09 / 05 / 2024

İzsu arıtma

İzsu arıtma

İZSU, son 11 yıla 11 büyük arıtma, 3 bin 260 kilometre yeni içme suyu şebekesi, 796 kilometre yeni kanalizasyon şebekesi, 283 kilometre yağmur suyu hattı ve 201 kilometre dere ıslahı sığdırdı.

İZSU Menemen'de ikinci arıtma tesisini tamamladı!

İZSU Genel Müdürlüğü'nün Menemen Türkelli'de ikincisini yaptığı ileri biyolojik arıtma tesisi işletmeye alındı. Yeni tesis 9.4 milyon TL'ye mal oldu...

İZSU'nun arıtma tesislerine bakanlık teşviği!

İZSU Genel Müdürlüğü tarafından Avrupa standartlarında işletilen ve kalitesiyle Türkiye’ye örnek olan arıtma tesisleri, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan 7.2 milyon TL.’lik “enerji teşvik” hakkı kazandı.

İzmir Yenifoça İleri Biyolojik Arıtma Tesisi'nin inşasına tepki!

İZSU Genel Müdürlüğü'nün, 41 milyon liralık yatırımla 50 bin kişi kapasiteli olarak inşa edilen Yenifoça İleri Biyolojik Arıtma Tesisi'ni, derin su deşarj sistemi ihalesi yapılmadan devreye almasına çevredeki site sakinleri ve çevreciler tepki gösterdi.

İzmir Tire’ye Avrupa standartlarında arıtma tesisi geliyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, yeni yasayla sınırlarına dahil olan Tire’ye Avrupa Birliği standartlarında arıtma tesisi kazandırıyor. 9.1 milyon liraya mal olacak tesisin yapım çalışmaları başladı.

İzmir Küçük Menderes arıtma tesisi ihalesi 19 Temmuz'da!

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, yeni yasayla sınırlarına dahil olan Tire’ye Avrupa standartlarında arıtma kurmak için ihaleye çıkıyor.

İZSU'dan yeni arıtma tesisi!

İZSU, Çiğli Atık Su Arıtma Tesisi’nde günde 2 bin metreküp atık suyu “içme suyuna” çevirecek yeni bir tesis için çalışmalara başladı. Bu tesis Türkiye’de “ilk” olacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi 3 arıtma tesisi yapacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü'nün Menderes Havza Atık Su Arıtma Tesisi'nde yılda 2 bin ton arıtma çamuru güneş enerjisiyle kurutuluyor.

İzmir Küçük Menderes'e 11. arıtma tesisi yapılıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Küçük Menderes Havzasını kirlilikten kurtarmak için başlattığı arıtma seferberliği sürüyor. İZSU Genel Müdürlüğü, Bayındır Hasköy'de kuracağı arıtma tesisi için ihale hazırlıklarına başladı.

Menemen Arıtma Tesisi'nin temeli atılıyor!

İZSU Genel Müdürlüğü, Menemen Türkelli’de ileri biyolojik arıtma yapımına başlıyor. Türkelli, Helvacı ve Hatundere yerleşimlerinin evsel atıklarını arıtacak 8 milyon liralık tesisin temel atma töreni Cumartesi günü gerçekleştirilecek.

İZSU 2008-2013 yılları arasında 11 arıtma tesisi inşa etti!

İZSU tarafından 2008-2013 yılları arasında 872 bin 500 kişinin evsel atığını arıtacak kapasitede biri biyolojik, 10’u ileri biyolojik olmak üzere 11 arıtma tesisi hizmete alındı.

Menemen'e ikinci arıtma tesisi geliyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin arıtma seferberliği sürüyor. Menemen'e ikinci arıtma tesisini kurmak için ihale sürecini tamamlayan İZSU Genel Müdürlüğü, tesisi inşa edecek firma ile sözleşme imzalandı ve işin yer teslimi yapıldı.

Tire’de arıtma tesisi yapım ihalesi 2015'te gerçekleştirilecek!

İZSU, Tire’de Hüseyin Ağa Köprüsü Mevkiinde Tire Belediyesi’ne ait 21 bin metrekarelik alanda, projesi İller Bankası tarafından hazırlanan arıtma tesisi için yapım ihalesine çıkmaya karar verdi. 2015 yılında proje yapım ihalesine çıkılacak.

Türkelli arıtma tesisinin ihalesi ay sonunda düzenlenecek!

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Menemen Türkelli'ye kurulacak arıtma tesisi için 29 Eylül tarihinde yapım ihalesine çıkıyor. Büyükşehir, Menemen'e kurulacak ikinci ileri biyolojik atık su arıtma tesisi için de ihaleye çıkıyor.

İzsu arıtma Haberi

İzsu arıtma

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, son 11 yıla 11 büyük arıtma, 3 bin 260 kilometre yeni içme suyu şebekesi, 796 kilometre yeni kanalizasyon şebekesi, 283 kilometre yağmur suyu hattı ve 201 kilometre dere ıslahı sığdırdı. Büyükşehir sınırlarına dahil edilen susuz, altyapısız ilçe, mahalle ve köyler, sağlıklı altyapıya ve kesintisiz suya kavuşturuldu. İZSU’nun bu dönemde yaptığı yatırımların toplam bedeli 1 milyar 817 milyon lira oldu. 


Yatırımların çoğu, yıllardır altyapı yatırımı alamadığı için çevre problemleriyle boğuşan ve Büyükşehir sınırlarına 2004 yılından sonra dahil edilen Kemalpaşa, Bayındır, Torbalı, Seferihisar, Menderes, Selçuk, Urla, Menemen, Foça ve Aliağa ilçelerinde yapıldı. 5216 Sayılı Belediye Kanunu ile Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet alanına giren bu 10 ilçe, geniş çapta hizmet aldı. Yüksek tempoda geçen 11 yılda çevre yerleşimlerin...