05 / 05 / 2024

İzzettin Küçük mevlana külliyesini incelesi

İzzettin Küçük mevlana külliyesini incelesi

Vali İzzettin Küçük, Şanlıurfa merkezde inşaatı devam eden Mevlana Külliyesi’ndeki çalışmalar hakkında bilgi almak için Mevlana Külliyesi Vakfı Başkanı Kasım Hafız’la görüştü.

Kosovalı Mimarlık Anonim Şirketi Kuruldu!

Kosovalı Mimarlık Anonim Şirketi Bayrampaşa’da Feyzullah Vardarlı  ve İzzettin Vardarlı ortaklığı  tarafından kuruldu.

Gandur Services Gayrimenkul Danışmanlık Otomotiv Ticaret İthalat İhracat Limited Şirketi kuruldu!

Gandur Services Gayrimenkul Danışmanlık Otomotiv Ticaret İthalat İhracat Limited Şirketi  Sancaktepe’de   50 bin TL sermaye bedeli  ile İzzettin Gandur tarafından kuruldu.

Bursa'da dönüşüm kapsamında 301 konut yıkıldı!

Kentsel dönüşüm çalışmalarının hız kesmeden devam ettiği Bursa Mevlana Mahallesi'nde depreme dayanıksız yapılar yıkıldı.

Bursa Yıldırım'da kentsel dönüşüm hız kesmiyor: Yıkımlar başladı!

Yıldırım Belediyesi’nin, TOKİ ile beraber hayata geçireceği Mevlana Mahallesi 7. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi’nde yıkım çalışmaları Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un da katıldığı törenle başlatıldı. Törende Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, açıklamalarda bulundu.

Bursa Mevlana Mahallesi'nde yıkım başladı!

Bursa'nın Mevlana Mahallesi'nde kentsel dönüşüm çalışmaları dahilinde yıkımlar başladı. Yıkıma Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum da katıldı. 

Konya Altın Çarşısı'nda yıkım çalışmaları tamamlanıyor!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Mevlana Çarşısı ve Altın Çarşı’daki kentsel dönüşüm çalışmalarını inceledi. Çalışmaları değerlendiren Başkan Altay Altın Çarşısı'nda yıkımların tamamlanma aşamasına geldiğini dile getirdi.

Mevlana Çarşısı'nın yıkımı gerçekleşti!

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından tarihi dokuya uygun dönüşüm çalışması için Mevlana Çarşısı’nda başlatılan yıkım tamamlandı.

Konya'da büyük dönüşüm başlıyor!

Konya Büyükşehir Belediyesi, Mevlana Çarşısı'nda yıkım çalışmalarına başladı. İz bırakacak dönüşümle birlikte bölgede tarihi dokuya uygun düzenleme yapılacak. Başkan Uğur İbrahim Altay, “Ticaretin canlandığı, değerlerin çok daha güzel olduğu bir çarşı olacak” dedi.

Konya Mevlana Çarşısı yıkılıyor!

Konya Büyükşehir Belediyesi, dönüşüm projesi kapsamında 32 yıldır vatandaşlara hizmet veren Mevlana Çarşısı için yıkım çalışmalarına başladı.

Kayseri Osman-Nehire Akgöz Sağlık Ocağı’nın temeli atıldı!

Kayseri'de Talas Mevlana Mahallesi'ne inşa edilecek Osman-Nehire Akgöz Sağlık Ocağı’nın temeli atıldı.

Beylikdüzü'ndeki Mevlana Camii Müftülük binasının inşaatı tamamlanıyor!

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık yapımı devam eden Mevlana Camii Müftülük, Kur'an Kursu ve Taziye Evi binasında incelemeler yaptı.

Çatalca Millet Bahçesi ihalesi 8 Haziran'da!

İstanbul İli, Çatalca İlçesi, Ferhatpaşa Mahallesi Millet Bahçesi Ve Millet Bahçesine Ait Sosyal Donatılar ve İzzettin Mahallesi, İzzettin Köyü' nde 1 Adet Tribün Yapısı İnşaatları İle Altyapı Ve Çevre Düzenlemesi İşi (E-İHALE) ihalesi 8 Haziran 2020 tarihinde gerçekleştirilecek.

Huma Mimarlık Danışmanlık Ve İnşaat Anonim Şirketi kuruldu!

Huma Mimarlık Danışmanlık Ve İnşaat Anonim Şirketi bugün Küçükçekmece'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Yusuf İzzettin  Aydın tarafından kuruldu. 

İzzettin Küçük mevlana külliyesini incelesi Haberi

İzzettin Küçük mevlana külliyesini incelesi



Vali İzzettin Küçük, Şanlıurfa merkezde inşaatı devam eden Mevlana Külliyesi’ndeki çalışmalar hakkında bilgi almak için Mevlana Külliyesi Vakfı Başkanı Kasım Hafız’la görüştü. Vali Küçük, incelemelerinin ardından, burada camisi ve diğer müştemilatıyla muhteşem bir eserin ortaya çıkarıldığını belirterek, yapılan eserin ilim irfan yuvası haline gelerek Şanlıurfa’ya ışık saçacağını dile getirdi. Şanlıurfa’da HZ. İBRAHİM geleneğini sürdüren yapıların, inşaatı süren külliyenin benzeri yapılar olduğunu sözlerine ekleyen Vali Küçük, “Bu yapıların ayakta kalması ve yenilerinin yapılması gerekiyor. Çünkü ruhumuzu kaybedersek geriye fazla bir şey kalmayacak. Maddi anlamda ne kadar gelişirsek gelişelim; asıl olan bizim kültürümüz, inancımız, karakterimiz ve geleneklerimizdir. İşte bu mekanlar bu ruhu yaşatmak, ayakta tutmak ve gelecek nesillere aktarmak için yapılıyor. İnşallah en kısa sürede bu mekan Şanlıurfalıların hizmetine girecektir. Buraya...