03 / 05 / 2024

izmit restore çalışmaları

izmit restore çalışmaları

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden İzmit Belediyesi özgünlüğünü kaybetmeye başlayan tarihi tescilli yapıları restore ederek şehir tarihine kazandırıyor.

KİPTAŞ İzmit Çınar Evler Projesi'nde imalat çalışmaları yapılıyor!

KİPTAŞ tarafından İzmit'te hayata geçirilen Çınar Evler Projesi'nde kaba ve ince imalat çalışmaları devam ediyor. 

Hulusi Kentmen'in İzmit'teki evi restore edilecek!

Yeşilçam'ın usta oyuncularından Hulusi Kentmen'in Kocaeli İzmit'te bulunan evi restore edilecek. Ev, restore çalışmalarının ardından sanat evi olarak hizmet verecek. 

Gaziantep Şahinbey'de restorasyon çalışmaları hız kesmiyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Şahinbey Belediyesi Gaziantep’in tarihi mekânlarını restore ederek turizme kazandırmak için çalışmalarına ara vermeden çalışıyor.

Tarihi Afyonkarahisar evleri restore çalışması 2024'de tamamlanacak!

Afyonkarahisar'da tarihi Afyon Evleri restore ediliyor. 100 yapının restorasyonu tamamlanırken, projenin ikinci etabına başlandı.Çalışmaların 2024 yılında tamamlanması öngörülüyor. 

İzmit Bakırcılar Çarşısı'ndaki cephe iyileştirme çalışmaları tamamlandı!

İzmit Belediyesi tarafından Bakırcılar Çarşısı’nda başlatılan cephe iyileştirme çalışmalarında sona gelindi.

İzmit Bakırcılar Çarşısı'nda cephe iyileştirme çalışmaları başlıyor!

İzmit Belediyesi'nde yer alan habere göre, Bakırcılar Çarşısı’nda 28 binayı kapsayan cephe iyileştirme çalışmaları başlıyor.

Silifke Kalesinin yenileme çalışmaları devam ediyor!

Tarihi Silifke Kalesi'nin restore edilmesi için 3 milyon lira ödenek talep edildi. Silifke Kalesinin yenileme çalışmaları devam ediyor.

İzmit Bakırcılar Çarşısı'nda cephe iyileştirme çalışmaları başlıyor!

Şimdiye kadar şehrin birçok yerinde cephe iyileştirmesi yapan İzmit Belediyesi, Bakırcılar Çarşısı’nda da cephe iyileştirme çalışmalarına başlıyor.

İzmit Sırrıpaşa'da cephe iyileştirme çalışmaları başladı!

İzmit Belediyesi tarafından Sırrıpaşa Caddesi’nde yürütülen cephe iyileştirme ve üst yapı çalışmalarında çalışmalar devam ediyor.

İzmit Kültür Tepesi 2. Etap'ta çalışmalar başlıyor!

İzmit Belediyesi’nin önem verdiği Kültür Tepesi’nin 2. etap proje çalışmalarına yakında başlanacağı öğrenildi.

İzmit'te kentsel dönüşüm çalışmaları hızla sürüyor!

İzmit Belediyesi kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yapımı devam eden binaları inceledi. Yaklaşık 4 bin 580 kişiyi ilgilendiren 12.6 hektarlık alanın yapım çalışmaları ara vermeden devam ediyor.

İzmit'te bakım ve onarım çalışmaları başladı!

İzmit Belediyesi, ilçe genelindeki bakım ve onarım çalışmalarına devam ediyor. İzmit Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince Tepeköy'de tel çit ve Kuruçeşme'de de boyan badana çalışması yapıldı.

İzmit'te bakım ve onarım çalışmaları devam ediyor!

İzmit Belediyesi, ilçe genelindeki bakım ve onarım çalışmalarına hız verdi. İzmit Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, şehrin dört bir yanında bakım ve onarım çalışması yapıyor.

izmit restore çalışmaları Haberi

izmit restore çalışmaları

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden İzmit Belediyesi şehir genelinde kaderine mahkûm bırakılmış tarihi yapıları restore ederek şehir tarihine kazandırmaya devam ediyor. İzmit Belediyesi'nde yer alan habere göre, belediyenin Etüt Proje Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında son olarak Akçakoca Mahallesi,  Tabakhane Caddesi Süleyman Paşa Hamamı’nın yanında bulunan ve kullanım özgünlüğünü kaybetmeye başlayan tarihi tescilli yapıları kamulaştırarak röleve, restitüsyon ve rekonstrüksiyon proje çalışmalarını yaptı. 19. yüzyıldan kalma ve toplamda 186 metre kare inşaat alanı bulunan 2 katlı yapının tüm işlemleri tamamlanmış olup son olarak rekonstrüksiyon çalışmalarında sona gelindiği bildirildi.
 

BOYNUMUZUN BORCU

 

Tarihi binaların şehrin en değerli miraslarından biri olduğunu dile getiren İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet “ İzmit, tarihi geçmişi olan ve medeniyetler beşiği bir şehirdir. Bu medeniyetlerin miraslarını korumakta boynumuzun...