07 / 07 / 2024

İzmit Tramvayı son durum

İzmit Tramvayı son durum

Kocaeli Gazetesi köşe yazarı olan M. Tanzer Ünal bugünkü yazısında İzmit'teki tramvay projesini değerlendirdi. Ünal, projenin inşaatı hakkında incelemelerini paylaştı.

Bakan Uraloğlu açıkladı! "Kocaeli Şehir Hastanesi Tramvay Hattı" yarın hizmete girecek!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İzmit ile Kocaeli Şehir Hastanesini birbirine bağlayacak olan 3,1 kilometrelik Kocaeli Şehir Hastanesi Tramvay Hattı'nın yarın hizmete alınacağını duyurdu.

Ankaralılara son dakika müjdesi! Ücretsiz Nostaljik Tramvay seferlere başladı! İşte nostaljik tramvay geçiş güzergahları

Ankaralılara resmen son dakika müjdesi geldi. Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre başkentteki Nostaljik Tramvay seferlere başladı. Peki, Gölbaşı nostaljik tramvay güzergahı neresi? Ankara'daki nostaljik tramvay hangi duraklardan geçecek? İşte nostaljik tramvay geçiş güzergahları...

Kabataş-Bağcılar tramvay seferleri düzenlendi! İstanbullulara son dakika şoku: Ray yenileme çalışmaları yapılıyor! 

Kabataş-Bağcılar Tramvay Hattı'nın seferlerinde düzenleme yapıldı. Metro İstanbul tarih vererek açıkladı. İşte ayrıntılar...

Çiğli Tramvay Hattı’nın yüzde 80'i tamam! Çiğli Tramvay Hattı ne zaman açılacak?

İzmir'in önemli raylı sistem projelerinden olan Çiğli Tramvay Hattı’ndaki son durum merak ediliyor. Peki Çiğli Tramvay Hattı ne zaman açılacak? İşte ayrıntılar...

Kocaeli Kuruçeşme tramvay hattı çalışmalarında son durum ne?

Kocaeli'nde Yahyakaptan ve Kuruçeşme’yi birbirine bağlayacak olan tramvay hattı projesinde çalışmalar Kurban Bayramı'na rağmen tüm hızıyla devam etti. 

Çiğli Tramvay hattında son durum ne?

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen Çiğli Tramvay Hattı Projesi'nde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, tramvay hattında devam eden çalışmaları inceledi.

Kocaeli Şehir Hastanesi Tramvay Hattı'nda son durum ne?

Kocaeli Şehir Hastanesi'ne gidişi mümkün kılmak amacıyla Kocaeli Şehir Hastanesi Tramvay Hattı ihale edilmişti. Eze İnşaat 284 milyon TL teklif ile ihaleyi kazanmıştı. Peki Kocaeli Şehir Hastanesi Tramvay Hattı'nda son durum ne?

Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı 1 Ocak'ta açılıyor!

İstanbulluların uzun zamandır beklediği Alibeyköy-Eminönü Tramvay Hattı'nda son rötuşlar tamamlanıyor. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, yaptığı açıklamada, tramvay projesinin 1 Ocak'ta hizmete açılacağını söyledi. 

Kuzey Marmara Otoyolu'nun son kesimi açılış için gün sayıyor!

İstanbul'un çevre illere ve diğer bölgelere ulaşımını büyük oranda kolaylaştıracak olan Kuzey Marmara Otoyolu'nun son kesimi olan İzmit-Akyazı bölümü, 26 Aralık tarihinde açılacak

Taksim Cami'nin inşaatında son durum ne?

Taksim Meydanı'nın en özel köşesinde, tramvay yolunun hemen başındaki Taksim Camii'nde inşaat kalışmaları hızla devam ediyor. 43 yıldır hayali kurulan, bu yılın sonunda ibadete açılması planlanan caminin son hali görüntülendi...

Proje aşamasında olan 2 tramvay hattında son durum!

İstanbul'a rahat ve hızlı ulaşım imkanı sunmayı amaçlayan Metro İstanbul projelerine hızla devam ediyor. İşte proje aşamasında Esenler-Davutpaşa Tramvay Hattı ve T5 Eyüp-Bayrampaşa Bağlantı Hattı'nda son durum...

Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı'nda son durum ne?

İstanbul’da yapımı devam eden Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı'nda test ve devreye alma çalışmaları bu yıl sonu itibariyle başlıyor. Projenin 2020 yılı üçüncü çeyrekte yolcuların hizmetine açılması planlanıyor. 

Eminönü-Alibeyköy tramvay hattının rayları yerleştiriliyor!

Eminönü-Alibeyköy tramvay hattı inşaatında raylar yerleştirilmeye başlandı. Seyahat süresi 35 dakika olan katenersiz 10 kilometrelik tramvay hattında son durum ise havadan görüntülendi.

İzmit Tramvayı son durum Haberi

İzmit Tramvayı son durum

46 yıldır İzmit’te oturuyorum…


Bu kentte şimdiye kadar gerçekleştirilen bütün inşaat projelerini yakından izledim…


Kendim de kısa bir dönem bu sektörün içinde bulundum…


Ben şimdiye kadar “tramvay projesi” kadar keyfi yürütülen bir inşaat çalışmasına rastlamadım.


Bazen “Acaba ben mi yanlış değerlendiriyorum” diye düşündüğüm oluyor,  çevremdekileri dinliyorum, gelen şikâyetlere bakıyorum, herkes aynı görüşte.


İzmit, sanki tramvay inşaatını yapan firmanın “babasının tarlası”, istediği yeri kazıyor, kazdığı yeri kapatmıyor öyle bırakıyor, her taraf delik deşik ve de toz toprak içinde.


Tramvay inşaatı böyle yapılmaz ki!


Sanki mübarek binlerce kişinin yaşadığı şehrin göbeğinde tramvay inşaatı yapmıyor da, kuş uçmaz kervan geçmez dağın başında inşaat yapıyor.


Görünüre göre, elinde bir program da yok.


Belki de var, uymuyor.


Belediye yetkilileri de bunun kontrolünü yapmıyor.


Tramvay inşaatında uzman kişilerle konuştum…


Dediler ki, “Şehir merkezinde yapılan raylı sistem inşaatlarında...