05 / 05 / 2024

İzmitte harabe yapılar

İzmitte harabe yapılar

Kocaeli İzmit genelindeki harabe yapılar İzmit Belediyesi yetkililerince yıkılıyor. Bugüne kadar 500’den fazla harabe yapının yıkıldığı kaydedildi.

Ahşap yapılar büyük depremlere karşı dirençli!

"Sismik eğilimli alanlarda, ahşap yapılar tercih edilebilir." diyen Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Ceccotti, "Depremden iletilen enerjiyi dağıtma kapasitesine bağlı olarak ahşap kullanılan bir bina, bir dereceye kadar hasar görmüş olsa bile harabe olmayacaktır." dedi.

İzmit'teki eski yapılar yıkılıyor!

Kentteki eski yapıları bir bir yıkan İzmit Belediyesi Bekirdere’de yer alan ve kullanılmayan harabe bir yapıyı daha yıktı.

Kocaeli İzmit'te harabe yapılar yıkılıyor!

İzmit Belediyesi, ilçedeki harabe yapıların yıkımlarını sürdürüyor. Belediye Serdar mahallesindeki harabe yapının yıkım çalışmalarını tamamladı. Binanın yıkımı iş makinesinin yardımıyla gerçekleşti.

İzmit Veliahmet mahallesindeki harabe yapı yıkıldı!

Geçen 6 yıl içinde 500’den fazla eski ve kullanım ömrünü tamamlamış yapıları yıkarak şehre adeta nefes aldıran İzmit Belediyesi’nce, Veliahmet Mahallesi’nde de bir harabe yapının yıkımı gerçekleştirildi.

İzmit'teki eski ve kullanmayan yapılar yıkılıyor!

İzmit Belediyesi, şehirdeki eski ve kullanılmayan yapıları yıkmaya devam ediyor. İ zmit Belediyesi’nce, Veliahmet mahallesinde de bir harabe yapının yıkımı gerçekleştirildi.

İzmit'te eski yapıların yıkımları devam ediyor!

İzmit Belediyesi’nin şehrin değişik yerlerindeki eski yapıları yıkma çalışması devam ediyor.Belediyenin Yapı Kontrol Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre, Mehmet Ali Paşa mahallesi Sefer sokakta bulunan harabe bir yapı da yıkıldı.

İzmit'te eski yapılar yıkılıyor!

İzmit Belediyesi’nin şehrin değişik yerlerindeki eski yapıları yıkma çalışması devam ediyor. Belediyenin Yapı Kontrol Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre, Mehmet Ali Paşa mahallesi Sefer sokakta bulunan harabe bir yapı da yıkıldı.

İzmit'te harabe yapıların yıkımı başladı!

Kocaeli İzmit genelindeki harabe yapılar İzmit Belediyesi yetkililerince yıkılıyor. Bugüne kadar 500’den fazla harabe yapının yıkıldığı kaydedildi.

KDKÇA'da hangi yapılar yapılabilir?

Konut dışı kentsel çalışma alanları kısaca KDKÇA alanlarında yapılabilecek yapılar, Plansız Alanlar Tip İmar Yönetmeliği kapsamında açıklanıyor. Buna göre KDKÇA'da hangi yapılar yapılabilir? İşte KDKÇA'da yapılabilecek yapılar...

Konut dışı kentsel çalışma alanında hangi yapılar yapılabilir?

Konut dışı kentsel çalışma alanlarına ilişkin esaslar, Plansız Alanlar İmar Yönetmeliğinde yer alıyor. Yönetmelik hükümlerine göre konut dışı kentsel çalışma alanında hangi yapılar yapılabilir? İşte yanıtı...

Riskli yapılar kanunu!

Kentsel dönüşüm kapsamında içinde barındığı konutun riskli olduğunu düşünen vatandaşlar, Bakanlık tarafından lisans verilmiş kurum ve kuruluşlara başvuruda bulunarak, yapılarının riskli olup olmadığını öğrenebiliyor. İşte Riskli yapılar kanunu...

2013 yılında yapı ruhsatı verilen yapıların yüzölçümü yüzde 10 arttı!

2013 yılında belediyeler tarafından yapı ruhsatı verilen yapıların bina sayısı bir önceki yıla göre yüzde 11.9, yüzölçümü yüzde 10, değeri yüzde 15.6, daire sayısı yüzde 8.4 arttı.

Adnan Evsen: Yüksek yapılar zemine uygun yapılmalı!

Jeoloji Mühendisleri Odası Kayseri II Temsilcisi Adnan Evsen, "Kayseri'ye yüksek katlı yapılar inşa edilecekse zemine uygun bir şekilde planlanmalıdır Olası bir depremde meydana gelen yıkımlar için eyvah! deriz " dedi.

İzmitte harabe yapılar Haberi

İzmitte harabe yapılar

İzmit Belediyesi tarafından şehirdeki harabe yapıların yıkımı devam ediyor. Mahallerde bulunan ve kullanılmayan harabe yapıların yıkımını 6 yıldan beri sürdürdüklerini söyleyen yetkililer, “Hem görsel kirlilik oluşturan hem de insan ve çevre sağılığını tehdit eden harabe yapıların önce sahiplerine ulaşmaya çalışıyoruz. Ulaşabildiğimiz kişilere bu yapıları yıkmalarını istiyoruz.


500’DEN FAZLA YER YIKILDI

Sahipleri,  harabe yapıları yıkmama yoluna gittiğinde yasal prosedürler gereğince hareket ediyoruz” dediler. İlgililer, şimdiye kadar 500 den fazla eski yapının yıkımını gerçekleştirdiklerini de ifade ederek, “Kadıköy Bağdat Caddesi ve Çukurbağ Mahallesi Tevfik Fikret Caddesi’nde de benzer iki yapı Belediye Encümen kararınca yıkıldı” şeklinde konuştu.



Kocaeli...