11 / 06 / 2024

İzmit Ulus Pazarı nerede

İzmit Ulus Pazarı nerede

Kocaeli Pazarcılar Odası Başkanı Ahmet Serim, kapatılan Kartepe Ulus Pazarı esnafına 'Bize katılın' çağrısında bulundu. Serim, İzmit Ulus Pazarı'nın kurulduğu pazar alanının bunun için çok müsait olduğunu ifade etti.

İzmit Alikahya Kapalı Pazar Yeri yıl içinde tamamlanacak!

İzmit'in Alikahya Fatih Mahallesi’nde inşaatı devam eden Kapalı Pazar inşaatı hızla yükseliyor.

İzmit Alikahya Kapalı Pazarı'nın temeli atıldı!

İzmit Belediyesi'nin kentin Alikahya Fatih Mahallesi’nde hayata geçireceği Alikahya Kapalı Pazarı'nın temeli düzenlenen törenle atıldı.

İzmit Alikahya Pazar Yeri'nin temeli atılıyor!

İzmit Belediyesi kapalı pazar yeri yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda hayata geçirilecek olan Alikahya Pazar Yeri'nin temeli atılıyor.

İzmit Üniversite Pazarı'nda sona gelindi!

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, yapım çalışmalarında sona gelinen ve Türkiye’de ilk olacak üniversiteli pazarı inşaatını inceledi.

Çekmeköy Ulus Pazarı 11 Şubat'ta açılacak!

Çekmeköy Ulus Pazarı'nın 11 Şubat cumartesi gününden itibaren kapalı pazar alanında açılması kararlaştırıldı.

İzmit Modern Hayvan Pazarı'nda kiralık kafeterya!

İzmit Belediyesi’nin Solaklar Yolu üzerindeki Modern Hayvan Pazarı’nda bulunan kafeteryanın ihale yoluyla kiraya verileceği belirtildi.

Çekmeköy Ulus Pazarı'nın kira ücreti tartışma yarattı!

Çekmeköy'de cumartesi günleri kurulan Ulus Pazarı esnafı, belediye tarafından yeni yapılan kapalı alana alınmak isteniyor. Alanın çok dar ve kiralama ücretlerini yüksek olduğu için buraya taşınmak istemeyen pazarcılar eylem yaptı.

Çekmeköy’deki Ulus Pazarı AVM'ye mi taşınıyor?

İstanbul Çekmeköy’deki Ulus Pazarı’nın Pazar alanına inşa edilen AVM’ye taşınmak isteniyor. Tezgah açmak için gelen pazarcılar polis ve çevik kuvvet ekipleri tarafından alana alınmadı.

İzmit Üniversiteli Pazar'ın inşaatı tamamlanıyor!

İzmit'te hayata geçirilen Üniversiteli Pazar inşaatı büyük bir hızla devam ediyor. Türkiye’de tek olacak üniversiteli pazarı, Kocaeli Üniversitesi Umuttepe yerleşkesinde yaklaşık 1039 metrekarelik alanda yapılıyor.

Çekmeköy Ulus Pazarı'nın yerine okul yapılacak!

Çekmeköy’de cumartesi günleri kurulan Çekmeköy Ulus Pazarı, 21 Ocak tarihinden itibaren kendi gününde yeni adresinde açılacak. Eski pazar alanının yerine ise okul yapılacak.

Ödemiş Ulus Meydanı yeniden düzenlenecek!

Ödemiş’in en önemli parklarından biri olan Ulus Meydanı’nında yapılacak olan düzenleme çalışması nedeniyle Ulus Meydanı’nda sergi açan esnaf, pazarın taşınması konusunda sıkıntı yaşıyor.

Kocaeli İzmit Perşembe Pazarı taşınıyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İzmit Belediyesi ve Pazarcılar Odası’nın ortak kararıyla Perşembe Pazarı Cumartesi Pazarı alanında kurulacak.

İzmit Alikahya kapalı pazar ihalesi 8 Ağustos’ta!

İzmit Belediyesi Alikahya’ya da kapalı pazar inşa etmeyi planlıyor. Alikahya Atatürk Mahallesi’ndeki kapalı pazarın ihalesinin 8 Ağustos’ta yapılması planlanıyor.

İzmit Ulus Pazarı nerede Haberi

İzmit Ulus Pazarı nerede

Kartepe'de kurulan Ulus Pazarı mahkeme kararıyla kapatıldı. İmar planında 'rekreasyon alanı' olarak gözüken bölgeye pazar kurulmasının yasalara aykırı olduğunu savunarak mahkemeye başvuran Kocaeli Pazarcılar Odası Başkanı Ahmet Serim, 2008 yılından bu yana verdiği mücadeleyi kazandı. Kartepe Belediyesi, mahkeme kararını sonunda uyguladı. 


ÜZÜLMEZ'E TEŞEKKÜR

Serim, "Mahkeme 2011 yılında pazarın kapatılması yönünde karar almıştı. Ancak yerel yönetimler bu kararı uygulamıyordu. Seçimlerden sonra Kaıtepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez'i ziyaret ettik. 

Yasal olmayan bir durum olduğunu belirttik, kararı uygulamasını istedik. Başkanımız bizi kırmadı. Bu yüzden kendisine teşekkür ediyoruz" dedi. 


İKİLİK OLMAYACAK

Kapatılan Kartepe Ulus Pazarı esnafına da bir çağrıda bulunan Ahmet Serim, "Pazarda tezgah açan bütün esnafımızı Şehirlerarası Otobüs Terminali'nin yanında kurulan İzmit Ulus Pazarı'na bekliyoruz. Önceden ikilik vardı. Ulus Pazarı'nın biri İzmit'te, diğeri Kartepe'de kuruluyordu. Şimdi bu...