27 / 04 / 2024

Bir zam haberi daha! Tam yüzde 50 zam geldi! Milyonları ilgilendiriyor

Bir zam haberi daha! Tam yüzde 50 zam geldi! Milyonları ilgilendiriyor

Kiracılar ve ev sahipleri bu zam haberi sizleri ilgilendiriyor. Site aidatlarına tam yüzde 50 zam geldi.



Sitelerde oturan milyonlarca kiracı ve sahibini üzecek olan bir zam haberi daha geldi. Asgari ücrete gelen zam ve artan maliyetleri öne süren site yönetimleri aidat ödemelerine yüzde 50’ye varan zam uyguladı.

Güvenliği olan,havuzlu ve bahçeli sitelerde oturmak gün geçtikçe imkansız hale geliyor. Çalışanların maaş maliyetini ve artan site giderlerini bahane eden pek çok yöneticinin olduğunu söyleyen Avukat İlknur Kovaç Bayraktar uyarılarını peş peşe sıraladı.

Bayraktar, Kat Mülkiyeti Kanunu’nda bahçıvan, bekçi, kaloriferci, kapıcı giderleri için tüm kat malikleri eşit oranda hesaplanırken, ana gayrimenkulün sigortası, ortak alanlarının korunması, bakımı, onarımı, ortak işletmelerin giderleri, yönetici aylığı gibi giderlerde arsa payı oranında avans ve gider payı ödenmesi gerektiğinin açıkça belirtildiğini ifade etti.

Bir zam haberi daha! Tam yüzde 50 zam geldi! Milyonları ilgilendiriyor

Bayraktar, bu sebeple metrekaresi farklı olan dairelerin aynı aidat bedelini ödememesi gerektiğini bildirdi.

Bayraktar aynı zaman da,  yönetim planında tüm kat maliklerin eşit oranda aidat bedeli ödeyeceğine ilişkin hüküm bulunuyor ise yönetim planı uygulanacaktır.

Yönetim planındaki bu maddenin değiştirilmesi kat maliklerinin 5’te 4’ü oranında oyuyla mümkün olduğunu ve Kat malikinin salt kanun maddesine dayanarak aidat bedelini ödemekten kaçınmasının mümkün olmadığını bildirdi.

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön