.


Yeni Şafak


Geri Dön