16 / 05 / 2024

İzmit Ulus Pazarı yeniden mi düzenlenecek?

İzmit Ulus Pazarı yeniden mi düzenlenecek?

Kocaeli Pazarcılar Odası Başkanı Ahmet Serim, kapatılan Kartepe Ulus Pazarı esnafına 'Bize katılın' çağrısında bulundu. Serim, İzmit Ulus Pazarı'nın kurulduğu pazar alanının bunun için çok müsait olduğunu ifade etti.



Kartepe'de kurulan Ulus Pazarı mahkeme kararıyla kapatıldı. İmar planında 'rekreasyon alanı' olarak gözüken bölgeye pazar kurulmasının yasalara aykırı olduğunu savunarak mahkemeye başvuran Kocaeli Pazarcılar Odası Başkanı Ahmet Serim, 2008 yılından bu yana verdiği mücadeleyi kazandı. Kartepe Belediyesi, mahkeme kararını sonunda uyguladı. 


ÜZÜLMEZ'E TEŞEKKÜR

Serim, "Mahkeme 2011 yılında pazarın kapatılması yönünde karar almıştı. Ancak yerel yönetimler bu kararı uygulamıyordu. Seçimlerden sonra Kaıtepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez'i ziyaret ettik. 

Yasal olmayan bir durum olduğunu belirttik, kararı uygulamasını istedik. Başkanımız bizi kırmadı. Bu yüzden kendisine teşekkür ediyoruz" dedi. 


İKİLİK OLMAYACAK

Kapatılan Kartepe Ulus Pazarı esnafına da bir çağrıda bulunan Ahmet Serim, "Pazarda tezgah açan bütün esnafımızı Şehirlerarası Otobüs Terminali'nin yanında kurulan İzmit Ulus Pazarı'na bekliyoruz. Önceden ikilik vardı. Ulus Pazarı'nın biri İzmit'te, diğeri Kartepe'de kuruluyordu. Şimdi bu durum ortadan kalkacak. Ulus Pazarı artık tek bir yerde kurulacak" diye konuştu. 


ALT YAPISI HAZIR

İzmit Ulus Pazarı'nın kurulduğu pazar alanının bunun için çok müsait olduğunu ifade eden Serim, şöyle devam etti: "Otogar'ın yanında 30 dönümlük alanımız var. Yerler parke taşıyla kaplı. Pazar alanında kafeteryadan mescide, bebek emzirme odasından VVC'Iere kadar hem pazarcı esnafının hem de vatandaşın ihtiyaç duyabileceği her türlü donanım mevcut. 


PARA İSTENMEYECEK

10 dönümlük otopark alanımız da var. Biz bu alanı ne zorluklarla aldık, buraya dünyanın parasını harcayarak ciddi bir yatırım yaptık. 

Her zaman halkın taleplerine yanıt vermeye çalıştık. Burada 500 esnaf için yerimiz var. Kartepe Ulus Pazarı'nda tezgah açan esnafımız bundan sonra burada satış yapabilir. Bunun için kendilerinden tek kuruş da talep etmeyeceğiz. 


SERVİS DE KONULACAK

Kartepe Ulus Pazarı'nda odamıza üye esnafların yanı sıra İstanbul, Adapazarı ve Yalova'dan gelip tezgah açan da vardı. Onları da ÖZGECAN'I UNUTMADILAR Kocaeli Pazarcılar Odası Başkanı Ahmet Serim ile başkan yardımcısı, aynı zamanda Bakkallar Odası Başkanı Bayram Kütük, tüm Türkiye'yi yasa boğan ve ayağa kaldıran Özgecan Arslan cinayetiyle ilgili olarak da üzüntülerini dile getirdi, kadına yönelik şiddetin son bulmasını istedi. 

mağdur etmeyeceğiz. Bize bir faaliyet belgesi getirmeleri yeterli olacak." Serim, İzmit Ulus Pazarı'na ulaşımı kolaylaştırmak için çeşitli bölgelerden servis de koyacaklarını söyleyerek tüm Kocaeli halkını pazar günü İzmit Ulus Pazarı'na davet etti. 


Bizim Kocaeli


Geri Dön