23 / 12 / 2024

İzmitteki asansör firmaları

İzmitteki asansör firmaları

İzmit'teki asansörler geçer not alamadı. İzmit Belediyesi tarafından lisanslı bir firmaya yaptırılan denetimlerde, 2 bin 63 asansörden bin 750'sinin can güvenliği açısından kullanılamaz durumda olduğu tespit edildi

Asansör firmaları yüksek bina teknolojisine yöneliyor!

Yüksek binalar söz konusu olduğunda ise en önemli konulardan biri güvenli asansörler. Binalar her geçen gün daha da yükseğe ulaşırken büyük asansör firmaları da yüksek teknolojiye yükleniyor.

Merdivenaltı asansör firmaları sektörü olumsuz etkiliyor!

Bursa Asansör Sanayicileri Derneği ve Asansör Sanayicileri Federasyonu işbirliğiyle düzenlenen 'Asansör Sektöründe Piyasa Denetimi ve Gözetimi Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, merdivenaltı asansör firmalarının sektörü olumsuz yönde etkilediğine dikkat ç

Asansör yıllık kontrolü zorunlu mu?

Asansörün, güvenli ve işletme yönünden uygun şekilde çalıştığının tespiti için, piyasaya arz edildiği tarih itibarıyla ilk yılın sonunda kontrol yapılması gerekiyor. Peki, asansör yıllık kontrolü zorunlu mu?

Asansör bakımları nasıl yapılır?

Asansör bakımları ve bakımın kapsamı ile ilgili esaslar, 18 Kasım 2008 tarihinde 27058 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelikte yer alıyor. Peki, asansör bakımları nasıl yapılır?

Asansör ruhsatı yönetmeliği!

Asansör yönetmeliği, 29/ 6/2001 tarihli ve 4703 sayılı Ürünlere İlişkin Teknik Mevzuatın Hazırlanması ve Uygulanmasına Dair Kanuna dayanılarak hazırlandı. İşte asansör ruhsatı yönetmeliği tam metni..

Asansör ruhsatı almak için gerekli belgeler!

Belediyelerden asansör ruhsatı almak için gerekli evraklar belediyeden belediyeye farklılık gösteriyor. Peki genel itibarıyla asansör ruhsatı almak için gerekli belgeler nelerdir? Asansör ruhsat dilekçesi nasıl yazılır?

Asansör işletme ruhsatı nasıl alınır?

Asansörlü olarak inşa edilen ya da yapıya sonradan asansör eklenen binaların asansörleri için belediyeden bu ruhsatı alması gerekiyor. Peki, asansör işletme ruhsatı nasıl alınır? Nereden alınır?

Engelli oğlu için çözümü evine asansör yaptırmakta buldu!

Uzunçayır Mahallesi'nde 4 çocuk annesi Şennur Erol, doğuştan fiziksel engelli 13 yaşındaki oğlu 8. sınıf öğrencisi Emirhan'ın, eve giriş çıkışında yaşadığı sorunu ortadan kaldırmak için oturduğu binanın dış cephesine asansör inşa ettirdi...

Asansör kazasının ardından ilk tazminat davası açıldı!

İSTANBUL'DA 10 işçinin ölümüne neden olan asansör kazasının ardından ilk tazminat davası açıldı. Murat Ustanın ailesi. Mecidiyeköy'deki inşaatın sahibi Torunlar Gayrimenkul'den 820 bin lira istiyor...

Torun Center asansör kazasında bilirkişi raporu tamamlandı!

İstanbul Mecidiyeköy’de 10 işçinin ölümüyle sonuçlanan facianın raporunda asansör firması Geda Major ve Torunlar şirketi asli kusurlu, iş güvenliği firması ve uzmanları tali kusurlu bulundu...

Hyundai Asansör’den, güvenlik için bir milyon test!

İnşaat sektöründeki hareketlilik, sektörün olmazsa olmazı asansörlere olan talebi de artırırdı. Son dönemde ardı ardına yaşanan kazalar ise asansör ve iş güvenliği konusunu gündeme getiriyor.

Beşiktaş'tan asansör kazası açıklaması!

BJK Beşiktaş İnşaat ve Ticaret AŞ'den yapılan açıklamada, yapımı süren Beliktaş Vodafone Arena'da bir işçinin asansör boşluğuna düşerek belinin kırıldığı yönündeki haberin asılsız olduğu bildirildi.

Double Deck ile asansör beklemeyeceksiniz!

Double Deck asansörler, aynı asansör kuyusu içerisinde üst üste yerleştirilmiş iki kabinin birlikte hareket etmesi prensibi ile çalışıyor. Double Deck sistemi nasıl çalışıyor? İşte cevapları...

İzmitteki asansör firmaları Haberi

İzmitteki asansör firmaları

İzmit Belediyesi tarafından lisanslı bir firmaya yaptırılan denetimlerde, 2 bin 63 asansörden bin 750'sinin can güvenliği açısından tehlike oluşturduğu belirlendi.


Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, asansör denetimlerinin 2012'de başlatıldığı belirtilerek, bu çalışmalar sırasında ortaya endişe verici sonuçların çıktığı kaydedildi.


Lisanlı bir firma tarafından kentteki asansörlerin kontrollerinin yapıldığı vurgulanan açıklamada, "Denetimlerin başladığı günden bu yana kontrolden geçirilen 2 bin 63 asansörden bin 750'sinin can ve mal güvenliği açısından kullanılamaz durumda olduğu tespit edilerek, kırmızı etiket ile işaretlenmiştir" değerlendirmesinde bulunuldu.


Açıklamada, İzmit'te asansör bakımları konusunda duyarsızlık olduğunun gözlemlediği bildirilerek, şu görüşlere yer verildi:


"Belediye olarak yaptığımız asansör kontrolleri sırasında uygun olanlara yeşil, uygun olmayan asansörlere de kırmızı etiket yapıştırarak bu konuda vatandaşları bilgilendiriyoruz. Kırmızı etiketli asansörlerin de bakımları yapılıncaya kadar hizmet dışı kalması sağlanıyor. Buna rağmen...