17 / 05 / 2024

jakuzi satışları konut talebi

jakuzi satışları konut talebi

Petrodolar zengini Araplar’a konut satışının başlaması yan sektörleri de hareketlendirdi...

Arsa ve tarlalara talep patladı! Konut dışı gayrimenkul satışları, konut satışlarını solladı! 

Arsa ve tarlaları kapsayan konut dışı gayrimenkul satışları, konut satışlarını resmen solladı. 

Şeref Oğuz: Alım gücü düşüyor konut satışları artıyor!

Türkiye'de konut satışları konut fiyatlarındaki artışa rağmen devam ediyor. Dünya Gazetesi yazarı Şeref Oğuz artan konut fiyatları ve satış rekorlarını kaleme aldı.

Konut satışları 9 ayın zirvesini gördü!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs, konut sektörünü de etkiledi. Satışlar adeta son 9 ayın zirvesini gördü. Peki bu satışlar konut fiyatlarını nasıl etkileyecek?

Steven Mnuchin: Konut satışlarıyla desteklenen bir büyüme göreceğimize inanıyorum!

ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, ülke ekonomisinin tarihinin en hızlı toparlanmasını kaydettiğine değinerek, "Üçüncü çeyrekte, güçlü perakende satışları, konut satışları, imalat sanayi büyümesi ve artan ticari faaliyetle desteklenen muazzam bir büyüme göreceğimize inanıyorum." diye konuştu.

Konut satışları düşüyor, konut kredisi kampanyaları artıyor!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) konut satış verilerini açıkladı. Verilerde görülen büyük düşüşün hemen ardından Ziraat Bankası’ndan dev konut kredisi kampanyası geldi. Düşen konut satışları konut kredisi kampanyaları ile canlandırılmaya çalışılıyor.  

Kredili satışlar konut pazarının ne kadarını ilgilendiriyor?

Konut sektöründe kredi faizlerinin indirilmesi ipotekli satışlarda artış beklentisini getirdi. Peki ipotekli satışlar sektör içinde ne kadar bir pay alıyor?

Faiz düştü, konut satışları arttı!

Türkiye genelinde Haziran ayında konut satışları artış gösterirken, konut sektör temsilcileri konut satışındaki bu kıpırdanmanın Merkez Bankası'nın faiz indirim kararı neticesinde ortaya çıktığını kaydetti.

ABD’de ikinci el konut satışları Haziran'da yüzde 2,6 arttı!

ABD ekonomi bakanlığı’nın bugün açıkladığı verilere göre, haziran ayında ikinci el konut satışları yüzde 2,6 artarak yükselme eğilimini sürdürdü, son 8 ayın en yüksek seviyesine ulaştı...

Konut satışları geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7.8 geriledi!

Türkiye Müteahhitler Birliği’ nin ( TMB ) Temmuz ayı “İnşaat Sektörü Analiz Raporu'nda, yeni konut üretiminin hızla devam ettiği ancak satışların aynı hızda olmadığı belirtildi...

Faiz oranları düştü, konut satışlarındaki düşüş hız kesti!

Konut kredilerinin yüzde 1.0'in altına çekilmesiyle, kredili konut satışlarındaki düşüş hız kesti. Türkiye konut sektörü, satışlardaki düşüşlerin yerini artışa bırakacağı umuduyla gözlerini yeni faiz indirimlerine çevirdi.

Faiz düştü, konut satışları arttı!

Türkiye genelinde Haziran ayında konut satışları artış gösterirken, sektör temsilcileri konut satışındaki bu kıpırdanmanın Merkez Bankası ’ nın faiz indirim kararı neticesinde ortaya çıktığını kaydetti...

Konut satışları 1 milyonu aşacak!

Merkez Bankası ’ nın faiz indirme kararıyla birlikte konut kredilerinde faiz oranlarının psikolojik sınır olan yüzde 1’in altına düşmesiyle konut satışlarında canlanma işaretleri başladığı kaydediliyor...

ABD'de yeni konut satışları beklentilerin altında kaldı!

ABD Ekonomi Bakanlığı'nın bugün açıkladığı verilere göre, haziran ayında birinci el konut satışları önceki aya kıyasla yüzde 8,1 azaldı. Haziran'da 406 bin seviyesinde gerçekleşen birinci el konut satışlarının, haziranda 475 bine ulaşması bekleniyordu.

jakuzi satışları konut talebi Haberi

jakuzi satışları konut talebi

Araplar, her odaya banyo isteyince jakuzi üreticisi SRC Yapı’nın satışları yüzde 200 arttı. Mütekabiliyet yasasının ardından Araplar’a satılan konutların artışı en çok Türkiye’nin jakuzi ve küvet devi SRC Yapı’ya yaradı. Kuvet ve Katar’da 12 banyolu evlerde oturmaya alışkın olan Araplar, Türkiye’de de verdikleri 2 bin metrekarelik villa siparişlerinde en az 5 odada banyo olmasını talep etmeye başladı. Ayrıca müteahhitler yeni ürettikleri konutlarda çift ebeveyn banyosu olacağını duyurdu. Bu da iç pazar talebini büyüttü. Türkiye’nin en büyük duş sistemi ve jakuzi üreticisi SRC Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Sürücü, gelen taleplerle üretimin yüzde 200 arttığını belirterek “İnşaat sektörü geliştikçe bunun lüksten öte bir ihtiyaç olduğu anlaşıldı. Araplar’ın ve iç piyasanın küvet, kabin ve jakuzi talebi arttı. Hadımköy’deki fabrikamızda üretim kapasitemizi artırdık;...