14 / 05 / 2024

İztuzu Plajı özelleşecek mi

İztuzu Plajı özelleşecek mi

DÜNYACA ünlü İztuzu Plajı’nın özelleştirilmek istenmesine karşı tepkiler ve davalar sürerken, belirsizlik nedeniyle buradaki tesisler her geçen gün bakımsızlıktan kullanılmaz hale geliyor.

Biva Yatırım’dan hem denize sıfır hem tarım alanındaki Çeşme Gücücek Koyu için açıklama geldi: Halka ait kalacak! 

İzmir Çeşme Gücücek Koyu’nda denize sıfır parselde hayata geçirilecek olan rezidans projesi ile ilgili bir açıklama yapan Biva Yatırım, haberlerde bahsedildiği gibi plajı özelleştirme, kapatma gibi bir niyetleri olmadığını belirtti.

Muğla Gökbel'de kaçak ev furyası!

Dünyanın en iyi 10 plajı arasında yer alan İztuzu Plajının hemen üzerindeki Gökbel Mahallesinde kaçak inşaat furyası yaşanıyor. 

İztuzu’nun Muğla Çevre Vakfı'na verilmesi tepki çekti!

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’ne devredilen İztuzu Plajı’nın, yeniden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’yla Muğla Valiliği ortaklığındaki Muğla Çevre Vakfı (MUÇEV) şirketine verilmesi tepki çekti.

Kayseri Mithatpaşa imar hareketleriyle güzelleşecek!

Kayseri Mithatpaşa Mahallesi'nde vatandaşlarla bir araya gelen Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, ''İmar hareketleriyle birlikte mahallemiz daha da güzelleşecek'' diye konuştu.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan Kırşehir'de özelleştirme ihalesi!

Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Kırşehir ili, Merkez ilçesinde yer alan arsayı ve arsa üzerinde bulunan yapıları özelleştirecek. İhale 14 Ağustos 2018 günü gerçekleşecek.

Kayseri Kocasinan dönüşümle güzelleşecek!

Kentteki kentsel dönüşüm çalışmalarını sürdüren Kocasinan Belediyesi Ziyagökalp Mahallesi’nde kentsel dönüşüm tanıtım toplantısı düzenledi.

ÖİB 3 ildeki 14 gayrimenkulü özelleştiriyor!

Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Ankara, Erzurum ve Yalova'daki 14 gayrimenkulü satış yöntemi ile özelleştiriyor. İhale 24 Mayıs'ta gerçekleşecek..

Balıkesir Manyas'ta özelleştirme ihalesi!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığından yapılan açıklamaya göre Manyas HES ile bu santral tarafından kullanılan taşınmazların özelleştirme ihalesi 12 Eylül Salı günü gerçekleşecek.

ÖİB 5 ilde 19 alanı özelleştiriyor!

Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından 5 ilde 19 alan satış yöntemi ile özelleştiriliyor. İhaleler farklı tarihlerde gerçekleşecek..

Emlak Bankası yeniden faaliyete geçecek!

Maliye Bakanı Ağbal: "Yasal düzenlemenin akabinde, BDDK'ya gerekli başvurular yapılacak ve Emlak Bankası yeniden faaliyete geçecek. Şu anda Emlak Bankasını ne özelleştirme gibi bir planımız var ne de sektörel bir bankacılık yapma düşüncesi var" dedi.

Sümer Holding 14 ildeki 21 gayrimenkulü özelleştiriyor!

Sümer Holding, 14 ildeki 21 gayrimenkulü satış yöntemi ile özelleştiriyor. İhaleler 24 Mayıs'ta gerçekleşecek.

Ankara Gölbaşı'ndaki 11 gayrimenkul özelleştiriliyor!

Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Ankara Gölbaşı'ndaki 11 gayrimenkulü özelleştiriyor. “Satış” yöntemi ile özelleştirilecek gayrimenkullerin ihalesi 20 Nisan 2017 tarihinde gerçekleşecek.

Türkiye Denizcilik İşletmeleri 2 ildeki 8 gayrimenkulü özelleştiriyor!

Türkiye Denizcilik İşletmeleri Anonim Şirketi, Ankara ve Yalova'daki 8 gayrimenkulü özelleştiriyor. İhaleleri 13-14 ve 16 Mart 2017 tarihlerinde gerçekleşecek.

İztuzu Plajı özelleşecek mi Haberi

İztuzu Plajı özelleşecek mi

Muğla Valiliği bünyesindeki Muğla’ya Hizmet Vakfı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na bağlı Türkiye Çevre Koruma Vakfı’nın yüzde 50 ortaklığıyla kurulan Çevre Vakfı Tic. Limited Şirketi (MUÇEV), İngiliz ortaklı özel şirket DALÇEV’e gönderdiği yazıda, Ortaca 1. Asliye Hukuk Mahkemesi’nin 25 Aralık 2014 tarihli kararıyla, geçen 16 Haziran’da yapılan Dalyanağzı günübirlik alan işletme protokolünün hükümlerinin uygulanmasının yürütmesinin tedbiren durdurulduğuna dikkati çekerek hassasiyet gösterilmesi ve herhangi bir faaliyette bulunulmamasını istedi.


Eylemin organizasyonunu yapan ve 11 gün boyunca dondurucu soğuklarda dahi İztuzu girişinde bekleyen İztuzu Kumsalı’nı Kurtarma Platformu (İKUP) üyeleri, bunun üzerine eylemine geçen cuma günü son verdi. Takip eden pazar günü de 3 bin kişinin katılımıyla piknik yapılıp, katılımcılara keşkek ikram edildi. Şimdilerde ise mahkemelerde açılan davaların sonuçları beklenirken İztuzu Plajı’nın Boğazağzı Mevkisi’nde...