15 / 05 / 2024

izmit Yuvacık Barajı

izmit Yuvacık Barajı

CHP İzmit Belediye Başkan adayı Sefa Sirmen, Yuvacık Barajı'ndaki suyun kentin ihtiyaçlarına cevap vereceğini savunarak, "Barajın su seviyesini siz de görüyorsunuz, bunların hepsi barajı kötülemek adına maksatlı yapılmış oyunlar" dedi.

Bakan Yumaklı açıkladı! Kahramanmaraş Kısık Barajı inşaat çalışmaları başladı

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Kahramanmaraş'ta Kısık Barajı inşaat çalışmalarını başlattıklarını açıkladı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Kahramanmaraş'ta Kısık Barajı inşaat çalışmalarını başlattıklarını kaydetti. İşte haberin ayrıntıları...

İzmit Ambarlı Köyü'ne muhtarlık ofisi!

İlçedeki çalışmalarına hız kesmeden devam eden İzmit Belediyesi, Ambarlı Köyü'ne muhtarlık ofisi inşa etti.

Taşköprü'deki Kırık Barajı inşaatı TBMM'de!

Kastamonu'nun Taşköprü ilçesinde inşaatı devam eden Kırık Barajı projesinin akıbeti meclis gündemine taşındı. CHP'li Baltacı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Çetin Barajı Avrupa’nın en büyüğü olacak!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Dicle Nehri üzerinde inşaatına devam edilen Çetin Barajı’nın tamamlandığında Avrupa’nın en büyük barajı olacağını açıkladı.

İzmit Kadıköy'deki harabe yapı yıkıldı!

İzmit Kadıköy Mahallesi'nde yer alan harabe yapı İzmit Belediyesi ekipleri tarafından yıkıldı.

İzmit Otogar Köprülü Kavşağı'nın inşaatı yarım kaldı!

Temeli 19 Kasım 2016 tarihinde atılan İzmit Otogar Köprülü Kavşağı Proje inşaatı yarım kaldı. Firma üç ay boyunca ödenek alamayınca işi bıraktı.

Başiskele Belediyesi'nden 52.4 milyon TL'ye satılık 14 arsa!

Başiskele Belediyesi, Yeniköy, Kullar ve Yuvacık mevkiide yer alan 14 arsayı ihale ile satıyor. İhale 10-11-12 Aralık 2018 tarihinde yapılacak..

Başiskele'de 52.1 milyon TL'ye satılık 14 arsa!

Başiskele Belediyesi, Yeniköy, Yuvacık ve Kullar mevkiide yer alan 14 arsa ihale ile satışa sunuyor. İhale 8 Ekim'de gerçekleşecek..

İzmit Gedikli Köy Konağı'nın ihalesi yapıldı!

İzmit Belediyesi tarafından Gedikli Mahallesi (Köyü)’ne inşa edilecek olan konağın ihalesi yapıldı.

İzmit Gedikli Köy Konağı'nın ihalesi 26 Haziran'da!

Şimdiye kadar şehir merkezi ve köylerde 30’dan fazla konak inşa eden İzmit Belediyesi, Gedikli Köy Konağı'nın ihalesini 26 Haziran 2018 tarihinde gerçekleştirecek.

Başiskele'de 51.9 milyon TL'ye satılık 15 arsa!

Başiskele Belediyesi, Yeniköy, Kullar ve Yuvacık mevkiideki 15 arsasını ihale ile satışa sunuyor. Arsaların ihalesi 26 Haziran'da gerçekleşecek...

Pekdemir İnşaat'tan Yuvacık'a 2 bin konutluk yeni proje!

Bugüne kadar kentte 2 bin 500'ün üzerinde konut üreten Pekdemir İnşaat Yuvacık bölgesinde altı etaptan oluşan 2 bin konutluk bir proje için lansmana çıkacaklarını açıkladı..

Kocaeli'deki kaçak bungalov evlerin yıkımında gerginlik!

Kocaeli Yuvacık Barajı'nın havzasındaki bir işletmenin kaçak bölümleri ekipler tarafından yıkılmak istenince, arbede yaşandı.

izmit Yuvacık Barajı Haberi

izmit Yuvacık Barajı


CHP İzmit Belediye Başkan adayı Sefa Sirmen, Yuvacık Barajı'ndaki suyun kentin ihtiyaçlarına cevap vereceğini savunarak, "Barajın su seviyesini siz de görüyorsunuz, bunların hepsi barajı kötülemek adına maksatlı yapılmış oyunlar" dedi.


Sirmen, Yuvacık Barajı'nın kıyısında gazetecilere yaptığı açıklamada, barajın İzmit Büyükşehir Belediye Başkanlığı dönemindeki en önemli projesi olduğunu söyledi. 


 Barajın yapımıyla ilgili yıllarca yargılandıklarını, özellikle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından eleştirildiklerini dile getiren Sirmen, "Bugün geldiğimiz noktada gerçeklerin asla kapanmadığını ve er geç ortaya çıktığını yaşayarak görüyoruz. Bugünden itibaren Yuvacık Barajı İzmit halkının, Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin" şeklinde konuştu. 


- "Bu baraj yılda 140 milyon metreküp su üretmektedir"


Sirmen, Türkiye'de ilk defa bir belediyenin baraj sahibi olduğunu vurgulayarak, "Türkiye'de ilk kez baraj yapan belediye başkanı unvanı olduğu için üzerimize çok geldi rakiplerimiz. Demokrasilerde hem hizmeti...