07 / 07 / 2024

İzmit tramvay projesinde yıkım

İzmit tramvay projesinde yıkım

Tramvay Projesi kapsamında, İzmit Kemalpaşa Mahallesi İstasyon Caddesi üzerinde uzun yıllardır hizmet veren Merve Petrol, Büyükşehir Belediyesi ekiplerince yıkıldı

Bakan Uraloğlu açıkladı! "Kocaeli Şehir Hastanesi Tramvay Hattı" yarın hizmete girecek!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İzmit ile Kocaeli Şehir Hastanesini birbirine bağlayacak olan 3,1 kilometrelik Kocaeli Şehir Hastanesi Tramvay Hattı'nın yarın hizmete alınacağını duyurdu.

İstanbul Anadolu Yakası'ndaki üç ilçeye tramvay geliyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu, Üsküdar-Kadıköy-Maltepe ilçeleri tramvay uygulamasının başlayacağını açıkladı. İmamoğlu, Anadolu Yakası’nda 3 ilçenin meydanlarını buluşturacak tramvayın fizibilite ve projesinde sona geldiklerini ifade etti.

İzmir Çiğli Tramvay Hattı'nın yüzde 35'i tamamlandı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Çiğli'de hayata geçirilen tramvay hattı projesinde tamamlanma oranı yüzde 35’e ulaştı.

Kocaeli Kuruçeşme tramvay hattı imalat çalışmaları tamamlanıyor!

Kocaeli'nde Yahyakaptan ve Kuruçeşme’yi birbirine bağlayacak olan tramvay hattı projesinde çalışmalar hızlandı. Proje dahilinde imalat çalışmalarının büyük bölümü tamamlandı. 

Kocaeli Kuruçeşme tramvay hattı çalışmalarında son durum ne?

Kocaeli'nde Yahyakaptan ve Kuruçeşme’yi birbirine bağlayacak olan tramvay hattı projesinde çalışmalar Kurban Bayramı'na rağmen tüm hızıyla devam etti. 

İzmit Cedit kentsel dönüşüm projesinde ilk kazma vuruldu!

Türkiye’deki en önemli kentsel dönüşümlerden biri olan İzmit'teki Cedit Mahallesi projesinde, ekipler sahaya indi ve ilk kazma vuruldu.

İzmir Çiğli tramvay projesinde sözleşme imzalandı!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Karşıyaka-Çiğli arasında hizmet sunacak 11 kilometrelik Çiğli Tramvayı'nın yapımı için ihaleyi kazanan firmayla sözleşme imzaladı. Soyer, 14 istasyondan oluşan hattın iki yılda yapılacağını planladıklarını belirtti.

Eminönü-Alibeyköy Tramvayı yıl sonuna yetişecek!

Eminönü ile dini turizm açısından önemli bir güzergah olan Eyüpsultan ilçesini ve Alibeyköy Cep Otogarı’nı birbirine bağlayacak Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı projesinde çalışmalar hızla devam ediyor. Hattın yıl sonuna yetişmesi planlanıyor.

TOKİ Kocaeli İzmit 100 bin konut kura çekilişi bugün!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın TOKİ İzmit 2020 projesinde yer alan konutların kura çekilişi bugün gerçekleştirilecek.

İzmit Bekirdere'ye tramvay müjdesi!

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan yaptığı açıklamada tramvayın Bekirdere mahallesinden geçeceğini müjdeledi.

İzmit Bekirdere'ye tramvay müjdesi!

İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, Bekirdere Mahallesi’nde ziyarette bulundu. Vatandaşın taleplerini dinleyen Doğan, mahalleliye tramvay müjdesi verdi.

Kocaeli Sekapark - Plajyolu tramvay hattı ihalesi yapıldı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 2017 Ağustos ayında hizmete açılan Akçaray tramvay hattını uzatıyor. Seka Devlet Hastanesi’nden başlayıp Plajyolu’na kadar uzanacak olan 2.2 kilometrelik Akçaray Tramvay hattının İzmit Okullar Bölgesinin çarşıyla ulaşımının kolaylaştırılması bekleniyor. 

Düzce nostaljik tramvay projesinde raylar döşeniyor!

Düzce Belediyesi tarafından hayata geçirilecek olan nostaljik tramvay projesinde raylar döşenmeye başlandı.

İzmit tramvay projesinde yıkım Haberi

İzmit tramvay projesinde yıkım

Büyükşehir Belediyesi, Tramvay Projesi kapsamında ilk yıkımı dün öğlen saatlerinde gerçekleştirdi. İzmit Kemalpaşa Mahallesi İstasyon Caddesi üzerinde bulunan ve yıllardır faaliyet gösteren Merve Petrol, Büyükşehir Belediyesi’nin Tramvay Projesi kapsamında yıkıldı. İzmit’in sembolü haline gelmiş petrol istasyonu, iş makineleri ile yıkıldıktan sonra kalan molozlar bölgede bulunan ekiplerce kamyonlarla taşındı. Bu alana, tramvay için durak yapılacak.


TRAFİĞİ RAHATLATACAK

Çalışmaların hızlanmasının ardından önceki gün yıkılan petrol istasyonu ile beraber Seka Park ile Otogar arasında seyredecek olan Akçaray tramvayına ilk kepçe vurulmuş oldu. 7,2 kilometre uzunluğundaki “Tramvay Raylı Sistem Ana Hattı”, toplam 11 adet istasyon ile 30 bin metrekarelik depo sahası, atölye binası ve bağlantı hattından oluşacak. Proje tamamlandığında hizmete girecek olan tramvayın, günde 16 bin yolcu kapasitesi ile kent trafiğini rahatlatması hedefleniyor.


Manşet Kocaeli 


Haber Çağdaş...