03 / 05 / 2024

İSKİ talepte bulundu: Suya yüzde 23 zam!

İSKİ talepte bulundu: Suya yüzde 23 zam!

İSKİ su fiyatlarına artış olması yönünde talepte bulundu. İSKİ su fiyatlarına yüzde 23 oranında zam yapılmasını ve her ay TÜFE oranında artışın olması konusunda teklifte bulundu.



İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) tarafından milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren su fiyatları ile ilgili haber geldi. İSKİ su fiyatlarına yüzde 23 zam ve TÜFE oranında artış yapılması konusunda talepte bulundu.

Sputniknews'de yer alan habere göre; İSKİ Olağanüstü Genel Kurulu toplantısından önce meclise teklif gönderdi. İSKİ tarafından gönderilen teklifte kimyasal girdi maliyetleri ile elektrik ve doğalgaz fiyatlarındaki artışı gereçke göstererek hizmetlerin aksamadan sürdürülebilmesi için fiyatların revize edilmesini savundu.

İSKİ talepte bulundu: Suya yüzde 23 zam!

İSKİ'nin Su Satış ve Kullanılmış Suların Uzaklaştırılması Bedeli Tarife Tekliflerinde yer alan bilgilere göre, KDV (Katma Değer Vergisi) hariç konut 1. kademe tarifesinin 4.81 TL'den 5.92 TL'ye, konut 2. kademe tarifesinin 7.22 TL'den  8.88 TL'ye, köy konut tarifesinin 1.21 TL'den  1.48 TL'ye, ortak sayaç konut/konut inşaat şantiyesi tarifesinin 7.22 TL'den  8.88 TL'ye, iş yeri tarifesinin 12.93 TL'den  15.90 TL'ye, köy iş yeri tarifesinin 3.23 TL'den  3.98 TL'ye, ortak sayaç iş yeri/iş yeri inşaat şantiyesi tarifesinin 13.42 TL'den  16.51 TL'ye yükseltilmesi talep edildi. Tüm bu verilere göre su birim fiyatlarına yüzde 23 oranında zam istendi.

İSKİ talepte bulundu: Suya yüzde 23 zam!

İSKİ tarafından sunulan teklif içerisinde her ay su satış birim fiyatlarına aylık olarak açıklanan enflasyon oranında otomatik zam yapılmasını talep etti.  Zamlı tarifelerin Türkiye İstatistik Enstitüsü (TÜİK) tarafından aylık TÜFE oranı açıklandıktan beş iş günü içerisinde uygulamaya alınacağı aktarıldı.

İSK tarafından gerçekleştirilen geçen ayki tgenel kurulunda zam talebi reddedilip Kasım ayına ertelenmiştir.

İstanbullular dikkat! Suya yüzde 50 zam!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön