30 / 04 / 2024

İstanbullular dikkat! Suya Zam geldi!

İstanbullular dikkat! Suya Zam geldi!

İSKİ Olağanüstü Genel Kurulu, Meclis 2. Başkanı Ömer Faruk Kalaycı başkanlığında Yenikapı Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi'nde toplandı. Genel Kurul gündeminin ilk maddesi su zammı oldu.



İSKİ Olağanüstü Genel Kurulu, Meclis 2. Başkanı Ömer Faruk Kalaycı başkanlığında Yenikapı Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi'nde toplandı. Genel Kurul gündeminin ilk maddesi su zammı oldu. Tarife Komisyonu Başkanı Hidayet Erdöl, İSKİ Yönetim Kurulu'nun, Su Satış ve Atık Su Bertarafı'ndaki yüzde 57,38'lik artışa ek olarak TÜFE oranının her ay artırılması için teklifte bulunduğunu söyledi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; ayrıca Erdöl, İSKİ'nin "İnsani Su Hakkı"nı kaldırdığını ve konutlarda su satış fiyatlarına yüzde 25 ek gizli artış yaptığını belirtti. Kabul edilemez buluyoruz. AK Parti ve MHP Grubu olarak mevcut tarifelerin yüzde 36,20 olan 2021 yeniden değerleme oranına göre belirlenmesini tavsiye ediyoruz." dedi.

Erdöl, Eylül ayında su fiyatlarına yapılan yüzde 15,62 zam sonrasında yeniden değerleme oranından indirildiğini, yeni oran ve fiyatın ortaya çıkacağını kaydetti.

İstanbullular dikkat! Suya Zam geldi!

"İSKİ batsın diyor arkadaşlar"

CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı da İSKİ'nin maliyet harcamalarının bu yıl yüksek oranda arttığını savunarak Halk İttifakı'nın önerisini eleştirdi.

Teklifin "kabul edilemez" olduğunu belirten Balyalı, "AK Parti aslında birinci kademe konut fiyatına indirim yapıyor. Demek ki günümüz ekonomik koşullarında 'İSKİ batsın' diyorlar" dedi. . dedi.

Sayıştay'ın yıllardır İSKİ'yi atık su ve içme suyu hesabı konusunda eleştirdiğini belirten Balyalı, İSKİ'nin de su ve atıksu bedellerini hesaplayarak tarife teklifi hazırladığını söyledi.

İSKİ'den geldiği için oylamayı da içeren CHP'nin önerisi oy çokluğu ile reddedilirken, Halk İttifakı'nın önerisi oy çokluğu ile kabul edildi.

İstanbullular dikkat! Suya Zam geldi!

Yeni tarife

AK Parti ve MHP’nin mecliste kabul edilen teklifine göre Konut 1. Kademe (0-15 metreküp) su satış fiyatı 5,56'dan 6,55 liraya, Konut 2. Kademe (16 metreküp ve üzeri) 8,35 liradan 9,83 liraya, işyeri 14,95 liradan 17,61 liraya, ortak sayaç/ inşaat şantiyesi 9,83 lira, 5216 Ve 6360 Sayılı Kanunlarla mahalle olan yerlerdeki konut tarifesi 1,39 liradan 1,63 liraya yükseltildi.

İstanbullular dikkat! Suya Zam geldi!

İnsani Su Hakkı yeniden kabul edildi

Öte yandan İSKİ tarafından geçtiğimiz ekim ayında kaldırılan her 2,5 metreküp için 0,5 metreküp ücretsiz su verilmesini içeren "İnsani Su Hakkı" mecliste yeniden kabul edildi.

İSKİ talepte bulundu: Suya yüzde 23 zam!

İstanbullular dikkat! Suya yüzde 50 zam!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön