08 / 05 / 2024

izmit tramvayı durdu mu

izmit tramvayı durdu mu

Büyükşehir Belediyesi, tramvay yapılması için yıkılacak olan 8 binanın sahibi ile uzlaşamadı. Konu mahkemeye gitti. Karar açıklanmadan yıkım yapılamayacak.

Ulaşım kilitlendi! Tramvay seferleri yapılamadı, yaya ve araç trafiği durdu, vapur ve Marmaray seferleri aksadı!

Eminönü'ndeki insan yoğunluğu sebebiyle ulaşım kilitlendi. Tramvay seferleri yapılamazken, yaya ve araç trafiği neredeyse durdu. Vapur ve Marmaray seferleri de düzgün yapılamadı, aksadı.

İzmit Bekirdere'ye tramvay müjdesi!

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan yaptığı açıklamada tramvayın Bekirdere mahallesinden geçeceğini müjdeledi.

İzmit Bekirdere'ye tramvay müjdesi!

İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, Bekirdere Mahallesi’nde ziyarette bulundu. Vatandaşın taleplerini dinleyen Doğan, mahalleliye tramvay müjdesi verdi.

İzmit Akçaray Tramvayı projesinde son durum!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin İzmit için en önemli, en iddialı projesi olan “İzmit Akçaray Tramvay” Projesi’nde cuma günü vade doluyor.

İzmit Tramvayı'nın inşaatıyla ilgili şikayetler arttı!

Kocaeli Gazetesi köşe yazarı olan M. Tanzer Ünal bugünkü yazısında İzmit'teki tramvay projesini değerlendirdi. Ünal, projenin inşaatı hakkında incelemelerini paylaştı.

İzmit Sekapark-Otogar tramvay hattında ilk raylar döşendi!

2017 yılının şubat ayında tamamlanıp hizmet girmesi beklenen Sekapark-Otogar arasında yapılacak tramvay hattı için altyapısı tamamlanan Yahya Kaptan Hanlı Sokak’ta ilk raylar döşendi.

İzmit Tramvayı'nın rayları yarın döşenmeye başlayacak!

İzmit Tramvay Projesi'nde yarın yeni bir aşamaya geçiliyor. İzmit Yahya Kaptan bölgesinde, alt yapı çalışması tamamlanan Hanlı Sokak'ta tramvay raylarının döşenmesi işlemine yarın saat 16.30'dan itibaren başlanacağı açıklandı.

İzmit tramvay hattı uzatılacak!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin gerçekleştireceği Gebze-Darıca-İzmit hafif raylı sistemleri için proje ve danışmanlık hizmeti alınacak

İzmit tramvay projesi için yıkımlar başladı!

Tramvay Projesi kapsamında, İzmit Kemalpaşa Mahallesi İstasyon Caddesi üzerinde uzun yıllardır hizmet veren Merve Petrol, Büyükşehir Belediyesi ekiplerince yıkıldı

İzmit Yahya Kaptan tramvay hattı için altyapı çalışmaları sürüyor!

İzmit Yahya Kaptan mahallesinde, kentin şehir içi ilk raylı sitemi olacak olan tramvay hattı için başlatılan altyapı çalışmaları sürüyor. Güzergahın geçtiği Yahya Kaptan Salkım Söğüt Caddesi ve Hanlı Sokak’ta altyapı çalışmaları devam ediyor.

İzmit Otogar-Sekapark Tramvay Projesi'nde son durum ne?

Büyükşehir Belediyesi, tramvay yapılması için yıkılacak olan 8 binanın sahibi ile uzlaşamadı. Konu mahkemeye gitti. Karar açıklanmadan yıkım yapılamayacak.

İzmit'te Şehir Hastanesi'nin inşaatı durdu mu?

İzmit Cephanelik bölgesinde, 20 Mayıs’ta temeli atılan bin 180 yataklı Şehir Hastanesi ’nin inşaatının durduğu iddia edildi.

İzmit Sekapark-Otogar tramvay inşaatı ön yeterlilik ihalesi yapıldı!

KOCAELİ-Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı Raylı Sistemler Şube Müdürlüğü tarafından İzmit Sekapark-Otogar arası tramvay hattı inşaat ve elektromekanik işleri danışmanlık hizmeti ön yeterlik ihalesi yapıldı.

izmit tramvayı durdu mu Haberi

izmit tramvayı durdu mu

Büyükşehir Belediyesi’nin prestij projelerinden olan tramvayda süreç çok hızlı ilerliyor. Otogar ile Seka Park arasındaki güzergahta yolcu taşıyacak olan tramvayın güzergahı, Şahatbettin Bilgisu Caddesi olarak belirlenirken, bunun hemen ardından tramvayı güzergahını inşa edecek firma ile tramvay araçlarını yapacak firma ihale ile belirlendi.

ÇALIŞMA BAŞLADI

Tramvay için Otogar bölgesine kurulan şantiyede çalışmalar başlarken, bu çerçevede Polonya’dan tramvayın rayları geldi ve döşenmeye başladı. Rayların döşenmesi Otogar’dan başlayacak ve Seka Park’ta son bulacak. Bu süre içerisinde özellikle Şahabettin Bilgisu Caddesi üzerindeki binaların kamulaştırmaları yapılacak.

TELEKOM ŞUBATTA

Bilindiği gibi içerisinde Türk Telekom binasının da olduğu toplam 8 kamulaştırılacak bina var. Büyükşehir Belediyesi tramvay güzergahında yer alan Türk Telekom İl Binası’nı 3 milyon 26 bin 195 TL’ye kamulaştırdı. 387,5 metrekare arsa üzerinde 2 bin 481 metrekare inşaat alanına...