17 / 05 / 2024

izolasyon dezavantajları

izolasyon dezavantajları

Konutların yüzde 46,6'sında izolasyondan dolayı ısınma sorunları görülüyor. Çatıların birbiriyle uyumlu ürünlerden oluşan bir sistemle, teknik esaslara ve yönetmeliklere uygun olarak çözülmesi ile uzun ömür, konfor ve de tasarruf sağlanabiliyor...

Tünel kalıp nedir? Avantajları ve dezavantajları neler?

Tünel kalıp sistemi, yapılarda taşıyıcı duvar (perde) ve döşemelerin bütün halinde, tek işlemle yerinde dökümünü sağlayan yapım tekniğidir. Peki avantajları ve dezavantajları neler? 

Binalarda sismik izolasyon sistemleri depremde can ve mal kaybını engelliyor!

İAÜ AFAM Müdürü Prof. Dr. Mehmet Fatih Altan ve Lisansüstü Öğrencisi Ercan Ekinci, sismik izolasyon sistemlerinin muhtemel bir depremde can ve mal kaybını sıfıra indirebileceğine dikkat çekti.

Pandemi hastanelerinin izolasyon sistemlerinde Legrand Grup imzası! 

Koronavirüsle mücadele kapsamında inşa edilen pandemi hastanelerinin izolasyon sistemleri, inform Elektronik kesintisiz güç kaynakları ve ameliyathane kontrol panoları Legrand Grup imzasıyla yapıldı...

32 milyon yurttaşın evinde izolasyon sorunu var!

2017 yılında 80 milyon yurttaşın 32 milyonu evlerindeki izolasyon sorunundan dolayı ısınamadı. 

Batman'da inşaat sektörünün tercihi sıvı izolasyon!

İnşaat sektörünün tercih ettiği sıvı izolasyon, son dönemlerde inşaatlarda tercih ediliyor. Her dönem Batman'da canlı olan inşaat sektörü, şehrin can damarı gibi.

Mevsim Havalandırma Mekanik Klima İzolasyon İnşaat Sanayi ve Ticaret Şirketi kuruldu!

Mevsim Havalandırma Mekanik Klima İzolasyon İnşaat Sanayi ve Ticaret Şirketi 100 bin TL sermaye ile 6 Haziran'da kuruldu.

Silis Karabıyık Yapı İnşaat İzolasyon ve Turizm Sanayi Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Silis Karabıyık Yapı İnşaat İzolasyon ve Turizm Sanayi Ticaret Anonim Şirketi, Rıza Tıltak Yönetim Kurulu Üyeliği'nde 100 bin TL sermaye ile 3 Haziran'da Avcılar, Firüzköy Mahallesi'nde kuruldu.

İzmit Körfez Geçiş Köprüsü izolasyon boyalarla kaplanıyor!

İzmit Körfez Geçiş Köprüsü asfaltlama öncesi paslanmayı önleyen özel izolasyon boyalarıyla kaplanıyor. Ramazan Bayramı öncesine yetişecek köprüden özel araç sürücüleri 120 kilometrelik hızla geçebilecekler.

Osman Gazi Köprüsü'nde sona doğru!

İzmit Osman Gazi Köprüsü'nde sona yaklaşılıyor. Tabliyelerin yerine yerleştirilmesinin ardından köprünün üzeri, asfaltlama öncesi paslanmayı önleyen özel izolasyon boyalarıyla kaplanıyor.

Asyapı İzolasyon İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Asyapı İzolasyon İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Kadir Şahin Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda 60 bin TL sermaye ile 20 Mayıs'ta Maltepe, Gülsuyu Mahallesi'nde kuruldu.

Yalova-Çınarcık-Armutlu-Gemlik Yolu'nda son durum!

Yalova - Çınarcık - Armutlu - Gemlik yolu yapım çalışmaları kapsamında Esenköy geçişinde bulunan 6 tünelde kazı çalışmaları tamamlanan 2065 metrelik en uzun tünelde kaplama izolasyon ve kemer betonu çalışmalarına başlandı.

Konya İzotüp İstanbul Yapı Fuarı'nda sergilenecek!

Konya'da faaliyet gösteren İzobir tarafından "İzotüp" markasıyla üretimi yapılan "sprey poliüretan izolasyon kiti" Türkiye'nin en büyük yapı fuarında tanıtılıyor. Ürün, Türkiye'de bir ilk olma özelliği de taşıyor.

Çolakoğlu İzolasyon Çelik Konstrüksiyon Mühendislik İnşaat Turizm Gıda Sanayi ve Tic.Ltd.Şti. kuruldu!

Çolakoğlu İzolasyon Çelik Konstrüksiyon Mühendislik İnşaat Turizm Gıda Sanayi ve Tic.Ltd.Şti., Alaattin Toprak tarafından 100 bin TL sermaye ile 5 Mayıs'ta Pendik, Sülüntepe Mahallesi, Kumsal Sokak'ta kuruldu.

izolasyon dezavantajları Haberi

izolasyon dezavantajları

TUİK raporlarına göre ülkemizdeki konutların %40’ından fazlasında sızdıran çatı ve izolasyondan dolayı ısınma sorunları mevcut. Bu ve benzeri sorunlar nedeni ile çatılar, yapılarda sürekli masraf çıkartan bir alan olarak algılanıyor. 


Buna karşın çatıların birbiriyle uyumlu ürünlerden oluşan bir sistemle, teknik esaslara ve yönetmeliklere uygun olarak çözülmesi ile uzun ömür, konfor ve tasarruf sağlanabiliyor.

Bir çatının uzun ömürlü olabilmesinde doğru projelendirme, doğru yerde ve tekniğine uygun şekilde kullanılmış kaliteli ürünler ve nitelikli uygulayıcılar önem taşıyor. TUİK tarafından hazırlanan 2012 yılı Gelir ve Yaşam Koşulları araştırmasında ülkemizdeki kurumsal olmayan nüfusun,

·         %40,6 ‘sının konutunda “sızdıran çatı, nemli duvarlar vb.” sorunlar olduğu,

·         %46,6’sinin oturduğu konutta “izolasyondan dolayı ısınma sorunu” yaşanmakta olduğu belirtiliyor.

Yapılan bazı araştırmalara göre, bir yapıdaki...