16 / 05 / 2024

iznikte kanalizasyon kazılarında çıkan insan mozaiği

iznikte kanalizasyon kazılarında çıkan insan mozaiği

İznik'te kanalizasyon kazısında "insan yüzü figürlü" taban mozaiği bulundu. Koruma altına alınan mozaiğin çevresi genişletilecek ve büyüklüğü ile bir eve mi yoksa mabede mi ait olduğu belirlenecek...

Nef Arsa Kaz Dağları'nda arsa alana ev hediye! Peşin ödemeye 40 bin TL indirim fırsatı!

Nef Arsa Kaz Dağları'nda satışlar devam ediyor. 28 Nisan'a kadar online görüşmelerde peşin ödemede 40 bin TL indirim fırsatı sunuluyor. Peki Nef Arsa Kaz Dağları'nda fiyatlar ne kadar? İşte proje ile ilgili merak edilenler... 

Narlıdere Metrosu'nun tünel kazıları tamamlanıyor!

Bornova-Narlıdere arasında inşa edilen metro inşaatının tünel kazıları büyük ölçüde tamamlandı. Çalışmalarda tünel uzunluğu 10 bin 746 metreye ulaştı. 

Kıvanç Tatlıtuğ Kaz Dağları'nda ev arayışına girdi!

Son zamanlarda ünlü isimlerin gözdesi olan Kaz Dağları'na Kıvanç Tatlıtuğ da kayıtsız kalmadı. Yakışıklı oyuncu, Kaz Dağları'nda ev sahibi olmak için kolları sıvadı. 

Serenay Sarıkaya Kaz Dağları'nda ev sahibi oluyor!

Cem Yılmaz’la ayrıldıktan sonra soluğu Kaz Dağları’nda alan Serenay Sarıkaya, buradan ev sahibi olmak amacıyla 1.5 dönümlük arsa satın aldı. Gönlüne göre bir arsa bulan Sarıkaya, şimdilerde hayalindeki evin projesini çizdiriyor.

İmamoğlu Ailesi Kaz Dağları’nda ağaçları keserek villa mı inşa etti?

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, "Kazdağları'nı savunmak demek yaşamı savunmak demektir" dedi ancak İmamoğlu Ailesi o Kaz Dağları'nda ağaçları keserek villalar inşa etti...

İzmir Narlıdere Metrosu'nda tünel kazılarının yüzde 78.37'si tamamlandı!

İzmir Fahrettin Altay-Narlıdere metro hattında tünel kazılarının yüzde 78.37'si tamamlandı. Böylece, Fahrettin Altay-Narlıdere metro hattında önemli bir eşik daha geçildi. 

Gökhan Özoğuz’dan Kaz Dağları’nda villası olduğu iddialarına yanıt!

Athena grubundan Gökhan Özoğuz, Kaz Dağları'nda villası olduğu iddialarına yanıt verdi. Özoğuz, "Aaa benim Kaz Dağları'nda Villam mı varmış, ah bee keşke ben de bilseydim" dedi.

Aspendos kazılarında 2 bin yıllık dükkanlar ortaya çıktı!

Antalya'nın Serik ilçesinde yer alan Aspendos Antik Kenti kazılarında 2 bin yıllık dükkan ve depolar ortaya çıkarıldı.

Bursa'da kanalizasyon kazısında heyelan: 2 ölü, 1 yaralı

Bursa'nın Büyükorhan ilçesinde, kanalizasyon kazısında meydana gelen heyelanda Mesut Korkmaz (30), Ali Atış (29) ve Metin Aktay (39) toprak altında kaldı. Korkmaz ile Atış kurtarılamadı.

Sinop konut satışlarında 63. sırada yer aldı!

TÜİK verilerine göre Sinop'ta 2015 yılı Eylül ayında 235 adet konut satıldı. Konut satışlarında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 23,2 azalma yaşanan Sinop 81 il içerisinde 63. sırada yer aldı.

İnşaatta Avrupa'da 2014 yılında makine satışlarında iyileşme var!

İnşaat alanında Avrupa'da 2014 yılında makine satışlarında bir iyileşme görüldüğüne dikkati çeken Lundquist, kiralama piyasasının 2014'ten itibaren belirli bir büyüme seviyesine ulaştığıı dile getirdi.

Konut satışlarında iki yılda yüzde 11'lik büyüme!

Konut satışlarında iki yılda yüzde 11'lik rekor büyüme gerçekleşti. Ağustosta Türkiye genelinde toplam konut satışlarında geçen yıla göre yüzde 17 artış yaşandı.

Konut satışlarında Ankara 2. sırada!

Konut satışlarında, İstanbul 18 873 konut satışı ile en yüksek paya (%16,8) sahip oldu. Satış sayılarına göre İstanbul’u, 13 139 konut satışı (%11,7) ile Ankara, 6 490 konut satışı (%5,8) ile İzmir izledi...

iznikte kanalizasyon kazılarında çıkan insan mozaiği Haberi

iznikte kanalizasyon kazılarında çıkan insan mozaiği


İznik'te kanalizasyon kazısında "insan yüzü figürlü" taban mozaiği bulundu. Koruma altına alınan mozaiğin çevresi genişletilecek ve büyüklüğü ile bir eve mi yoksa mabede mi ait olduğu belirlenecek.


İznik Gölü'nde tesadüfen fark edilen Roma dönemine ait bazilikanın ardından kanalizasyonda da mozaik bulundu.


İznik ilçesinde, kanalizasyon kazısı yapılırken Doğu Roma döneminden kaldığı tahmin edilen "insan yüzü figürlü" taban mozaiği açığa çıktı.






Beyler Mahallesi Afyon Sultan Sokağı'nda kanalizasyon kazısı yapan ekipler, iki metre derinlikte bir cisme rastladı. Bunun bir tarihi eser olduğunu fark eden görevliler, İznik Müze Müdürlüğü yetkililerin haber verdi.


Müze yetkilileri tarafından gerçekleştirilen incelemede, Doğu Roma döneminden kaldığı sanılan cismin, insan yüzü figürlü...