03 / 06 / 2024

izzetbegoviçin müze evi ne zaman açılacak

izzetbegoviçin müze evi ne zaman açılacak

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, 6-7 Aralık tarihlerindeki Bosna-Hersek ziyaretinde TİKA tarafından restore ettirilen ‘Aliya İzzetbegoviç Müzeevi’nin açılışını gerçekleştirecek. Açılış törenine, Aliya İzzetbegoviç’in oğlu Bakir İzzetbegoviç de katılacak.

Müze ve ören yerlerine giriş ücretlerine zam: Efes Antik Kenti 700 TL, Galata Kulesi 650 TL! İşte diğer giriş ücretleri

Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı müze ve ören yerlerinin giriş ücretlerine zam geldi. Zamlı listeye göre Efes Antik Kenti giriş ücreti 700 TL, Galata Kulesi için ise 650 TL olarak belirlendi. İşte diğer yerlerinin giriş ücretleri...

Evde bakım maaşı için ne gerekli? Evi arabası olan engelli maaşı alabilir mi?

Evde bakım maaşı almak için başvuruda bulunanlar ya da bulunacak vatandaşlar, bazı detayları merak ediyor. Peki Evde bakım maaşı için ne gerekli? Evi arabası olan engelli maaşı alabilir mi? sorularının yanıtları!

İsagiller Müze Hizmetleri İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

İsagiller Müze Hizmetleri İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Beyoğlu’nda 20 bin TL sermaye bedeli ile Alpaslan İsagiller tarafından kuruldu.

Sotheby's müzayede evi kripto parayla ödeme kabul edecek!

Sotheby's müzayede evi dünyada bir ilki gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Müzayede evi fiziksel bir eser için kripto para ödemesi kabul edecek.

Mehmet Akif Ersoy'un'un evi müze oldu!

Vatan şairi Mehmet Akif Ersoy'un, İstanbul Beyoğlu'nda bulunan Mısır Apartmanı'ndaki 13 numaralı dairesi müze olarak yeniden hayat buldu.

Kırklareli Sıbyan Mektebi 'müze olsun' talebi!

Kırklareli Valisi Osman Bilgin Başkan Gerenli'nin "Müze olsun" talebiyle gündeme gelen Sıbyan Mektebi'nde incelemelerde bulundu. Vali Bilgin, Sıbyan Mektebi için vatandaşın dileklerini de alacaklarını söyledi. 

Ankara'daki Atatürk Evi müze olacak!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş yaptığı açıklamada, Ankara'daki Atatürk Evi'nin müze olacağını söyledi.

Halikarnas Balıkçısı'nın Bodrum'daki evi müze mi oluyor?

Cevat Şakir Kabaağaçlı nam-ı diğer Halikarnas Balıkçısı'nın Bodrum'daki evi müze mi oluyor? Bodrumluların bu talebi gerçekleşecek mi?

Ayasofya'nın müze olması için hazırlanan kararnamedeki Atatürk imzası sahte mi?

Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, Ayasofya’nın müze haline getirilmesi için hazırlanan kararnamenin ve Atatürk imzasının sahte olduğunu ileri sürüyor, diğer uzmanlar ise böyle bir şeyin mümkün olmadığını belirtiyor. Danıştay 2 Temmuz’da konuya ilişkin nihai karar verecek. 

Muhsin Yazıcıoğlu'nun evi müze oluyor!

Büyük Birlik Partisi'nin (BBP) merhum Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun Sivas Şarkışla ilçesi Elmalı köyündeki doğup büyüdüğü ev restore edilerek müze oluyor. Sivas Valisi Salih Ayhan; "İnşallah 2020'de bunu gerçekleştireceğiz." dedi.

Sosyal medyada 'Haydarpaşa Garı müze olsun' talebi!

Hakkında otel olacağı iddiaları bulunan Haydarpaşa Garı için sosyal medya üzerinden 'Haydarpaşa Garı müze olsun' talebi geldi. 

Hünkar Çayırı'na panoramik müze yapılıyor!

Gebze Belediyesi'nce bölgenin tarihi dokusuna uygun olarak hazırlanan projede Fatih Sultan Mehmet'in otağını kurduğu alana panoramik müze kurulacak.

Hatay'da beş dönemin izlerini taşıyan müze-otel açılışa hazır!

Hatay'da bir otelin inşaat çalışmasında ortaya çıkan Helenistik dönemden İslamiyet dönemine birçok eserlerin bulunduğu müze-otel kısa süre içerisinde ziyaretçilerini ağırlayacak.

izzetbegoviçin müze evi ne zaman açılacak Haberi

izzetbegoviçin müze evi ne zaman açılacak


Türkiye, Bosna-Hersek’in ilk cumhurbaşkanı merhum Aliya İzzetbegoviç’in doğduğu evi restore ettirerek, müze haline getirdi. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, 6-7 Aralık tarihlerindeki Bosna-Hersek ziyaretinde TİKA tarafından restore ettirilen ‘Aliya İzzetbegoviç Müzeevi’nin açılışını gerçekleştirecek. Açılış törenine, Aliya İzzetbegoviç’in oğlu Bosna-Hersek Cumhurbaşkanlığı Konsey Üyesi Bakir İzzetbegoviç de katılacak.


Bekir Bozdağ, ziyareti sırasında, TİKA tarafından gerçekleştirilen 4 projenin açılışını da gerçekleştirecek. Bozdağ’ın, Bosna-Hersek gezisine TİKA Başkanı Serdar Çam da eşlik edecek. Bozdağ’ın, ziyaretinde açılışı yapılacak en önemli projenin Aliya İzzetbegoviç Müzeevi olduğu açıklandı. TİKA, Bosna Hersek’in Bosanski Şamac kentinde bulunan ve Aliya İzetbegoviç’in doğduğu ve çocukluğunu geçirdiği evi harabe halinden kurtararak restore etti. ‘Aliya İzzetbegoviç’in doğduğu evin tadilatı projesi’ kapsamında merhum İzzetbegoviç’in doğduğu ev, müze haline getirildi. Aliya İzzetbegoviç Müzeevi’nde, İzzetbegoviç’e ait hatıralar sergilenirken,...