08 / 05 / 2024

İZSU JICA

İZSU JICA

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, kentin kanalizasyon sistemi için risk yönetiminin ve varlık yönetiminin oluşturulması amacı ile Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) ve Sendai Belediyesi ile ortak çalışma başlattı.

Özsu Alüminyum İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Özsu Alüminyum İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Sultanbeyli’nde  1 milyon TL sermaye bedeli İle  Suna Aktepe,  Özcan , Aktepe, Engin Can Aktepe tarafından kuruldu.

İZSU ve JICA'dan ortak çalışma!

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, kentin kanalizasyon sistemi için risk yönetiminin ve varlık yönetiminin oluşturulması amacı ile Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) ve Sendai Belediyesi ile ortak çalışma başlattı.

İZSU doğal afetlere karşı Japonlarla işbirliği yapacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, kentin kanal sistemini doğal afetlere karşı güçlendirmek için Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) ve Sendai Belediyesi ile birlikte çalışacak.

İZSU'dan 4.2 milyon liralık yatırım!

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Urla’nın Balıklıova, Özbek ve Gülbahçe ile Seferihisar’ın Ulamış ve Düzce mahallerinin yaklaşık 40 yıllık içme suyu şebekelerini 4 milyon 236 bin liralık yatırımla yeniliyor.

İZSU'dan yeni arıtma tesisi!

İZSU, Çiğli Atık Su Arıtma Tesisi’nde günde 2 bin metreküp atık suyu “içme suyuna” çevirecek yeni bir tesis için çalışmalara başladı. Bu tesis Türkiye’de “ilk” olacak.

İzmir Bornova'da imar affı mı çıktı?

'İmar affı' dedikodusu nedeniyle Bornovalı vatandaşlar kaçak yapılarına elektrik bağlatmak için Gediz EDAŞ'a su bağlatmak için İZSU'ya akın etti. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, "Bize gelen bir imar affı yok." dedi.

İzmir Selçuk'a 17.3 milyon liralık yatırım!

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Selçuk ilçesinin 1970’lerden kalma içme suyu şebekesini baştan sona yenileyecek. 17.3 milyon liraya mal olacak bu tarihi yatırım kısa süre içinde başlıyor.

İZSU’dan 3 ilçeye yatırım müjdesi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Torbalı, Menderes ve Bayındır ilçe merkezlerinin içme suyu şebekesini baştan sona yenileyecek. Çalışmalar ihale sürecinin tamamlanmasının ardından başlayacak.

İZSU'dan Gültepe'ye 26 milyonluk yatırım!

İZSU Genel Müdürlüğü, düşük kotta olduğu için yoğun yağışlarda dere yatağına dönüşen Gültepe bölgesindeki 4 cadde için 19 kilometrelik yağmur suyu hattı döşeme çalışmalarını başlattı.

İZSU’dan Gümüldür’e 8.5 milyon liralık yatırım!

İZSU Genel Müdürlüğü, Gümüldür bölgesinin evsel atıklarını Özdere İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi’ne taşıyıp arıtmak için 7 kilometre uzunluğunda iletim hattı ile 2 terfi merkezi yapıyor.

Kiraz ve Çandarlı’ya 400 kilometrelik içme suyu hattı!

Sınırlarına dahil olan yeni ilçelerde alt yapı seferberliği gerçekleştiren İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, son olarak Kiraz ile Dikili’nin Çandarlı Mahallesi’ndeki içme suyu hatlarını yenilemek için proje çalışmalarına başlıyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi 3 arıtma tesisi yapacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü'nün Menderes Havza Atık Su Arıtma Tesisi'nde yılda 2 bin ton arıtma çamuru güneş enerjisiyle kurutuluyor.

İzmir Güzelyalı'da yollardaki çukurlara tepki geldi!

İzmir Güzelyalı'da İZSU'nun yağmur suyu ve atık su çalışmaları kapsamında sokaklarda açtığı çukurları hala kapatmamasına AK Parti Konak İlçe Başkanı Temel Yıldırım tepki gösterdi.

İZSU JICA Haberi

İZSU JICA


İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü,  kentin kanalizasyon sistemi için risk yönetiminin ve varlık yönetiminin oluşturulması amacı ile Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) ve Sendai Belediyesi ile ortak çalışma başlattı.

Gerçekleştirdiği çevre yatırımlarıyla Türkiye’ye örnek olan İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, yürüttüğü bilimsel çalışmalarla kentin altyapısını güçlendirerek geleceğe hazırlıyor. İZSU son olarak, İzmir’deki kanal sisteminin risk değerlendirmesini yapmak ve ihtiyaç duyulması halinde yapılacak yatırımları belirlemek için önemli bir projeyi hayata geçirdi. Birçok kez büyük depremlere maruz kalmış Japonya’nın Sendai Belediyesi ve Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) ortaklığında Japonya'dan gelen uzmanlar, İZSU'da çeşitli incelemeler yaptı. Japonya'dan gelen uzmanlar Tetsuya Mizutani, Eiji Hoshi, Koıki Komatsu, Hiroyuki Katou ve Mustafa Dervişoğlu, İZSU'nun halen devam eden projelerini yerinde inceleyerek saha denetimi yaptı, çalışmalar...