25 / 08 / 2024

İzzet Erkal

İzzet Erkal

İzzet Erkal 32 yıl önce vefat edince arazi ve içindeki tarihi kale, oğulları Hüseyin, Hasan ve Armağan Erkal’a kaldı

Genco Erkal'dan Kanal İstanbul tepkisi!

Sanatçı Genco Erkal, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Mithat Cemal şiiri üzerinden 23 Nisan'da yaptığı açıklamaya tepki göstererek Kanal İstanbul hakkında eleştiride bulundu. 

Genco Erkal'dan Ekrem İmamoğlu'na Kanal İstanbul desteği!

Usta sanatçı Genco Erkal, İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında Kanal İstanbul itirazları sebebiyle soruşturma açılmasına tepki gösterdi. 

Aygen Erkal: İnşaat sektörü en fazla ihracat gerçekleştiren 3'ncü sektör!

Uluslararası Standardizasyon Zirvesi'nde konuşan Türkiye İnşaat Malzemeleri Sanayiciler Derneği (İMSAD) Genel Sekreteri Aygen Erkal, TÜİK'in inşaat sektörüyle ilgili raporu için, "İnşaat malzemeleri sektörü, otomotiv ve hazır giyimden sonra en fazla ihracat gerçekleştiren 3. sektör." dedi..

Üsküdar Belediyesi'nin kentsel dönüşüm planı TBMM gündeminde!

MHP İstanbul Milletvekili İzzet Ulvi Yönter, İstanbul Üsküdar Belediyesi'nin kentsel dönüşüm planına ilişkin soru önergesi hazırladı..

Üsküdar'daki 16 mahallenin dönüşümü meclise konu oldu!

MHP İstanbul Milletvekili İzzet Ulvi Yönter, Başbakan Binali Yıldırım'ın cevaplandırması istemiyle soru önergesi hazırlayıp meclise sundu

İzzet Ulvi Yönter, Başbakan'a kentsel dönüşümü sordu!

MHP İstanbul Milletvekili İzzet Ulvi Yönter, Başbakan Binali Yıldırım’ın cevaplandırması istemiyle soru önergesi hazırlayıp meclise sundu.

Safranbolu'ya saat kulesi görünümünde üst geçit!

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde yapımı süren üst geçit, Osmanlı padişahlarından 3. Selim'in Sadrazamı İzzet Mehmet Paşa'nın 1797'de ilçede yaptırdığı saat kulesinin görünümünde olacak.

İzzet Şahin kimdir?

Emekli Maliye Profesörü İzzet Şahin kimdir? Emeklilikten sonra Libya'da, bir Türk inşaat firmasında idari ve mali müşavir olarak görev yapan Şahin başka hangi işlere imza attı?

2B arazileri için son başvuru tarihi 7 Mart 2017!

Orman vasfını yitirmiş arazileri için, başvurmayanlara yeni bir hak tanındı. 7 Eylül'de açıklanan 6 aylık ek süre 7 Mart 2017 tarihinde bitecek. Ege Haber gazetesi yazarı Fadime Kuzu, Emekli Maliye Profesörü İzzet Şahin'le 2B arazileri ile ilgili bir röportaj gerçekleştirdi. İşte o röportaj...

Topkapı Sarayı'ndaki Fatih Köşkü'nün çökme tehlikesi var mı?

MHP İstanbul Milletvekili İzzet Ulvi Yönter, Topkapı Sarayı'nın yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya olduğu iddiasına ilişkin soru önergesi hazırladı. Yönter sorularını Kültür Ve Turizm Bakanı Nabi Avcı'ya iletti.

Draco Endüstri ve Yapı Ürünleri Anonim Şirketi kuruldu!

Draco Endüstri ve Yapı Ürünler Anonim Şirketi 200 bin TL sermaye ile bugün İzzet Zavaro ve Murat Zavaro ortaklığında kuruldu.

Anka Yapı'nın Muğla Yatağan bürosu açıldı!

Anka Yapı AŞ.’nin Muğla Yatağan bürosunun açılışı Yatağan protokolünün de katılımıyla gerçekleştirildi. Açılış töreninde kurdeleyi Yatağan Belediye Başkanı H. Haşmet Işık, ANAP Eski Milletvekillerinden Nevzat Özer, Belediye Başkan Yardımcısı İzzet Özler kesti.

Nilüfer İzzet Şadi Sayarel Huzurevi inşaatında son durum!

Nilüfer İlçesinin Çamlıca Mahallesi’nde yapılan Nilüfer Belediyesi İzzet Şadi Sayarel Huzurevi inşaatında çalışmalar hızla ilerliyor. Başkan Mustafa Bozbey, huzurevini kısa sürede tamamlayarak hizmete sokmayı planladıklarını belirtti.

İzzet Erkal Haberi

İzzet Erkal

Gündoğdu Beldesi’nin eski adı Bozuk Kale Köyü olan Boz Kale Mahallesi’ndeki tarihi kale, Osmanlı İmparatorluğu döneminde kullanıldı. Bin yıllık tarihi geçmişe sahip Bozkale’nin içerisinde bulunduğu 2 bin 40 metrekarelik arsa, 1940 yılında hazine tarafından satışa çıkarıldı. Köy sakinlerinden İzzet Erkal, 605 lira ödeyerek araziyi içindeki tarihi kale ile birlikte satın aldı.


İzzet Erkal 32 yıl önce vefat edince arazi ve içindeki tarihi kale, oğulları Hüseyin, Hasan ve Armağan Erkal’a kaldı. Tapuda tarla ve çalılık kaydı ile yer alan ve günümüze kadar restorasyon çalışması yapılmayan kalenin çevresinde çalılıkları temizleyen ve çevre düzenlemesi yapan Erkal ailesi, 50 metre uzunluğunda, 8 metre yüksekliğinde ve 1 metre genişliğindeki surları gün ışığına...