17 / 05 / 2024

İstanbullular dikkat! Suya yüzde 50 zam!

İstanbullular dikkat! Suya yüzde 50 zam!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi bugün Haliç Kongre Merkezi'nde toplanacak, İSKİ Genel Kurulu Meclis'te yapılacak ve su fiyatlarında yüzde 50'ye varan zam teklifi gündemde olacak...



İstanbul Büyükşehir Belediyesi yönetimi suyu ucuzlatma yönündeki vaadini unutarak, su fiyatlarına beşinci kez zam yapılması talebiyle meclise geldi.

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre; İBB yönetimi insani su kullanım hakkı bedelini ve daha önce AK Parti'nin  kaldırmış olduğu kullanılmış suların uzaklaştırma bedelini geri getirerek gizli zammı da tekrar gündeme getirdi. Yaklaşık olarak yüzde 50 oranında zam teklifi yapılacak olan  müzakereler ile mecliste karara bağlanacak. İBB Yönetimi bu zamana kadar , Kasım 2019'da yüzde 80, Temmuz 2020'de yüzde 40, Kasım 2020'de yüzde 35, Aralık 2020'de ise yüzde 40 pşmak üzere toplamda beş defa zam talebinde bulunmuştu.

İstanbullular dikkat! Suya yüzde 50 zam!

İSKİ'nin ilk önerisi İstanbul'da suyu yüzde 25 artırmak. Ancak artış bununla sınırlı değil. Teklifte vatandaşlara yüzde 25 oranında yansıyacak bir gizli zam daha var.

İSKİ Genel Kurulu'nda kabul edilen ve AK Parti Grubu'nun önerisiyle 2019 yılında uygulamaya konulan yüzde 25 oranındaki insan suyunun ücretsiz kullanım hakkının da iptal edilmesi isteniyor.

Sonuç olarak İSKİ'nin getirdiği yeni teklife göre hem yüzde 25 hem de yüzde 25 bedava insan su kullanım haklarının iptali ile birlikte İstanbul'da toplam yüzde 50 su artışı yapılması bekleniyor.

 İstanbullular dikkat! Suya yüzde 50 zam!

Tarife Komisyonu raporunda yer alan bilgilere göre, Konut 1. Kademe tarifesinin (Konut başına 0-15 metreküp) 4, 81 TL'den 6 TL'ye, Konut 2. Kademe tarifesinin (Konut başına 16 metreküp ve üzeri) 7,22 TL'den 9 TL'ye,

Köy Konut tarifesinin 1,21 TL'den 1,50 TL'ye, Ortak Sayaç Konut/Konut İnşaat Şantiyesi tarifesinin 7,22 TL'den 9 TL'ye, İşyeri tarifesinin 12,93 TL'den 16 TL'ye, Köy İşyeri tarifesinin 3,23 TL'den 4 TL'ye, Ortak Sayaç İşyeri/İşyeri İnşaat Şantiyesi tarifesinin 13,42 TL'den 16, 50 TL'ye yükseltilmesi talep edildi.

İstanbullular dikkat! Suya zam geliyor!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön