26 / 05 / 2024

izmitteki Yeni hamam restore mi edilecek

izmitteki Yeni hamam restore mi edilecek

Şimdiye kadar çok sayıda tarihi eseri restore ettirerek gelecek nesillere aktarılmasını sağlayan İzmit Belediyesi, Hacıhasan Mahallesi’nde bulunan ve harabe halindeki tarihi hamamın restore edilmesi için harekete geçti.

TOKİ'den Amasya Hamamözü'ne 106 yeni konut!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Amasya Hamamözü'nde 106 yeni konut inşa edecek. Projenin ihalesi 30 Temmuz 2019 tarihinde gerçekleştirilecek.

Tokat'taki 500 yıllık yapıya turistler akın ediyor!

Tokat’ın Zile ilçesinde Osmanlı Dönemi’nde inşa edilen mülkiyeti Bıyıklı İbrahim Ağa Vakfı’na ait Yeni Hamam’ın giriş kapısının üzerinde bulunan ’kuş sarayı’, yerli- yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.

İzmit'teki Yeni Hamam restore edildi!

İzmit’te yer alan tarihi bir eser daha İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan sayesinde yok olmaktan kurtarılarak restore edildi.

Batman'daki tarihi Artuklu Hamamı taşınıyor!

Batman'ın Hasankeyf ilçesinde bulunan tarihi Artuklu Hamamı'nın taşınma işlemi başladı. Bin 500 ton ağırlığındaki hamam, Hasankeyf Yeni Kültürel Park Alanı'na taşınacak.

TOKİ Hamamözü'nde 124 konut inşa edecek!

Hamamözü Belediye Başkanı Bahattin Destebaş, TOKİ ve belediye işbirliğiyle ilçeye 124 adet yeni konut inşa edileceğini açıkladı.

Niğde Çiftehan Köyü'ne yeni hamam yapılacak!

Ulukışla İlçesine bağlı Çiftehan Köyü merkezindeki çarşı içerisinde bulunan eski Kooperatif binası yıkıldı. Çiftehan köyünde yıkılan eski kooperatif binasının yerine hamam yaptmlmasının kararlaştırıldığı belirtildi.

İzmit Yeni Hamam restorasyonunda öğrenciler için yol yapıldı!

İzmit Hacı Hasan Mahallesi Sırrıpaşa Caddesi 396 ada 3 parselde bulunan Yeni Hamam’da süren restorasyon çalışmaları nedeniyle, öğrenciler için yol yapıldı.

Hamamönü'ndeki tarihi 2 binanın restorasyonu hakkında yeni iddia!

Hamamönü’nde korku saçan metruk binanın sahiplerinden Prof. Uluçam “Daha dün oradaydım” derken, muhtar Adalı yalanladı: 1 yıldır gelmiyor.

İzmit Yeni Hamam'ın restorasyon ihalesine 7 teklif!

İzmit Hacıhasan Mahallesi Sırrıpaşa Caddesi'nde bulunan Yeni Hamam'ın restorasyon ihalesi gerçekleşti. ş Süresi 180 gün ve yaklaşık maliyeti 1 milyon 159 bin 426 TL olan hamamın ihalesine 7 firma katıldı.

Afyonkarahisar'daki Yeni Hamam restore edilecek!

Afyonkarahisar Belediye Meclisi, Şubat Ayı olağan meclis toplantısını gerçekleştirdi. Bir önceki toplantıya ait tutanak özetinin okunmasıyla başlayan toplantıda Afyonkarahisar’ın gelişimine yönelik yine önemli kararlara imza atıldı.

Finike'deki tarihi hamam restore edildi!

Finike Belediyesi tarafından bir süre önce işletmesi şahsa devredilen hamam yeniden restore edilerek hizmete açıldı. Protokol üyeleri açılıştan sonra yeni görünüme kavuşan hamamı gezdi.

İzmit'teki Yeni hamam restore edilecek!

Şimdiye kadar çok sayıda tarihi eseri restore ettirerek gelecek nesillere aktarılmasını sağlayan İzmit Belediyesi, Hacıhasan Mahallesi’nde bulunan ve harabe halindeki tarihi hamamın restore edilmesi için harekete geçti.

Muallimzade Hamamı 5 asır sonra kapılarını kültür merkezi olarak açtı!

Osmanlı döneminde hamam olarak kullanılan Muallimzade Hamamı, Davutkadı Kültür Merkezi olarak yeni yüzüyle hizmete açıldı. Belediye Başkanı Recep Altepe, Muallimzade Hamamı’nın 1500’lü yıllarda yaptırıldığını belitti...

izmitteki Yeni hamam restore mi edilecek Haberi

izmitteki Yeni hamam restore mi edilecek


İzmit Belediyesi, tarihi bir değere daha sahip çıkıyor. Şimdiye kadar çok sayıda tarihi eseri restore ettirerek gelecek nesillere aktarılmasını sağlayan İzmit Belediyesi, Hacıhasan Mahallesi’nde bulunan ve harabe halindeki tarihi hamamın restore edilmesi için harekete geçti. Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ın talimattı üzerine Osmanlı döneminden kalma eser için Etüt Proje Müdürlüğü tarafından çalışma başlatıldı.


Belediye yetkilileri, Hacıhasan Mahallesi Sırrıpaşa Caddesi Yeni Hamam Sokak’ta 18 yy. ortalarında Hamalzade Hacı Hasan tarafından yaptırılan tarihi yapı için rölöve, restitüsyon ve restorasyon proje çalışmalarına başlandığını belirterek” mülkiyeti Belediyemize geçen Yeni Hamam, geçmiş yıllardaki ihmaller nedeniyle büyük hasar görmüş durumda.  Yapı, doğu-batı doğrultusunda dikdörtgen planda inşa edilmiş tek hamamdır. Yer kazanma ve yeni inşaat sebebiyle büyük hasara uğramış olan hamam plan itibariyle İstanbul Cağaloğlu Hamamı'na benzemektedir....