28 / 04 / 2024

Bayramda otellere yüzde 50 zam geldi! 2 bin 100 liradan başlıyor

Bayramda otellere yüzde 50 zam geldi! 2 bin 100 liradan başlıyor

Bayramda sahil bölgelerinde yer alan turistik otellerde yoğunluk yaşanıyor. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Akdeniz ve Ege başta olmak üzere turizm bölgelerindeki otellerin oda fiyatlarına yüzde 50 zam geldi. En düşük rakam 2 bin 100 liradan başlıyor.



Bu yıl pazar gününe denk gelen 1 Mayıs arife günü ve 2, 3, 4 Mayıs'taki Ramazan Bayramı'nda hafta sonuyla birlikte 5 günlük tatil imkanı pekçok insanın sahil bölgelerine akın etmesine neden oldu.

Tatilcilerin talepleri Ege ve Akdeniz bölgesi destinasyonları ile Kıbrıs'a yoğunlaştı. Özellikle sanatçılı organizasyon yapan oteller daha çok tercih ediliyor. Destinasyon bazlı bakıldığında ise Alanya, Belek, Bodrum, Çeşme, Kemer, Marmaris, Kuşadası öne çıkan bölgelerimiz arasında yer alıyor.

2 BİN 100 TL'DEN BAŞLIYOR

Yılbaşından bu yana yaşanan kur krizi, ekonomik gelişmeler ve otel maliyetlerine bağlı olarak geçen yıla oranla genel olarak yüzde 50'ye yakın zam geldi.

4 gecelik Ramazan Bayramı tatili için Antalya ve Ege'deki her şey dahil bir tesiste 2 yetişkin için en düşük fiyat 2 bin 100 TL'den başlıyor. Fiyatlar otelin konumu, yıldızı ve verdiği hizmete göre 45 bin TL'ye kadar yükselebiliyor.

Antalya'da 5 yıldızlı otellerde ise fiyatlar kişi başı 90 eurodan başlayıp 130 euroya kadar çıkıyor. Villa fiyatları ise günlük 2 bin euro civarında. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön