16 / 05 / 2024

STAR Rafinerisi yüzde 35 tamamlandı

STAR Rafinerisi yüzde 35 tamamlandı

SOCAR Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Yavuz, 5,6 milyar dolarlık STAR Rafinerisi yatırımının yüzde 35 oranında tamamlandığını bildirdi.

Yastık altında altını olanlar dikkat! Bunu yapan yüzde 3 kazanacak! Yeni açıklama geldi

İstanbul Altın Rafinerisi, yastık altında olan altınların ekonomiye kazandırılmasına ilişkin çalışmaları doğrultusunda Merkez Bankası ile iş birliği yaptı. Yastık altında altını olanlar bunu yaptıklarında yüzde 3 kazançlı çıkacak. İşte yeni gelişmenin ayrıntıları...

Star Rafinerisi’nin yüzde 78'i tamam!

Türkiye’de devam eden en büyük yatırımlardan olan Star Rafinerisi’nde açılış için gün sayılmaya başlandı. Toplam büyüklüğü 5.7 milyar dolar olan projede gerçekleşme oranı yüzde 78’i aştı.

Alper Alptekin: Tokat'ın yüzde 50'si dönüşmeli!

Anadolu'nun en büyük Kentsel Dönüşüm Projesine star verecek olan Tokat'ın en büyük Kenetsel dönüşüm firması Mali Grup Yönetim Kurulu Başkanı Alper Alptekin, "Tokat'ın yüzde 50'lik bölümünün dönüşmesi gerekiyor. Yıkılan binalarda gördük. Bunların hepsi ayakta duran tabut" dedi.

STAR Rafinerisi'nin yüzde 35'i tamamlandı!

SOCAR Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Yavuz, 5,6 milyar dolarlık STAR Rafinerisi yatırımının yüzde 35 oranında tamamlandığını bildirdi.

Star Rafinerisi, Petkim'e 100 milyon dolar tasarruf sağlayacak!

SOCAR Türkiye Başkanı Kenan Yavuz, Star Rafinerisi'nin tamamlanması ile ülkemize yıllık 2-2,5 milyar dolar, Petkim'e ise 100 milyon dolar tasarruf sağlanacağını söyledi.

STAR Rafinerisi'nin altyapısı yüzde 95 oranında tamamlandı!

Azerbaycan devlet petrol şirketi SOCAR'ın Türkiye Başkanı Kenan Yavuz, Petkim kampüsü içinde yapımı devam eden STAR Rafinerisi'nde altyapının yüzde 95 oranında tamamlandığını söyledi.

Kenan Yavuz: Star Rafinerisi şimdiden 3 ödül aldı!

SOCAR Türkiye Başkanı Kenan Yavuz yaptığı açıklamada, "Dünyanın en ileri teknolojisine sahip, ülkemizin en büyük yerlileştirme projesi STAR Rafinerisi ile pek çok alanda ilkleri gerçekleştiriyoruz." dedi.

Star Rafinerisi tamamlandığında yılda 5 milyon ton motorin üretecek!

SOCAR Türkiye'nin 5.6 milyar dolar yatırımla yürüttüğü en kapsamlı yerlileştirme projesi olarak anılan Star Rafinerisi tamamlandığında yıllık 5 milyon tonluk motorin üretimiyle Türkiye'nin akaryakıt için ödediği ithalat faturasını düşürecek

Socar, Star Medya Grubu'ndaki yüzde 50 payını satıyor!

Azerbaycan devlet enerji şirketi Socar'ın Türkiye Başkanı Kenan Yavuz, Star Medya Grubu'ndaki yüzde 50 paylarını Rixos otellerinin de sahibi olan işadamı Fettah Tamince'ye satmak için görüşmelere başladıklarını söyledi.

Haziran ayında ihracat yüzde 6.6 arttı!

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Haziran ayı ihracat rakamlarını TÜPRAŞ Kırıkkale Rafinerisi salonunda düzenlenen basın toplantısında açıkladı. Haziran ayında ihracat yüzde 6.6 arttı...

STAR Rafinerisi için 3.3 milyar dolarlık finansman sağlandı!

Azeri enerji devi SOCAR'ın İzmir'deki Petkim Yarımadası'nda başlattığı 10 milyar dolar tutarındaki STAR Rafinerisi için finansman desteği sağlandı. 3.3 milyar dolarlık finansman, en büyük ve en uzun vadeli kredi rekorunu kırdı...

Star Rafinerisi'nin 3.5 milyar dolarlık finansman paketi tamamlandı!

5.7 milyar dolarlık Star Rafinerisi’nin 2 yıldır süren 3.5 milyar dolarlık finansman paketi tamamlandı. 18 yıl vadeye yayılan finansmana 5 ülkenin Eximbank’ı, 15 yabancı ticari banka katılırken, Garanti Bankası pakette yer alan tek yerli banka oldu.

Denizbank'tan Star Rafinerisi açıklaması!

Denizbank A.Ş., basında çıkan Star Rafinerisi' nin finansmanına yönelik olarak Denizbank' tan kredi sağlandığına yönelik haberler hakkında Kamuyu Aydınlatma Platformu' na bir açıklama yaptı...

STAR Rafinerisi yüzde 35 tamamlandı Haberi

STAR Rafinerisi yüzde 35 tamamlandı

Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi meclis toplantısında konuşan Kenan Yavuz, hem Bakü'de hem de Türkiye'de 20 milyar dolarlık yatırım projelerinden önce liman yatırımını konuştuklarını, 450 milyon dolara mal olacak Petkim Limanı için şu ana kadar 300 milyon dolarlık harcama yapıldığı bilgisini paylaştı. SOCAR olarak liman yatırımından çok mutlu olduklarını, bu yatırımla gizli bir potansiyeli açığa çıkardıklarını ifade etti.


HEDEF DEV TESİS

Kenan Yavuz, limana 16 bin TEU koyteyner taşıyan gemilerin girebileceğini, 3 ay içinde APM Terminals'e işletilmek üzere teslim edecekleri limanın, resmi açılışını, gelecek yıl bahar aylarında Azerbaycan ve Türkiye cumhurbaşkanlarının katılımıyla gerçekleştireceklerini kaydetti.


LOJİSTİK MERKEZ

Türkiye'nin son yıllarında gerçekleştirdiği en büyük atılımın, altyapı devrimi olduğunu vurgulayan Yavuz, Türkiye'nin lojistik merkez olma yolunda önemli adımlar attığını, tarihi İpekyolu'nun en önemli merkezlerinden biri olan...