07 / 05 / 2024

İZSU su zammı

İZSU su zammı

İZSU, 1 Temmuz'dan itibaren suya yüzde 10 zam yaptı. Ancak faturaları 30 günlük dönemde okumadı. Böylece su tüketimi 20 metreküpü geçen vatandaşın faturası katlamalı tarifeye girdi.

Su faturaları için adım atıldı! Cebi rahatlatan gelişme

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi, 31 Aralık 2022 tarihinden önceki su ve atık su borçlarının yapılandırılabileceğini açıkladı. Gecikme zammı cezalarına da büyük indirim yapılacak. İşte tüm detaylar...

İstanbul'da yaşayan herkesi ilgilendiriyor! Yüzde 25 zam geldi!

Son dakika haberine göre; Bütün  İstanbulluları yakından ilgilendiren su zammı ile ilgili flaş bir gelişme yaşandı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde, İSKİ su fiyatlarına yüzde 25 zam yapılmasına yönelik karar onaylandı. Böylece İstanbul'da suya yüzde 25 zam gelmiş oldu. İşte detaylar..

İstanbullular dikkat! Suya Zam geldi!

İSKİ Olağanüstü Genel Kurulu, Meclis 2. Başkanı Ömer Faruk Kalaycı başkanlığında Yenikapı Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi'nde toplandı. Genel Kurul gündeminin ilk maddesi su zammı oldu.

İzmir'deki 22 su deposu yenileniyor!

Ödemiş, Beydağ ve Kiraz’da 22 su deposu yenileniyor İZSU Genel Müdürlüğü, Ödemiş, Beydağ ve Kiraz’daki su depolarını baştan sona yeniliyor 3 ilçeye daha sağlıklı, güvenli ve kaliteli su vermek için yürütülen çalışmalar 1.7 milyon liraya mal olacak.

Alsancak’taki su ve kanal şebekeleri yenileniyor!

İZSU, sokakların yeniden kazılmaması için hızla harekete geçerek Alsancak’taki 30 yıllık su ve kanal şebekelerini yenilemeye başladı. İçme suyu branşmanlarının da yenilendiği çalışma 3 milyon liraya mal olacak.

Ödemiş’in su sorunu çözülüyor!

İZSU Genel Müdürlüğü, su sıkıntısı çeken Ödemiş’in sorununa 8 kuyu ile çözüm buluyor. 5 kuyunun sondaj çalışması tamamlandı. Kalan 3 kuyunun da bir ay içinde açılması planlanıyor. İlçe bundan böyle yaz aylarında su sıkıntısı çekmeyecek.

İzmir'de su kesintisi!

İZSU Genel Müdürlüğü, perşembe ve cuma günü yapılacak su kesintisiyle ilgili bilgilendirme yaptı. Konak ilçesindeki bazı mahallelerde yapılacak su kesintisiyle ilgili İZSU'dan yapılan açıklama şöyle...

İzmir Gaziemir'de 14 saatlik su kesintisi!

İzsu Gaziemir'de bulunan pompa istasyonu ile Sosyal Konutlar Su Deposu'ndaki boruları yenileyeceğinden, yarın saat 09.00 ile 23.00 arasında ilçede sular kesilecek..

İZSU 15 yılda 3.5 milyar metreküp su arıttı!

Su kaynaklarının korunması, kente kesintisiz, sağlıklı ve temiz içme suyu verilmesi için önemli yatırımlara imza atan İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, artıma tesislerinde 2000 yılından bu yana 3.5 milyar metreküp su arıttı.

İzmir'de 7 saatlik su kesintisi!

İZSU, 20 Şubat 2015 Cuma günü saat23.00 ile 21 Şubat saat 06.00 arasında (7 saat) bazı bölgelerde su kesintisi yapacak. İşte o mahalleler...

İzmir'de su zammı yüzde 10'u geçmeyecek!

İZMİR Büyükşehir Belediye Meclisi İzmir 3. İdare Mahkemesi’nin su tarifesinde en az yüzde 10 karlılık öngören maddelerini iptal kararı nedeniyle tarifedeki bu maddeleri iptal etti. Artık İzmir’de suya zam yüzde 10’nu aşamayacak.

Otelcilerden su zammı tepkisi!

Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (GETOB) Başkanı Bülent Bülbüloğlu "Bu zam oranı kabul edilebilir gibi değil. Böyle bir artış dünyada yok. Damacanayla su alsak neredeyse daha ucuza gelecek" dedi.

İBB'den su zammı açıklaması!

İBB tarafından yapılan açıklama şu şekilde; Suya %90’a varan oranda zam yapıldığı iddiaları asılsızdır. İSKİ, 1998 yılından 2010 yılına kadar aralıksız, 2010 - 2015 yılları arasında da kesintili olarak “Kademeli Tarife Uygulamasını” kullanmıştır.

İZSU su zammı Haberi

İZSU su zammı


Ancak faturaları 30 günlük dönemde okumadı. Böylece su tüketimi 20 metreküpü geçen vatandaşın faturası katlamalı tarifeye girdi. İZSU'nun fiyatlandırması gereken yere "0.00" kodu düşerek gerçekleştirdiği katlamalı kazığa vatandaş isyan etti


İZSU Genel Kurulu'nda Mayıs ayında alınan suya zam kararı, Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından Temmuz ayından itibaren uygulamaya konuldu. O tarihe kadar İzmir'de daha çok metropol dışındaki ilçe abonelerin yaşadığı katlamalı fatura sorunu İZSU'nun suya yaptığı 1 Temmuz tarihli zammın ardından kent geneline yayıldı. 1 Temmuz tarihinden itibaren geçerli olan yeni tarifeye göre konutlarda 0-20 metreküp arası kullanımda suyun metreküpü 3.12 TL'den 3.43 TL'ye çıktı. 20 metreküp üzeri kullanımda 8.03 TL olan su tarifesi ise artırılmadı. Tarifelerdeki diğer kalemler de yüzde 10 artırıldı.


2 dönem tek fatura

Faturaları dönem itibarıyla 1 Temmuz'u içeren...