15 / 05 / 2024

İztuzu kaplumbağa yuvaları

İztuzu kaplumbağa yuvaları

Köyceğiz-Dalyan Özel Çevre Koruma Bölgesi sınırlarındaki Akdeniz'in en önemli deniz kaplumbağası yuvalama alanlarından İztuzu kumsalında bu yıl deniz ve Nil kaplumbağalarının yuva sayısı 332 olarak belirlendi

Doların 3 ay sonra ne kadar olacağı açıklandı! Rakamı görenlerin gözleri resmen yuvalarından fırladı!

Dolar kurunun 3 ay sonra ne kadar olacağı açıklandı. Bu rakamı görenlerin gözleri resmen yuvalarından fırladı...

Hatice Kolçak gram altında gerçek rakamı açıkladı! Bu rakamı görenlerin gözleri yuvalarından fırladı!

Altın ve para piyasaları uzmanı Hatice Kolçak, altın fiyatlarındaki gerçek rakamları açıklayarak, kritik bir açıklamada bulundu. Bu rakamı görenlerin gözleri yuvalarından fırladı!

1 doların 7 gün sonra ne kadar olacağı açıklandı! Tek tek açıklanan bu rakamı görenin gözleri adeta yuvalarından fırladı

1 doların 7 gün sonra ne kadar olacağı açıklandı... Tek tek açıklanan bu rakamı görenin gözleri adeta yuvalarından fırladı... Hemen bakın...

Altının 2023'te geleceği rakam peş peşe açıklandı! Bu rakamı görenin gözleri resmen yuvalarından fırladı! Hemen bakın!

Altının 2023'te geleceği rakam peş peşe açıklandı... Bu rakamı görenin gözleri resmen yuvalarından fırladı... Hemen bakın...

1.100 TL'ye yükselen gram altın tepetaklak oldu! Görenlerin gözleri yuvalarından fırladı! Ters köşe! Çabuk bakın!

Altın fiyatları dün rekor denemelerine devam ederken gram altın 1.100 TL seviyesini aştı. Bugün ise altın fiyatların rüzgar tersine dönerken, gram altın tepetaklak oldu. Görenlerin gözleri yuvalarından fırladı! Ters köşe! Çabuk bakın!

Kenarda köşede 1 eurosu bile olanlar hemen baksın! Euro böyle olacak! Gözleriniz yuvalarından fırlayacak!

Dolar kuruna kaşı yükselmeye devam eden euronun geleceği en yüksek seviye merak edilip araştırılıyor. Bu konuda analistler açıklama yaparken euronun ne olacağı belli oldu. Kenarda köşede 1 eurosu bile olanlar hemen baksın! Euro böyle olacak! Gözleriniz yuvalarından fırlayacak!

Altının göreceği en yüksek rakam açıklandı! Bu rakamı görenlerin gözleri yuvalarından fırlayacak! Koşun hemen bakın!

Altın fiyatları Fed faiz kararından sonra dalgalanmaya başladı. Yatırımcılar altın fiyatlarının ne kadar olacağını merak ederken uzmanlar tarafından altının göreceği en yüksek rakam açıklandı. Bu rakamı görenlerin gözleri yuvalarından fırlayacak! Koşun hemen bakın!

Altın için artık bu rakam konuşuluyor! Analistler resmen açıkladı! Görenlerin gözleri yuvalarından fırladı

Altın fiyatlarındaki düşüşler bugün de devam ediyor. Merkez Bankası'nın faiz indirimi kararından sonra altın fiyatlarındaki düşüş ile ilgili analistlerden yeni rakam açıklamaları geldi.

Altın fiyatları 72 saat sonra bu kadar olacak! Resmen rakam açıklandı! Yatırımcıların gözleri yuvalarından fırladı

Altın fiyatları son dakika gelişmeler yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor. Analistler altın için 72 saat yani 3 gün gün sonrasını işaret etti ve altın fiyatlarının ilerleyen günlerde ne kadar olacağını açıkladı.

Memur promosyonlarında resmen deprem! Peş peşe açıklanan rakamları duyanların gözleri yuvalarından fırladı! Hemen bakın!

Memur promosyonlarında yaşanan son dakika gelişmeleri, binlerce memur tarafından yakından takip ediliyor. Emekli promosyon ödemelerinin 10 bin TL'ye yaklaşmasıyla gözler memur promosyonu ödemelerine çevrildi. Peş peşe açıklanan rakamları duyanların gözleri yuvalarından fırladı... Hemen bakın...

Volkswagen Caddy Life'da son dakika! Gözleriniz yuvalarından fırlayacak! 6 Ağustos 2022 fiyat listesi...

Ticari araç almak istiyorsanız Volkswagen Caddy Life fiyatlarına göz atın. Peki, Volkswagen Caddy life fiyatları ne kadar? Volkswagen Caddy life kaç TL? Volkswagen Caddy life 100 KM'de ne kadar yakıyor? İşte 6 Ağustos 2022 fiyat listesi...

Laptoplarda kaçırılmayacak fırsat! Gören duyan MediaMarkt'a koşuyor! 6 Ağustos 2022 fiyat listesi...

Türkiye'nin popüler tekno marketleri arasına adını yazıran MediaMarkt, laptoplara aklınızı başınızdan alacak bir indirim yaptı! MediaMarkt'ın fiyatlarını görünce gözleriniz yuvalarından fırlayacak! Peki, MediaMarkt'ta laptop fiyatları ne kadar? İşte 6 Ağustos 2022 fiyat listesi...

Ressam Osman Hamdi Bey’in Gebze'deki köşkündeki kapıların değeri şaşkına çevirdi!

Osman Hamdi Bey’in müze olan Gebze’de bulunan köşkündeki kapıların değeri şok etti. Zemin kattaki el işlemeli çiçek figürlü kapının Kaplumbağa Terbiyecisi (15 milyon lira) tablosu ile aynı değerde olduğu öğrenildi.

İztuzu kaplumbağa yuvaları Haberi

İztuzu kaplumbağa yuvaları

Muğla'nın Ortaca ilçesindeki Dalyan-İztuzu kumsalında, nesli tehdit ve tehlike altında bulunan deniz ve nil kaplumbağaları bu yıl 332 yuva yaptı.


Akdeniz'in en önemli deniz kaplumbağası yuvalama alanlarından İztuzu kumsalında yürütülen Deniz Kaplumbağası (Caretta Caretta, Chelonia Mydas) ve Nil Kaplumbağası (Trionyx Triunguis) Popülasyonlarının Araştırılması, İzlenmesi ve Korunması Projesi kapsamında, bu yuvalama sezonuna ilişkin veriler açıklandı.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğünce Pamukkale Bilim Merkezi Derneğine yaptırılan çalışmaya göre, Köyceğiz-Dalyan Özel Çevre Koruma Bölgesi sınırlarındaki İztuzu kumsalında toplam yuva sayısı 332 olarak belirlendi.


Kafesli yuva sayısının 300 olduğu kumsalda, 32'si tamamen, 8'i kısmen olmak üzere 40 yuvanın predasyona uğradığı tespit edildi.


-Yuvaların korunmasında yüzde 90'lık başarı


Bu sezon, Dalyan kumsalı için en erken yuvalamanın gerçekleştiği yıl olarak kayda geçti.


Tilki, porsuk gibi vahşi hayvanlara...